2310

Το Burger 'n' Shake είναι πολύ αμερικάνικο και μας αρέσει

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε το καινούριο στέκι της Θεσσαλονίκης και μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα μπεργκεράδικο.

Το είχα βάλει στο μάτι από καιρό, από τότε που έστηναν το μαγαζί. Όταν από έξω είχε μόνο χαρτοταινίες, μαστόρια και μια φωτεινή επιγραφή που πρόδιδε ότι αυτό θα είναι ένα νέο μπεργκεράδικο. Ήταν και εύκολο να θυμάσαι το πού. Στην Κούσκουρα, σε ένα σημείο που έχει ταυτιστεί με το street food.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η μπουγάτσα του Μπαντή έγινε διάσημη σε όλη την Ευρώπη

Η Δώρα Τσαμπάζη ξεναγήθηκε στο εργαστήριο μπουγάτσας του Μπαντή και έμαθε τα πάντα για την καλή, χειροποίητη μπουγάτσα, αλλά και το μυστικό της επιτυχίας της.

Δεν έχω αφιερώσει το χρόνο που θα έπρεπε στις καλά μπουγατσατζίδικα και γι’ αυτό το λόγο θα επανορθώσω. Και όταν λέμε καλό, θα πρέπει αρχικά να παρασκευάζει το ίδιο τις μπουγάτσες του και όχι να τις προμηθεύεται από αλλού. Να τις παρασκευάζει και να τις ψήνει επί τόπου, να χρησιμοποιεί καλά υλικά και να είναι γευστικό το αποτέλεσμα. Και όταν τέλος, τις καταναλώσεις να είναι ελαφριές για το στομάχι.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Smoked Barbecue θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία καπνισμένου κρέατος

Η Δώρα Τσαμπάζη ανακάλυψε το μοναδικό μαγαζί στην Θεσσαλονίκη, όπου καπνίζονται μέχρι και τα... burger.

To Smoked Barbecue μετρά λίγες εβδομάδες ζωής, ωστόσο ήταν αρκετές για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να οργανώσω άμεσα μία επίσκεψη μου στο χώρο τους.

Διαβάστε περισσότερα

Τα μπιφτέκια του Τάκη έχουν τη δική τους ιστορία

Βρήκαμε το μαγαζί που πριν μπεις βαράς μια προσοχή. Και τα μπιφτέκια που σαν αυτά δεν έχει σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Για τα μπιφτέκια του Τάκη μου είχε μιλήσει πρώτα ο φίλος Διονύσης. Αργότερα όταν το είχα και στο μυαλό μου, άρχισα να ακούω όλο και πιο συχνά για τα περίφημα αυτά μπιφτέκια. Λογικό αφού έχουν μια ιστορία 50 χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν οι μάγειρες έκαναν μαγικά, δημιουργήθηκε το "Οψοποιών Μαγγανείαι"

Η Δώρα Τσαμπάζη ανακάλυψε στη Θεσσαλονίκη ένα εστιατόριο που έχει ως μυστικό όπλο, τη «μαγεία».

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ένα εστιατόριο γεννήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών τους για το καλό φαγητό. Όχι απλώς γιατί έπρεπε να γίνει μια επιχείρηση, αλλά γιατί υπήρχε αυτή η ακατανίκητη επιθυμία να μαγειρεύουν καλό φαγητό και να περιποιούνται τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Στο 'Fat Mamma's Brunch n' Lunch' θα φας τα pancakes που σου αξίζουν

Η Δώρα Τσαμπάζη βρήκε στη Θεσσαλονίκη το μαγαζί με τους ιδιοκτήτες, που μάλλον είχαν brunch και στο χωριό τους.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μερικές λέξεις που σχετίζονται με το φαγητό και μόνο στο άκουσμά της, η απάντηση: 'είχες και από αυτό στο χωριό σου' είναι δεδομένη. Μία από αυτές είναι το brunch.

Διαβάστε περισσότερα

Το 'Τρεις κι Εξήντα' είναι ο παράδεισος του μεζέ

Βρήκαμε στην Θεσσαλονίκη το μεζεδοπωλείο με τους απόλυτους μεζέδες. Mόνο με 3,60€.

Το πόσο αγαπώ τα μεζεδοπωλεία, το έχω εκφράσει πολλές φορές μέσα από τα κείμενά μου. Τα αγαπώ. Ενθουσιάζομαι όταν ανακαλύπτω καινούρια, τρελαίνομαι να ξανά γυρνάω σε παλιά. Δεν έχω ακόμα προσδιορίσει το γιατί. Ίσως γιατί μου αρέσουν οι μεζέδες και τα ορεκτικά περισσότερο από τα κυρίως πιάτα, ίσως γιατί, το να βλέπω ένα τραπέζι γεμάτο θεσπέσια ορεκτικά είναι η καλύτερή μου. Μπορώ να χορτάσω και μόνο με τους μεζέδες, αρκεί να είναι πολλοί, γευστικοί και υπέροχοι.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.