NETFLIX

Marvel, αληθινά εγκλήματα και γκλίτερ: Τι έρχεται τον Ιούνιο στο Netflix

Όλα όσα θα ανέβουν για ατελείωτο binge-watching στην πλατφόρμα τον Ιούνιο.

Τον φετινό Ιούνιο μπορείς να περάσεις εξίσου καλά και σπίτι.

Παρακάτω θα βρεις όσα μπορείς να καταβροχθίσεις στο ελληνικό Netflix:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

MARVEL’S LUKE CAGE: SEASON 2

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μόλις συνέτριψε τα ταμεία με το ‘Infinity War’ και ετοιμάζεται για το ‘Ant-Man and the Wasp’, αλλά και το νετφλιξικό, τηλεοπτικό τοπίο του στούντιο καλά κρατεί. Μετά το πετυχημένο ποδαρικό του ‘Daredevil’, οι street heroes της Νέας Υόρκης ανέλαβαν ο καθένας τις δικές του σειρές, λίγο πριν ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ‘Defenders’. Μετά από δύο σεζόν για τον Daredevil λοιπόν, δύο για τη Jessica Jones, μία για τον Iron Fist και μία για τον αντι-ήρωα της παρέας The Punisher, σειρά έχει η συνέχεια του Luke Cage. Η νέα σεζόν της σειράς θα συστήσει νέα πρόσωπα στον προστάτη του Harlem, ενώ μετά το τέλος της είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να αποχαιρετήσεις για πάντα τη Rosario Dawson.

Πρεμιέρα: 22/6

GLOW: SEASON 2

Με την 1η σεζόν του ‘GLOW’, περάσαμε φανταστικά. Η κωμωδία που εμπνεύστηκε από την πραγματική τηλεοπτική ’80s λίγκα των Glorious Ladies of Wrestling, τα προφίλ των γυναικών και τις σχέσεις που ανέπτυξαν όσο συμμετείχαν στο σόου πάλης που τις ανέδειξε, θα επιστρέψει ενισχυμένη με περισσότερη λακ, περισσότερο γκλίτερ, περισσότερο wrestling. Θεωρούμε δεδομένη και την ακόμα μεγαλύτερη αγάπη της για τα αουτσάιντερ.

Πρεμιέρα: 29/6

SENSE8: ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Όταν το ‘Sense8’ έκανε πρεμιέρα το 2015, το είχαμε ευχαριστήσει που υπήρχε. Πλέον, δύο αγαπημένες σεζόν, μία δύσκολη ακύρωση, μία πρόταση από πορνοσάιτ για τη χρηματοδότησή του, και μία προσωρινή ανάσταση που οφείλεται στις διαμαρτυρίες των φαν, το Netflix ολοκληρώνει πρόωρα μεν τη σειρά, αλλά τουλάχιστον υπό τους όρους των δημιουργών της, αδελφών Wachowski (τριλογία ‘Matrix’). Εμείς το ευχαριστούμε ακόμα που υπήρξε και περιμένουμε τον αποχαιρετισμό.

Πρεμιέρα: 8/6

QUEER EYE: SEASON 2

Ξέρεις αυτό το συναίσθημα, όταν έχεις λιώσει τόσο πολύ με μια σειρά που θες να την προτείνεις σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάς, λες και είναι πραγματικό δώρο; Όταν τελείωσα (σε ένα βράδυ) την 1η σεζόν του ‘Queer Eye’, είχα βρει τη θεόσταλτη αποστολή μου. Να πείσω όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται να τη δουν και να τη λατρέψουν μαζί μου. Πέντε φανταστικοί experts στον τομέα τους (διακόσμηση, διατροφή, ένδυση, κουλτούρα και grooming) επισκέπτονται ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους και προσπαθούν να τους αλλάξουν τη ζωή. Ok, η ζωή δεν αλλάζει μέσα σε μια βδομάδα, αλλά με τα απλά tricks που προτείνουν στους «ήρωές» τους, όπως αποκαλούν τα άτομα που βοηθούν, μπορεί να αλλάξει η διάθεση και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν. Μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από το mini makeover του βίντεο, ή να με εμπιστευτείς και να ξεκοκαλίσεις την 1η σεζόν πριν δεις τη 2η.

Πρεμιέρα: 15/6

YOU ME HER: SEASON 3

Σειρά με εσάνς ρομαντικής κομεντί για ένα ζευγάρι που στην προσπάθειά του να ανανεώσει την ερωτική του ζωή και κατόπιν να συλλάβει, ερωτεύεται την συνοδό που προσέλαβαν ως αλατοπίπερο και την εισάγουν στη σχέση τους επίσημα ως κοινή σύντροφο. Στην 3η σεζόν τα πράγματα έχουν πλέον προχωρήσει και η ισορροπία έχει διαταραχθεί.

Πρεμιέρα: 1/6

KISS ME FIRST

Βρετανική σειρά θρίλερ από τον Bryan Elsley, τον δημιουργό του extreme εφηβικού δράματος ‘Skins’, για ένα 17χρονο κορίτσι εθισμένο στο online gaming site Azana. Εκεί θα γνωρίσει την Tess, ένα εξωστρεφές κορίτσι που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Οι δυο τους θα γίνουν φίλες και στον αληθινό κόσμο, όμως όταν η Tess θα εξαφανιστεί, η Leila θα υιοθετήσει την ταυτότητα της φίλης της με επικίνδυνες συνέπειες.

Πρεμιέρα: 29/6

MARCELLA: SEASON 2

Άλλη μία βρετανική σειρά θρίλερ, αυτή τη φορά από τον ειδικό του Νορδικού νουάρ, Hans Rosenfeldt (‘The Bridge’). Στην 1η σεζόν είδαμε τη Marcella Backland, μία πρώην ντετέκτιβ της London Metropolitan Police Service, να επιστρέφει στη θέση της για τη διαλεύκανση τριών άλυτων φόνων από το 2005. Στη 2η σεζόν το μενού της περιλαμβάνει σίριαλ κίλερ παιδιών, παιδόφιλους και μαύρη μαγεία. Βασικό δέλεαρ της σειράς παραμένει η δουλειά της Anna Friel στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ηθοποιός βραβεύτηκε το 2017 με το International Emmy Award για Α΄Γυναικείο.

Πρεμιέρα: 8/6

PAQUITA SALAS: SEASON 2

Ισπανική ’90s κωμωδία για μία από τις διασημότερες talent agents στη χώρα, την Paquita Salas, που χάνει έναν από τους βασικότερους πελάτες της και προσπαθεί να βρει ικανό αντικαταστάτη.

Πρεμιέρα: 29/6

NAILED IT!: SEASON 2

Ξέρω ότι το ακούς συχνά (και μπορεί να φταίμε κι εμείς γι’ αυτό), αλλά το ‘Nailed It!’ πραγματικά δεν είναι σαν όλες τις υπόλοιπες εκπομπές μαγειρικής. Είναι ξεκαρδιστική, εφευρετική και βάζει καλοπροαίρετα στο κέντρο της ανθρώπους με το μικρότερο σχετικό με αρτοποιία ταλέντο που μπορείς να φανταστείς. Ζυμώθηκε, πέτυχε και επιστρέφει με 2η σεζόν σε χρόνο αστραπή.

Πρεμιέρα: 29/6

THE RANCH: ΜΕΡΟΣ 5

Η κωμική σειρά για τους αγροκτηματίες Bennets που, σύμφωνα με τα σπάνια στοιχεία που δίνει κατά καιρούς το Netflix ήταν ανάμεσα στις πιο γρήγορα binge-watched σειρές της πλατφόρμας μέσα στο πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας τους, έρχεται για 5η σεζόν και ανανεωμένο καστ. Μετά την απόλυση του Danny Masterson έπειτα από κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ο Dax Shephard αναλαμβάνει τα ηνία και περνάει καλά με το φιλαράκι του από το ‘MTV Punk’d’, Ashton Kutcher.

Πρεμιέρα: 15/6

LA FORÊT (ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ)

Μίνι γαλλική σειρά μυστηρίου, τοποθετημένη σε ένα μικρό, ήσυχο χωριό στων Αρδεννών όπου εξαφανίζεται ένα 16χρονο κορίτσι μετά από ένα τηλεφώνημα σε καθηγήτριά της. Ο Captain Gaspard Deker ερευνά την υπόθεση μαζί με την τοπική αστυνομικό Virginie Musso, ενώ τους βοηθά και η καθηγήτρια που είχε βρεθεί ως παιδί να περιπλανιέται στο ίδιο δάσος.

Πρεμιέρα: 29/6

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

ALEX STRANGELOVE

Οι εφηβικές LGBTQ ρομαντικές κομεντί ζουν πολύ καλές μέρες. Μετά τη θερμή υποδοχή του ‘Love, Simon’ από κοινό και κριτικούς, το ‘Alex Strangelove’ θα επεξεργαστεί κι αυτό την αναζήτηση σεξουαλικής ταυτότητας. Ο Alex θα προσπαθήσει να χάσει την παρθενιά του με την κοπέλα του, αλλά όταν θα γνωρίσει ένα γοητευτικό αγόρι από την άλλη πλευρά της πόλης τα πλάνα του μπορεί και να αλλάξουν.

Πρεμιέρα: 8/6

SET IT UP

Άλλη μία ρομαντική κομεντί απ’ αυτές στις οποίες αγαπά να επενδύει τελευταία η πλατφόρμα, για δύο στελέχη εταιρείας που θέλουν να φέρουν κοντά τα αφεντικά τους. Γερό χαρτί της ταινίας η Lucy Liu και η (πολύ δίκαια) ανερχόμενη Zoey Deutch.

Πρεμιέρα: 15/6

SUNDAY’S ILLNESS

Αφού έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου, το ‘Sunday’s Illness’ (La Enfermedad del Domingo) θα ταξιδέψει στον κόσμο εκτός Ισπανίας μέσω Netflix. Μία μητέρα που εγκατέλειψε την κόρη της όταν ήταν οκτώ χρονών, της ζητά 35 χρόνια μετά να περάσουν 10 μέρες μαζί σε μια απόμακρη περιοχή.

Πρεμιέρα: 15/6

ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

THE STAIRCASE

Το 2001 η Kathleen Peterson βρέθηκε νεκρή στις σκάλες του σπιτιού της, με τραυματισμούς που είχαν προκληθεί από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Ο σύζυγός της Michael, συγγραφέας μυθιστορημάτων, θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία και τελικά έφτασε σε δίκη που απασχόλησε για πολύ καιρό την Αμερική. Η υπόθεση αναπτύχθηκε στην εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ ‘Staircase’ που τώρα επιστρέφει με 3 επιπλέον επεισόδια. Τα παλιά επεισόδια θα είναι κι αυτά διαθέσιμα για το απαραίτητο catch-up.

Πρεμιέρα: 8/6

NOVEMBER 13: ATTACK ON PARIS

Ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 που άφησαν πίσω 130 νεκρούς, με πάνω από 40 μαρτυρίες και ανθρώπινες ιστορίες on camera. Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τους αδελφούς Naudet που το 2002 κέρδισαν πολλά τηλεοπτικά βραβεία για το ντοκιμαντέρ τους ‘9/11’.

Πρεμιέρα: 1/6

UNSOLVED: TUPAC & BIGGIE

Μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ για τους φόνους δύο εκ των μεγαλύτερων ράπερ όλων των εποχών, βασισμένο στο βιβλίο του Greg Kading ‘Murder Rap: The Untold Story of the Biggie Smalls & Tupac Shakur Murder Investigations’. O Kading ήταν ένας από τους ντετέκτιβ που ηγήθηκαν των ερευνών για τις δολοφονίες.

Πρεμιέρα: 18/6

RECOVERY BOYS

Στην καρδιά της πανδημίας εξαρτήσεων από οπιοειδή που απλώνεται στην Αμερική, τέσσερις άνδρες προσπαθούν να ανακτήσουν τη ζωή και τις κατεστραμμένες σχέσεις τους.

Πρεμιέρα: 29/6

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

GANDHI

Από τα παλιά κι αγαπημένα που στοκάρει το Netflix κάθε μήνα στις πολυτελείς αποθήκες του, ξεχωρίζουμε το ‘Gandhi’ για τον μήνα Ιούνιο. Ιστορικό έπος βρετανικής/ινδικής παραγωγής των 8 Όσκαρ (ανάμεσά τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού) και 11 συνολικά υποψηφιοτήτων, με θέμα τη ζωή και τον θάνατο της τεράστιας πολιτικής φυσιογνωμίας. Διαθέσιμο από: 1/6

Θα ανέβουν ακόμη: Doctor Strange (30/6), Allied (15/6), Friends With Money (1/6), Bad Neighbours 2 (11/6), Warcraft (26/6).

***

Απολαύστε τις παραπάνω σειρές και ταινίες, και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με έως και 6 μήνες δώρο ΜΟΝΟ με την WIND VISION.

* H προσφορά με δώρο έως 6μήνες Netflix ισχύει για αιτήσεις έως 30/6/18.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.