Max Halley
ΓΕΥΣΗ

Ο Max Halley φέρνει τα διάσημα σάντουιτς του στη Θεσσαλονίκη

Ο μάστερ του σάντουιτς ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη για ένα διασκεδαστικό και πληθωρικό pop-up event στο Surfer Maya στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Max’s Sandwich Shop έδωσε στο σάντουιτς μία άλλη διάσταση. Το εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του στο Stroud Green του Λονδίνου, κατάφερε να αναδείξει το ταπεινό αυτό σνακ σε ολοκληρωμένο γεύμα.

Τα σάντουιτς του Max Halley @lunchluncheon βρέθηκαν στα εξώφυλλα των Esquire, Timeout και Shortlist και έγιναν πρωτοσέλιδο στο The Observer. Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής τού, Max’s Sandwich Book, ήταν ένα από τα δέκα κορυφαία μπεστ σέλερ των Sunday Times.

Ο ίδιος αρθρογραφεί τακτικά για την Evening Standard και έχει γράψει μεταξύ άλλων για τους Sunday Times, The Guardian, The Observer, Vice, The Independent και iPaper. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands όπως η Tabasco, το Gaviscon, Branston Pickle και Oatly ενώ το 2017, έστησε μια σειρά με τίτλο The Sandwich Show για το VICE/Munchies, για τις ανάγκες της οποίας ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βρει έμπνευση για ένα νέο σάντουιτς που θα έβαζε στο μενού του. 

Από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη

Max Halley σάντουιτς Max Halley

Τώρα, ο μάστερ του σάντουιτς ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη για ένα διασκεδαστικό και πληθωρικό pop-up event στο Surfer Maya. Στις 17 Σεπτεμβρίου, από τις 8 το βράδυ έως αργά, ο Max Halley θα παρουσιάσει ένα μενού με τρία διαφορετικά σάντουιτς, ειδικά φτιαγμένα για το μαγαζί που έδωσε άλλον αέρα στη street food σκηνή της συμπρωτεύουσας.

Σάντουιτς με χοιρινό γύρο (χειροποίητο φτιαγμένο στο Surfer Maya), τηγανητό αυγό, chips και piccalilli, σάντουιτς με κοτόπουλο, μαγιονέζα, πίκλα κρεμμυδιού, σαλάτα μαρούλι κι ένα σπέσιαλ μιξ, και σάντουιτς με τηγανητό καλαμάρι σε μπριός και μαγιονέζα σκόρδου είναι οι προτάσεις του Max ειδικά για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Μπόνους η Coffee Sriracha, μία καυτερή σάλτσα, φτιαγμένη ειδικά για ρο brunch που παρασκευάζεται με φρέσκο τσίλι και Catalyst Coffee (από το ομώνυμο coffee shop του Λονδίνου).

Και λίγη σοφία από τον Max Halley

«Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στα σάντουιτς; Να τηρείς τους κανόνες: ζεστό, κρύο, γλυκό, ξινό, τραγανό, μαλακό. Που είναι το μυστικό της νοστιμιάς για όλα τα πιάτα γενικά, όχι μόνο στα σάντουιτς. Εάν έχεις και τα έξι από αυτά τα συστατικά σε ένα πράγμα, τότε είναι υπέροχο».

Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ταμπάσκο και μαγιονέζα. Στο μαγαζί του μάλιστα δεν υπάρχει σάντουιτς που να μην περιλαμβάνει Gravy Mayonnaise (ο ίδιος δηλώνει άλλωστε ότι είναι το συστατικό για το οποίο θα υπερηφανεύεται και μετά θάνατον).

«Η φοκάτσια είναι το τέλειο ψωμί για σάντουιτς, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο για να δουλέψεις».

Η θεραπεία του για το hangover είναι ένα τεράστιο πρωινό σάντουιτς. Έχει όμως κι ένα ένοχο μυστικό όπως έχει αποκαλύψει: Chicago Town Pizza με πεπερόνι.

«Νομίζω ότι μόλις ανοίξεις περισσότερα από ένα (σ.σ. μαγαζιά) χάνεται η μαγεία. Έχω τις παμπ και πολλές άλλες ιδέες, αλλά βλέπω να υπάρχει μόνο ένα Max’s Sandwich Shop».