MALEBOX

Μαρκ Γκάτις, o τεράστιος εθνικός θησαυρός της Μ. Βρετανίας

Βρήκαμε ποιον οφείλουν να χειροτονήσουν 'sir' οι Βρετανοί και απαιτούμε να συμβεί άμεσα.

Οι άνθρωποι-σύμβολα κάθε χώρας δεν είναι απαραίτητο να είναι οι πιο σημαντικοί πολίτες της. Ούτε οι πιο επιτυχημένοι. Είναι θεωρητικά απαραίτητο να είναι γνωστοί, αλλά κυρίως πρέπει να κουβαλάνε το γονίδιο της χώρας, όπως έχουμε την πεποίθηση ότι είναι το πνεύμα της ή ότι έχει εξελιχθεί ανά τις εποχές. Το σύμβολο της εκάστοτε χώρας θα μπορούσε να σημαίνει ότι αν ο άνθρωπος που εκτιμάται ως τέτοιο ήταν χώμα (όχι ως πρωτογενής ύλη, αλλά ως μόνη), θα ζούσε για αιώνες στο πιο παραδοσιακό σημείο της.

Διαβάστε περισσότερα

''Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ελβετικό ρολόι''

Μιλήσαμε με τον Διονύση Χατζηδάκη, τον επί 10 χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του επίτιμου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες του πρόσφατα εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και στη λειτουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η Ιστορία τον έχει κρίνει στο παρελθόν, τον κρίνει στο παρόν και ενδεχομένως τον κρίνει σκληρά και στο μέλλον. Για να μάθει κανείς την πολιτική του πορεία το μόνο που έχει να κάνει είναι ν' ανοίξει οποιοδήποτε βιβλίο ελληνικής ιστορίας, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έζησε περισσότερα από τα μισά χρόνια που υφίσταται το ελληνικό κράτος.

Διαβάστε περισσότερα

Φλέβες, δάκρυα κι ιδρώτας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα kettlebell

Ωραίες παρουσίες, αθλητές από όλη την Ευρώπη, μετάλλια, συγκίνηση και κατάθεση ψυχής στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου με Kettlebell.

Για να σηκώσεις ένα kettlebell βάρους 12 κιλών δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Σχεδόν όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Τι γίνεται όμως όταν σου ζητήσουν να κάνεις την ίδια κίνηση για μισή ή μία ώρα; Να πρέπει να σηκώσεις αυτό το βάρος για 300, 600 ή 1000 φορές; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Ήξερες ότι το Wi-Fi επηρεάζει την υγεία ενός αθλητή;

Μιλήσαμε με τον αθλητικό επιστήμονα Γιώργο Κακαβά για τραυματισμούς, αποθεραπείες και για τα λάθη που κάνουμε στην Ελλάδα.

Εκτός όλων των άλλων ειδικοτήτων μας, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μας και γιατροί. Κάθε φορά που βλέπουμε κάποιον αγώνα στον οποίο ένας αθλητής τραυματίζεται, σε δευτερόλεπτα έχουμε σχηματίσει τη δική μας διάγνωση, η οποία περιλαμβάνει από το μέγεθος της ζημιάς, μέχρι και το χρόνο της αποθεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βασίλης Κικίλιας παίζει άμυνα για να κερδίζει

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας άφησε για λίγο στην άκρη την πολιτική και μας μίλησε για μπάσκετ.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις με ποια ιδιότητά είναι ο Βασίλης Κικίλιας εγγεγραμμένος στη συνείδηση του κόσμου. Μπορεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία να τον έχουμε συνηθίσει με κοστούμι ν' ασχολείται με τα κοινά και να βγάζει λόγους από τα έδρανα της Βουλής, ωστόσο η εικόνα του με την μπασκετική εμφάνιση πάνω στο παρκέ είναι ακόμα νωπή στο μυαλό.

Διαβάστε περισσότερα

Εξομολογήσεις ενός ντελιβερά

Ανήμερα της απεργίας του κλάδου του, μιλήσαμε με έναν διανομέα για τις δυσκολίες της δουλειάς και για το αν ισχύει ποτέ η φράση “το παιδί έχει φύγει”.

Η σχέση που έχουμε όλοι μας με τους ντελιβεράδες, είναι λίγο πολύ η ίδια. Κάθε φορά που παραγγέλνουμε πίτσα, σουβλάκια ή κάποιο άλλο φαγητό σπίτι μας, τους περιμένουμε γρήγορα στην πόρτα μας με τις σακούλες, για να τους πληρώσουμε, να τους πούμε ίσως και ένα αστειάκι και να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Εμείς τρώγοντας κι εκείνοι πηγαίνοντας τις υπόλοιπες παραγγγελίες.

Διαβάστε περισσότερα

Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ άλλαξε τη ζωή του Γιάννη Φιλέρη (και όλων μας)

Ο διευθυντής της εφημερίδας 'Φως των Σπορ' και αρθρογράφος του Sport24.gr ήταν παρών στην μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού μπάσκετ και θυμάται μαζί μας τις ιστορικές στιγμές.

"Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά. Πραγματικά είμαστε τόσο κοντά. Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα. Αργύρης Καμπούρης... 101-102. Και μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα, 101-103. Θέλει προσοχή, ο Βάλτερς για τον Γιοβάισα σε σουτ τριών πόντων και η μπάλα έξω. Είναι το τέλος, η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού". Ακόμη και σήμερα, τριάντα χρόνια μετά από εκείνο το μαγικό βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987, βλέποντας το video του τελικού με την περιγραφή του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου, ανατριχιάζεις.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν είναι πως δεν ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά να... δεν θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόμουν. Και όχι πως δεν πήγαινα σε όλες τις πορείες στο Πανεπιστήμιο, σε όλες πήγαινα, αλλά να.... πάντα πίστευα πως το κάναμε με τον τρόπο των αγοριών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.