ΝΥΧΤΑ

8 χρόνια Dybbuk: Η ιστορία του τελευταίου μεγάλου κλαμπ της Αθήνας

Η Έφη Μωράκη αφηγείται το έπος του κλαμπ που γράφει αποκλειστική ιστορία στην dance σκηνή της Ελλάδας.

Το Dybbuk συμπληρώνει φέτος οκτώ χρόνια ζωής. Είναι το μοναδικό μεγάλο dance club της Αθήνας και βρίσκει τον τρόπο να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο.  Πώς ξεκίνησε, όμως, και πώς συνεχίζει να λειτουργεί με τόση επιτυχία στην εποχή της κρίσης; Μας τα εξήγησε όλα ο άνθρωπος που κρύβεται (κυριολεκτικά, όπως θα διαπιστώσεις) πίσω από το κόνσεπτ του τελευταίου μεγάλου αθηναϊκού κλαμπ.

Διαβάστε περισσότερα

Το Pairidaeza είναι ο παράδεισος σε μπαρ

Tο μαγαζί της Πλατείας Καρύτση με το περίεργο όνομα έχει γίνει κλασικό και το γιορτάζει.

Η πλατεία Καρύτση ήταν η πρώτο πιάτσα με μπαρ στην Αθήνα που έδωσε το κάτι διαφορετικό στη νύχτα της πόλης. Ένα από τα πρώτα μπαρ της πλατείας και το μοναδικό που μένει ακόμα σαν θεματοφύλακας είναι το Pairidaeza. Κλείνει 13 χρόνια βλέπεις, στο ίδιο ακριβώς σημείο, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία και το γιορτάζει με πάρτι, cocktails και πολύ κέφι. Ότι ακριβώς ξέρει να κάνει πολύ καλά δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κύριος της πλατείας Μαβίλη είναι πιο gentleman και από τον Richard Gere

Το μαγαζί με σύμβολο το κάπα κεφαλαίο είναι η ήρεμη δύναμη που τείνει να γίνει λατρεία για πιστούς που ξέρουν να πίνουν. Και να τρώνε.

Η ιεροτελεστία του σπρωξίματος της επιβλητικής μπλε πόρτας στην οδού Δορυλαίου μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον τρόπο που το τραγούδι σήμα κατατεθέν της πλατείας Μαβίλη σπρώχνει τους δείκτες του ρολογιού να σταθούν στις τέσσερις παρά.

Διαβάστε περισσότερα

Τι συμβαίνει όταν μαζεύονται οι πιο Hard Rock bartenders πίσω από την ίδια μπάρα;

Γίνεται ένας πραγματικός πανικός. Όπως ακριβώς έγινε στις 22 Νοεμβρίου στο Hard Rock Cafe Athens όπου έλαβε χώρα η regional φάση του BARocker Championship.

Αν δεν έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι ότι στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, στην Πλάκα άνοιξε το Hard Rock Cafe Athens τότε μάθε το και τρέξε γρήγορα. Εκεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου μαζεύτηκαν μερικοί από τους πιο "σκληρούς" bartenders της Ευρώπης,

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πλυντήριο θα βγάλεις τ' άπλυτα σου στη φόρα!

Αν βάλεις σ' ένα... κάδο μουσική '80s-'90s-'00s, μια cult διακόσμηση, μερικά καθαρά ποτά και πολύ διασκέδαση έχεις το Πλυντήριο.

Όλη η Αθήνα έχει πλημμυρίσει από mainstream μαγαζιά όπου πίνεις το ποτό σου και ακούς και βλέπεις όλο το βράδυ τα ίδια και τα ίδια… Όλη; Όχι! Ένα μαγαζί... ανυπότακτων 'Γαλατών' αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους 'εισβολείς'. Η εισαγωγή είναι (στο περίπου) από το γνωστό κόμικ του Αστερίξ και το γαλατικό χωριό του, όμως κάπως έτσι είναι και η ζωή στο 'Πλυντήριο'.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν τα shakers συνάντησαν τη μουσική έγινε ένας μικρός σεισμός

Πήγαμε στο πρώτο 'Shaker’s Melody' και πειστήκαμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε κανένα από τα επόμενα.

Τα μηνύματα είχαν αρχίσει να πέφτουν από νωρίς. “Το βράδυ πάμε Zambri. Θα φτιάχνει ποτάρες ο Σαμαράς και μουσικάρες ο Jojo”. Μια μικρή πρόταση που άφηνε μεγάλες υποσχέσεις και δεν μπορούσα να την αρνηθώ με τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Cupping σημαίνει γευσιγνωσία στην γλώσσα του καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του καφέ (1/10), πήγαμε στο Underdog και δοκιμάσαμε δύο εξαιρετικούς καφέδες όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Αν νομίζεις ότι ο καφές είναι απλή υπόθεση, κάνεις μεγάλο λάθος. Ο καφές είναι καρπός και σαν τέτοιος είναι ικανός να παράγει άπειρες γεύσεις και άπειρα αρώματα. Σαν το κρασί ένα πράγμα. Αν μέχρι τώρα είχες ακούσει μόνο για γευσιγνωσίες κρασιού, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι η ίδια διαδικασία στον καφέ λέγεται cupping. Και πίστεψέ με είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα ιεροτελεστία η οποία μπορεί να γεμίσει τον ουρανίσκο σου με γεύσεις που ούτε μπορείς να φανταστείς ότι βγάζει ο καφές.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.