ΦΑΓΗΤΟ

Ο Αντώνης Σελέκος φτιάχνει το πιο ιδιαίτερο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το Lovers Piñata κάνει την αρχή για τα μονοθεματικά γλυκά που θα βρίσκεις στο εναλλακτικό στούντιο ζαχαροπλαστικής του pastry chef.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διασκέδασες τρώγοντας το γλυκό σου; Ο Αντώνης Σελέκος, με αφορμή την επικείμενη γιορτή των ερωτευμένων, δημιούργησε ένα μοναδικό γλυκό που σε προσκαλεί σε μία διαδραστική εμπειρία.

Μένοντας πιστός στην αγάπη του για μονοθεματικά γλυκά και έχοντας πλέον το δικό του εργαστήριο και σημείο πώλησης, Antonis Selekos Conceptual Desserts στο Παγκράτι, ο pastry chef από την ομάδα του Funky Gourmet λανσάρει αυτή τη φορά ένα ερωτεύσιμο γλυκό που ήρθε για να μείνει.

 Lovers Piñata

 

αντώνης σελέκος

Το Lovers Piñata έχει σχήμα μπάλας, σοκολάτα από το Εκουαδόρ, νότες καραμέλας με ανθό αλατιού, τραγανό μπισκότο καστανής ζάχαρης με φουντούκια, κρέμα σοκολάτα γάλακτος και φρέσκα σμέουρα και το παραλαμβάνεις με ένα ειδικό τραπεζομάντιλο. Η συνέχεια είναι πολύ fun. Αφού στρώσεις το κάλυμμα, πετάς με κάποια δύναμη την μπάλα – γλυκό για να σπάσει και να σου φανερωθούν οι εκπλήξεις της. «Τρώγεται και με τα χέρια, θέλαμε να είναι κάπως διαδραστικό. Και να σπάσουμε το στερεότυπο του Αγίου Βαλεντίνου» λέει ο δημιουργός του.

Η έμπνευση πίσω από αυτή τη γλυκιά Piñata αντλείται από την αγάπη γενικότερα. Θέλοντας να ξεφύγει από τα τετριμμένα, ο Αντώνης κρατάει το χρώμα του έρωτα και τα τριαντάφυλλα (το γλυκό συνοδεύεται από ροδοπέταλα) και μας υπενθυμίζει ότι δεν γιορτάζουμε την αγάπη μόνο μία ημέρα. Γι΄αυτό, θα μπορείς να το παραγγείλεις και μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Η εστιατορική προσέγγιση στα γλυκά

Η παραγωγή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του pastry chef. Ο ίδιος δίνει μία εστιατορική, fine dining θα λέγαμε, έννοια στο εγχείρημά του. Έτσι, όπως ακριβώς φτιάχνει τα πανετόνε του (τα οποία πωλούνται όλο τον χρόνο) μόνο κατόπιν παραγγελίας, το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μονοθεματικά γλυκά που θα ακολουθήσουν.

Στο εναλλακτικό studio ζαχαροπλαστικής όλα λειτουργούν με σεβασμό στη φιλοσοφία της εποχικότητας. Η εποχικότητα, ο μοναδικός βιώσιμος τρόπος αξιοποίησης της διατροφικής αλυσίδας, προσφέρει ποιότητα πρώτων υλών, πλούσια γεύση, αρώματα, αφθονία θρεπτικών συστατικών και βεβαίως έμπνευση. Το ΜyPanetoni, ως προϊόν πρωταγωνιστής, προσαρμόζεται στην εκάστοτε εποχή και μεταμορφώνεται κάθε φορά, με έναν ξεχωριστό και απρόσμενο τρόπο, με την υπογραφή του Αντώνη Σελέκου και της ομάδας του.

Αφού παραγγείλεις το γλυκό σου, όταν έρθει η ώρα να επισκεφτείς το Antonis Selekos Conceptual Desserts για να το παραλάβεις, χτυπάς το κουδούνι. Μόλις διαβείς την πόρτα του εργαστηρίου, σε κερνούν καφέ για να συζητήσετε σχετικά με το γλυκό σου και να κατανοήσεις τη νέα εποχή που επιθυμεί να φέρει ο Αντώνης στη ζαχαροπλαστική.