WOMEN

Οι σέξι Γκιούλιβερ του Χόλιγουντ

Εκείνες που αισθάνονται καθημερινά ακριβώς όπως ο Γκιούλιβερ όταν βρέθηκε στη χώρα των λιλιπούτειων.

Χάνουν δουλειές γιατί είναι ψηλές, όταν ο μέσος όρος ύψους των αντρών συμπρωταγωνιστών τους δεν ξεπερνά το 1,65-1,70. Οι οποίοι και φυσικά δεν θέλουν να σταθούν με τίποτα δίπλα τους. Ωστόσο προσπαθούν με ‘γενναιότητα’ να ξεπεράσουν αυτό το γενετικό ‘μειονέκτημα’ τους. Με εμάς, φυσικά, ως πιστούς συμπαραστάτες.

Δεν έχει σημασία αν, όπως εγώ, νιώθεις τρελό κόλημμα με τις γυναίκες μινιατούρα, αυτές που ανήκουν στην κατηγορία μεζές (βλέπε 75% των γυναικών στο Χόλιγουντ). Το δέος μπροστά σε μια δίμετρη θεά, όπως π.χ. την εξωγήινη Maria Sharapova των 188 εκατοστών, είναι φυσιολογικό και δεδομένο.

 

Για τις Ελληνίδες -που γενικά δεν φημίζονται για το ύψος τους- έχουμε ήδη μιλήσει. Τόσο γενικά, παρουσιάζοντας τη χρυσή εντεκάδα τους και μιλώντας για τα κορίτσια λαμπάδα που φέρνουν την Ανάσταση όσο και συγκεκριμένα για τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κατερίνα Λέχου και, το ‘καινούργιο’ entry, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου,183 εκατοστά είναι αυτά. Λογικό να το παλεύει το κορίτσι να κάνει καριέρα στην Αμερική.

 

Επίσης, πριν από 4 χρόνια, σας είχαμε παρουσιάσει και τις γυναίκες όρθιο χιλιόμετρο (άνω του 1,88) στον κόσμο. Εκεί που είπαμε να ξεφύγαμε από τις γνωστές και αναμενόμενες (βλέπε Sigourney Weaver-1,82, Uma Therman -1,81, Brigitte Nielsen-1,85 και Nicole Kidman -1,80)

 

Και να μπούμε σε πιο ‘ειδικευμένες’ περιπτώσεις όπως την Γερμανίδα μοντέλο Caroline Welz (2,06μ), τις δίδυμες βολευμπολίστριες Ann & Claire Recht (2,01μ), την Τεξανή αθλήτρια του ύψους Amy Lyn Acuff (1,88) και την Αυστραλέζα μπασκεμπολίστρια του WNBA Lauren Jackson (1,96).

 

Καθώς επίσης τις δυο πιο ψηλές Playmate όλων των εποχών. Δηλαδή την Χαβανο-γερμανίδα Cara Michelle Meschter (1,88) που έπαιξε και ρολάκια σε κωμωδίες τύπου Bedazzled και Crocodile Dundee in Los Angeles και την Σλοβάκα Stanislava Kopackova (1,88). Tρια μόλις εκατοστά ψηλότερη από την συμπατριώτισσα της Αdriana Sklenarikova)

 

Επίσης στο ίδιο αφιέρωμα είχαμε πλέξει δικαίως το εγκώμιο της δεύτερης πιο ψηλής και λαχταριστής τενίστριας, δηλαδή της Ana Ivanovic των 184 εκατοστών (τρίτη η Caroline Wozniacki με 1,79)

 

Της ατέλειωτης σοκολατένιας απόλαυσης που αντιπροσωπεύει η 191 εκατοστών Αμερικανίδα βολεϊμπολίστρια Kimberly Glass.

 

Kαι της ωραιότερης πρώην αθλήτριας στον κόσμο, δηλαδή της ύψους 1,93 εκατοστών βολευμπολίστριας Gabrielle Reece. Καταλήγοντας να ανακηρύξουμε ως πιο εντυπωσιακή την Ισπανίδα μοντέλο και παρουσιάστρια Natalia Bush (1,88).

Ίδιας λογικής κορίτσι με την Victoria silvestedt (1,80), έτσι για να συνεννοούμαστε.

 

Kαι πάλι όμως, παρά τις παραπάνω φιλότιμες προσπάθειές μας, το ζήτημα των υπερφυσικά ψηλών και σέξι, δεν το έχουμε καλύψει. Ειδικά τώρα που οι ψηλές είναι πολύ επίκαιρες, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τις ασχημούλες-αλλά όλες εξαιρετικές στη δουλειά τους- Gwendoline Christie των Games of Thrones, Star Wars και Hunger Games (1,91), Jane Lynch (1,83-πρώην Glee, νυν Angel from Hell) και Alison Janney (1,83-Mom). Με την τελευταία να δηλώνει ‘Πάλευα να βρω ατζέντη, αλλά όλοι με απέρριπταν λόγω ύψους. Ένας μάλιστα μου είπε ότι οι μόνοι ρόλοι που θα μπορούσε να μου βρει ήταν λεσβίας και εξωγήινης’ .

 

Φουλ ρατσισμός δηλαδή. Γενικώς, αλλά και ειδικότερα στα Όσκαρ, με την Geena Davis (1,83) να είναι η πιο ψηλή γυναίκα που έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ. Ενώ επίκαιρες, υπό μια έννοια, είναι και οι Michelle Obama (1,80) και Ivanka Trump (1,80).

Η νέα γενιά που μας κοιτάζει αφ’ υψηλού

Εν αρχή η Taylor Swift, που με 1,79 εκατοστά ύψος είναι εκείνη η -πιο ψηλή από όλες- τραγουδίστρια (με δεύτερη την Jordin Sparks-1,78) που θα μπορούσε χαλαρά να είναι μοντέλο. Αν και ακόμη και εκείνη φαίνεται στουμπάκι (δες φωτό) δίπλα στη φιλενάδα της Karlie Kloss των 185 εκατοστών.

 

Εξίσου ψηλή και λυγερή είναι και η Kendall Jenner (1,79), επίσης στο παρεάκι της Swift, που κάνει καριέρα μοντέλου με τα προσόντα της και όχι με το όνομα της οικογένειάς της.

 

Πάντως, για να μην αφήνουμε εκκρεμότητες, καμία από τις παραπάνω δεν πλησιάζει τα 197 εκατοστά της Γιουροβιζονικής τραγουδίστριας Eva Rivas. Ενός πραγματικού δηλαδή θαύματος της φύσης.

 

Ενώ τα 179 εκατοστά της Jenner δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο αν σκεφτείς την -επίσης καινούργιο entry- κόρη της Kim Basinger, Ireland Baldwin. 20 ετών και 189 ακαταμάχητων εκατοστών.

 

Εννοείται πως δεν έχει νόημα να μπλέξουμε με τα μοντέλα. Τα καλά είναι και ψηλά. Όπως η νυν βασίλισσα του σύμπαντος Gisele Bundchen των 180 εκατοστών. Άξια ‘διάδοχος’ γυναικών ουρανοξυστών όπως η Eva herzigova (1,80), Claudia Schiffer (1,80) και Shalom Harlow (1,80). Αν και από την τωρινή γενιά αξίζει μια ειδική μνεία στην πρώην του DiCaprio (θα μου πεις ποια δεν είναι πρώην του;) Erin Heatherton (1,83). Που και αυτή δείχνει, ωστόσο, κοντή δίπλα στην Karlie Kloss (βλέπε φωτό αριστερά-στα δεξιά είναι η σύζυγος του Adam Levine, Behati Prinsloo-1,80)

 

Αντιθέτως με την αρχετυπική Elsa Hosk (1,80), εννοείται Άγγελος της Βικτόρια, η οποία εξαιτίας των μακριών ποδιών της μοιάζει πιο ψηλή.

 

1,80 είναι, να την αφήσω;

Εντός λίστας είναι, από τις παλιότερες, η ‘με δύναμη από τα 80s’ Brooke Shields (50 ετών-1,83), η κυκνίσια (ένεκα του μακρύ λαιμού της)Saffron Burrows (43 ετών-1,83), η κάποτε σέξι Rebecca Rojmin(43 ετών-1,82), η ‘ξέρω και από αμάξια’ Jodie Kidd (1,88) και η διαχρονική Famke Janssen (51 ετών- 1,82).

 

Ψηλές, αλλά όχι πλέον ή όχι ποτέ σέξι, είναι η Κristen Johnson του 3rd Rock from the sun (48 ετών-1,83), η Missy Pyle (1,80), η κωμικός Αisha Τyler (1,83), η κόρη του Hulk, Brooke Hogan (1,80) και η Ιρλανδέζα Elizabeth Debicki (1,90) που είδαμε στο Great Gatsby.

 

Ενώ, έτσι για επίλογο, αφήσαμε μια τετράδα του 1,80. Δηλαδή την πάλαι ποτέ Terminator Kristiana lokken, την πάλαι ποτέ σεξωγήινη Τricia Ηelfer του Battlestar Galactica, την πρώην του Clooney Stacy Keibler και την θέλω να γίνω η νέα action star Adrianne Palicki (προσεχώς του Marvel’s Most Wanted).

 

Tι μένει για το (εντελώς) τέλος; Μα φυσικά η Charlize Theron. Ναι, είναι λίγο πιο κοντή από τις υπόλοιπες (‘μόλις’ 1,77). Αλλά είναι τόσο υπερφυσικά τέλεια όλα τα υπόλοιπα που της το συγχωρούμε. Γιατί αυτοί είμαστε. Μεγάλες καρδιές και καλοί ‘μυλωνάδες’.