Sushimou/Facebook
ΓΕΥΣΗ

5 μέρη στην πόλη για να φας ελαφριά μετά τις γιορτές

Μετά το ρεβεγιόν, τα γιορτινά τραπέζια και το binge watching με leftovers από τους γονείς, το πιθανότερο είναι να αναζητάς ένα light dinner για την επόμενη έξοδό σου.

Δε χρειάζεται να έχεις θέσει ως resolution για τη νέα χρονιά να τρως πιο υγιεινά, για να αλλάξεις λίγο τις διατροφικές σου συνήθειες. Μετά το ρεβεγιόν, τα γιορτινά τραπέζια και το binge watching με leftovers από τους γονείς, το πιθανότερο είναι να αναζητάς ένα light dinner για την επόμενη έξοδό σου.

Σκέψου πιάτα με φρέσκα, εποχικά υλικά, λιγότερο κρέας και περισσότερα λαχανικά. Ο Ιανουάριος μάλιστα είναι γνωστός και ως Veganuary – μία προτροπή να μειώσεις τα ζωικά προϊόντα και να εστιάσεις στη vegan διατροφή. Δε χρειάζεται να αποφασίσεις εδώ και τώρα τι θέλεις να φας μέσα στον επόμενο μήνα, αλλά μπορείς να κάνεις την αρχή με ένα πιο ελαφρύ γεύμα. Από dumplings ατμού με παντζάρι και τηγανητό κουνουπίδι μέχρι σούσι και μικρά ιαπωνικά σουβλάκια, τα παρακάτω εστιατόρια περιμένουν την κράτησή σου.

Kitschen για δροσερές πανασιατικές γεύσεις

 

Η ασιατική κουζίνα, με τη φρεσκάδα των υλικών, την απουσία πολλών λιπαρών και την έμφαση κυρίως σε λαχανικά, αποτελεί μια καλή εναλλακτική μετά την κρεατοφαγία των γιορτών. Στο Kitschen, βρίσκεις αρκετά πιάτα με ψάρι και λαχανικά, όπως nigiri dumplings ατμού με παντζάρι, μίσο, γλυκιά ponzu και καρύδι ή με γαρίδα και yuzu soy dressing, ακόμη και τηγανητό κουνουπίδι.Ο chef Δημήτρης Liem δουλεύει με φρέσκα ψάρια και εστιάζει στην εποχικότητα, προτείνοντας πιάτα που συνάδουν με την εποχή και ξεχωρίζουν για την καθαρότητα στις γεύσεις τους.

Sushimou για τα καλύτερα ωμά

 

Το sushi είναι πάντα μία καλή ιδέα όταν θέλεις κάτι πιο ελαφρύ και όταν μιλάμε για το sushimou του Αντώνη Δρακουλαράκου, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Λέμε omakase στον chef, ο οποίος επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες και βρίσκεται πάντα πίσω από την μπάρα για να ετοιμάσει ο ίδιος τα πιάτα. Είναι πάντα ωραίο να δίνεις την πάσα στον chef να επιλέξει αυτός τις επιλογές που θα δοκιμάσεις. Για μια πιο street food εκδοχή, μπορείς να προτιμήσεις το Sushi Lunchi (Βουλής 45, Αθήνα), την pop-up ιδέα του chef που απέκτησε τη δική της στέγη τον τελευταίο χρόνο στο Σύνταγμα.

SUSHIMOU

Zúzuto Ramen για θρεπτικές σούπες

Εδώ, τα signature πιάτα δεν είναι άλλα από τα ramen – από την πιο δημοφιλή εκδοχή μέχρι χορτοφαγικές παραλλαγές, με μπόλικο τσίλι για όσους το προτιμούν καυτό, με κοτόπουλο ακόμα και με γαρίδες – και σίγουρα θα βρεις αυτό που ικανοποιεί τις γευστικές σου προτιμήσεις. Comfort, χορταστική και θρεπτική η Udon Beef με φρέσκα χειροποίητα νουντλς, μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες, φύτρες φασολιού, βλαστούς μπαμπού, νόρι και σουσάμι.

ZúZUTO RAMEN

Birdman για ιαπωνικό σουβλάκι

 

Μία japanese pub είναι πάντα μια καλή ιδέα αν θέλεις να τσιμπήσεις και να πιεις τα ποτά σου. Και στην περίπτωση του Birdman ισχύει ακριβώς αυτό. Αν βγάλεις από την εξίσωση το burger (δύσκολο αλλά είπαμε  light dinner), και επιλέξεις yakjitori (το ιαπωνικό μικρό σουβλάκι) για τη μέση, μαζί με gyoza και μια δροσιστική σαλάτα ή ακόμα καλύτερα edamame, θα έχεις πετύχει τον σκοπό σου.

Black Duck για σφυρίδα με φάβα

Μετά από 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Χρήστου Λαδά, το αγαπημένο αθηναϊκό στέκι βρήκε το νέο του μόνιμο σπίτι στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Στο εστιατόριο, που φαντάζει σαν μουσείο, απολαμβάνεις πλέον μία πιο fine dining εμπειρία, δια χειρός του chef Σπύρου Ζάννου, με έμφαση στην πρώτη ύλη και την ουσία. Στο μενού βρίσκεις ταλιάτα από το κρεοπωλείο του Δρακούλη, καρπάτσιο με μοσχάρι Black Angus και από φιλέτο μαγιάτικο και σφυρίδα με σιγομαγειρεμένα ρεβίθια – μια ωδή στην κουζίνα της Σίφνου.