ΓΕΥΣΗ

Ένα brunch με ανοιχτές φωτιές και νταούλια στη Θεσσαλονίκη

Ένα γαστρονομικό ταξίδι με την υπογραφή της ομάδας των Nomade et Sauvage, του executive chef Απόστολου Αλτάνη και του εστιατορίου Estrella στο Hyatt Regency Thessaloniki.

Νομάδες μάγειρες συναντούν το Estrella – πρωτοπόρο εστιατόριο στο brunch concept στη Θεσσαλονίκη – και μαζί δημιουργούν ένα γευστικό ταξίδι για τους επισκέπτες του Hyatt Regency Thessaloniki. Το ξενοδοχείο έχει ξεκινήσει ήδη μια ξεχωριστή συνεργασία γαστρονομίας με το εστιατόριο, φέρνοντας κάθε μήνα μια διαφορετική πρόταση στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Εμπνευσμένοι guest chefs και live entertainments στους θεματικούς χώρους του Hyatt Regency, συνθέτουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν το φαγητό και τη διασκέδαση. Η πρεμιέρα των γαστρονομικών ταξιδιών ξεκινάει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, όπου θα ξεδιπλωθούν ξεχωριστές ψηφίδες γεύσεις της Μακεδονίας με την υπογραφή της ομάδας των Nomade et Sauvage, του executive chef Απόστολου Αλτάνη και του εστιατορίου Estrella.

Ο Κώστας Καπετανάκης και η Μαρία Σμπιλή, δημιουργοί των Estrella και Surfer Maya, αναζητούν κάθε φορά την επόμενη γαστρονομική πρόκληση, προκειμένου να φέρουν κοντά ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό, από όλο τον κόσμο.

Οι νομάδες chefs μαγειρεύουν έξω, στη φωτιά των ξύλων, σε απομακρυσμένα μέρη, αναζητώντας την αρμονική γευστική ταυτότητα και το πνεύμα του κάθε τόπου και των ανθρώπων του. Ταξιδεύουν με μοναδικές αποσκευές τα εργαλεία που χρειάζονται και διηγούνται τη γοητευτική ιστορία του κάθε τόπου μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματά του.

Στη σύμπραξη με το Hyatt Regency και το Estrella, το φαγητό βγαίνει εκτός των τειχών της επαγγελματικής κουζίνας. Μια εμπειρία γεμάτη μνήμες και παραδοσιακές γεύσεις, πρώτες ύλες που έρχονται απευθείας από τη γη, σιγομαγειρεμένα κρέατα και λαχανικά με βότανα και χόρτα της φύσης. Όλα μαγειρεμένα σε ανοιχτές κουζίνες με νταβάδες και τσουκάλια πάνω σε χειροποίητους φούρνους.

Τη γαστρονομική εμπειρία απογειώνει η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακών ήχων της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.