Κωνσταντίνος Μπαντούνας
FOODIAL

Foodial: Μπαίνουμε δυναμικά στον έκτο όμιλο

Το Μουντιάλ Φαγητού συνεχίζεται και προβλέπεται ένα απίστευτο ντέρμπι μεταξύ των πιο νόστιμων πιάτων από τις χώρες του Group F.

Το Foodial, το δικό μας Μουντιάλ Φαγητού συνεχίζει να τρέχει δυναμικά όσο το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κατάρ. Έχουμε ισοπαλίες αλλά και ένα ασυνήθιστο ντέρμπι μεταξύ των πιο νόστιμων πιάτων από τις χώρες του έκτου ομίλου.

Η κριτική επιτροπή: Θάλεια Ιωάννου, travel & food blogger (Urban Food Junkie), Λάμπρος Βακιάρος, μάγειρας (www.lambrosvakiaros.com, meallion.gr) Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem, μάγειρας και ιδιοκτήτης του Guerilla Chef Burgers και Μάρω Παρασκευούδη, food editor (OneMan).

Η διαδικασία: Κάθε κριτικός βάζει σε κατάταξη, από την 1η μέχρι την 4η θέση το πιάτο της κάθε ομάδας, ανά όμιλο, αφήνοντας εάν θέλει τα σχόλιά του.

Η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: η 1η θέση δίνει 3 βαθμούς, η 2η θέση και 3η θέση από 1 βαθμό και  η 4η θέση κανέναν βαθμό.

Δες εδώ τον Όμιλο Α.

Δες εδώ τον Όμιλο Β.

Δες εδώ τον Όμιλο C.

Δες εδώ τον Όμιλο D.

Δες εδώ τον Όμιλο Ε.

Σήμερα συνεχίζουμε με τον Όμιλο F’.

Βέλγιο – Μύδια και τηγανητές πατάτες

μύδια και πατάτες Μύδια και τηγανιτές πατάτες βρίσκεις παντού στις Βρυξέλλες © iStock

Το εθνικό πιάτο του Βελγίου είναι μια γαστρονομική επιτυχία. Αχνιστά μύδια και λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Κροατία – Fritule

fritule κροατία Fritule, οι κροάτικοι λουκουμάδες © iStock

Ένα γλυκό που μοιάζει με ντόνατ και κάνει την εμφάνισή του τις γιορτινές ημέρες. Ό,τι πρέπει για τα Χριστούγεννα.

Μαρόκο – Bissara

Moroccan bessara Σούπα μπισάρα, τη βρίσκεις παντού στο Μαρόκο© iStock

Γνωστή επίσης και ως Bessara, Besarah και Tamarakt είναι μια σούπα και ντιπ στη βορειοαφρικανική κουζίνα, που παρασκευάζεται με αποξηραμένα, πολτοποιημένα φασόλια. Σκόρδο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, καυτερό κόκκινο πιπέρι, κύμινο και αλάτι ολοκληρώνουν τη συνταγή.

Καναδάς – Poutine

poutine Καναδάς Ο Καναδάς εκπροσωπείται στο Foodial με το πιάτο Poutine © iStock

Πρόκειται για ένα πιάτο με τηγανητές πατάτες, τυρί και μία σάλτσα gravy (φτιάχνεται συνήθως από το ζουμί του κρέατος). Εμφανίστηκε στο Κεμπέκ, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην περιοχή Centre-du-Québec, αν και η ακριβής προέλευσή του είναι αβέβαιη και υπάρχουν διάφοροι ανταγωνιστικοί ισχυρισμοί σχετικά με την εφεύρεσή του.

Θάλεια Ιωάννου

Bissara, Μαρόκο 3 βαθμοί: Πρώτη θέση για τη Bissara και την αρωματική κουζίνα του πολύχρωμου Μαρόκου. Καλό το Fritule αλλά τη δεύτερη θέση θα την πάρει η Κροατία μόνο και μόνο για την γκολάρα του Λιβάγια με τον Καναδά.

Fritule, Κροατία 1 βαθμός

Poutine, Καναδάς 1 βαθμός

Μύδια και τηγανητές πατάτες, Βέλγιο 0 βαθμοί

Λάμπρος Βακιάρος 

Μύδια και τηγανητές πατάτες, Βελγιο 3 βαθμοί: Συνδυασμός φωτιά!

Fritule, Κροατία 1 βαθμός

Poutine, Καναδάς 1 βαθμός

Bissara,  Μαρόκο 0 βαθμοί

Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem

Μύδια και τηγανητές πατάτες, Βέλγιο 3 βαθμοί: Μπορώ να φάω μέχρι να σκάσω!

Bissara, Μαρόκο 1 βαθμός: Το αραβικό DNA μου με έλκει σε αυτό το πιάτο κι ας μην το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Poutine, Καναδάς 1 βαθμός: Η υπέρτατη βρωμιά!

Fritule, Κροατία 0 βαθμοί

Μάρω Παρασκευούδη

Μύδια και τηγανητές πατάτες, Βέλγιο 3 βαθμοί: Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός.

Fritule, Κροατία 1 βαθμός

Bissara, Μαρόκο 1 βαθμός

Poutine, Καναδάς 0 βαθμοί

Η τελική κατάταξη

  1. Βέλγιο 9 βαθμοί
  2. Μαρόκο 5 βαθμοί
  3. Κροατία 3 βαθμοί
  4. Καναδάς 3 βαθμοί

Στους 16 περνούν το Βέλγιο και το Μαρόκο.

Στα super market Μασούτης θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις το σπίτι σου το στέκι αυτού του Μουντιάλ! Πολλές προσφορές σε χιλιάδες προϊόντα για να μην ξεμείνεις ποτέ από προμήθειες στις βραδιές Μουντιάλ!