Γιατί το παγωτό και το gelato δεν είναι το ίδιο πράγμα
Η διαφορά μπορεί να μοιάζει μικρή αλλά είναι σίγουρα σημαντική.
- 30 ΑΥΓ 2024
Η διαφορά μπορεί να μοιάζει μικρή αλλά είναι σίγουρα σημαντική.
Το νότιο τμήμα της Κρήτης φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία, τις υπέροχες παραλίες και φυσικά την εξαιρετική γαστρονομία του. Μακριά από τουριστικά θέρετρα και μαγαζιά, η τοπική γαστρονομία ανθίζει στις κουζίνες των σπιτιών και σε παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία.
Ένα γευστικό roadtrip σε έναν τόπο γεμάτο μυστήριο, πύργους και πανέμορφες παραλίες.
Γραφικά ψαροχώρια και ορεινά χωριά για εκδρομές, κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και ήσυχες γωνιές για χαλαρές βουτιές και μία πληθώρα επιλογών για φαγητό και διασκέδαση σε ένα από τα πιο δημοφιλή κυκλαδίτικα νησιά.
Από το Καστράκι και τον Κινίδαρο μέχρι την Απείρανθο και τη Μουτσούνα, αυτά είναι μερικά από τα σημεία του νησιού που πραγματικά θα φας καλά.
Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να φας κάτω από τον πλάτανο του χωριού ή στο γραφικό λιμανάκι του ακριτικού νησιού είναι κινόα και αβοκάντο.
Εκεί που το καλοκαίρι όλα είναι λίγο πιο όμορφα υπάρχουν μερικά υπέροχα bars.
Μπορεί η ακριβής προέλευση του χούμους να αμφισβητείται ακόμα έντονα, αλλά τελικά αυτό που μένει είναι το ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο που το βρίσκεις σε αρκετές παραλλαγές.
Το αγαπημένο κρύο ορεκτικό γνώρισε στιγμές δόξας στον γαστρονομικό οδηγό TasteAtlas.
8 αγαπημένα πιάτα από τη φετινή σεζόν της βραβευμένης σειράς και μερικές απλοποιημένες συνταγές στις οποίες μπορείς να βασιστείς για να τα φτιάξεις στο σπίτι.
Ποια είναι τα ιδανικά σνακ για ένα roadtrip, τι ρόλο παίζει ο συνοδηγός και τι μπορεί να πάει στραβά.
Η ταχεία οικοδόμηση των νησιών και ο άνευ ορίων τουρισμός έχουν επηρεάσει την αγροτική ζωή σε τέτοιο βαθμό που πολλά από όσα θεωρούμε δεδομένα, κινδυνεύουν να χαθούν.
Από το Μέιν και τους αστακούς του μέχρι τα dumplings στην Κίνα, μπορείς να ανακαλύψεις γαστρονομικές απολαύσεις και να γνωρίσεις καλύτερα την κουλτούρα ενός τόπου.
Από τα διάσημα συριανά λουκούμια μέχρι τα αμυγδαλωτά της Σίφνου, δεν υπάρχει κυκλαδονήσι που να μην έχει το δικό του γλυκό, αυτό που θα δοθεί ως κέρασμα στους επισκέπτες και στις χαρές κάθε σπιτιού.
Είτε περπατάς στις πολυσύχναστες αγορές του Παρισιού είτε στους γραφικούς δρόμους της Λυών, το φαγητό του δρόμου είναι μια γαστρονομική περιπέτεια που πρέπει να ζήσεις.