Bread BC
ΓΕΥΣΗ

Σε δύο νέους φούρνους εκτός κέντρου για ψωμί και pastries

Καινούργια bakeries, που υπηρετούν τη φιλοσοφία του τρίτου κύματος ψωμιού, ήρθαν να προστεθούν στην πόλη, σε Ψυχικό και Χαλάνδρι.

Αυξάνονται οι φούρνοι της Αθήνας που υπηρετούν το τρίτο κύμα ψωμιού και παράλληλα πλαισιώνουν αυτό το τόσο βασικό και πολύτιμο αγαθό, με χειροποίητα viennoiserie και καλό καφέ. Πλέον, τα αθηναϊκά bakeries αναδεικνύονται σε street food μέρη, όπου μπορείς να κάνεις μια στάση για ένα σνακ στο χέρι και καφέ.

Αν υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στα περισσότερα, αυτός είναι το προζύμι. Στη συνέχεια, έρχονται να προστεθούν τα άλευρα, με τον κάθε φούρνο να αναζητά επιλογές που θα δώσουν νοστιμιά αλλά και θρεπτικά στοιχεία στο ψωμί του. Τους τελευταίους μήνες, έρχονται να προστεθούν ακόμα δύο νέες αφίξεις στην Αθήνα για προζυμένια ψωμιά και pastries – αυτή τη φορά εκτός κέντρου.

Jesus Crust στο Ψυχικό

ψωμί

Η Ξανθή Σαραφίδου βρίσκεται πίσω από το νέο εγχείρημα που συναντάει κανείς στην αγορά του Νέου Ψυχικού. Το Jesus Crust έρχεται να δώσει μια pop πινελιά στη γειτονιά, θέτοντας στο επίκεντρο τον άρτον ημών τον επιούσιον.

Ακολουθώντας τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης που φτάνει τις 36 ώρες, με τα άλευρα των Μύλων Πυρροντζέλλο από την Καρδίτσα και το προζύμι του chef Γιώργου Νούσια, το Jesus Crust προσφέρει καθημερινά πέντε διαφορετικές επιλογές σε ψωμί: κλασικό, ολικής αλέσεως, βρώμης, χαρουπιού και danish.

Η δημιουργός του βέβαια δε μένει μόνο στο ψωμί, αφού έχει φροντίσει να επανδρώσει το μενού με επιλογές για πρωινό με τον καφέ, σνακ, ακόμα και ελαφρύ μεσημεριανό. Έτσι, βρίσκεις από κρουασάν και προζυμένια ρολά κανέλας μέχρι σάντουιτς σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως κοτόπουλο απάκι και αυγοσαλάτα, μορταδέλα και μελιτζάνα, pastrami και coleslaw.  Τέλος, στο Jesus Crust θα κάνεις στάση για καφέ και γλυκό,  αλλά και για να δώσεις την παραγγελία σου για το σπίτι (σκέψου μία φίνα Flan Parisien).

Bread B.C. στο Χαλάνδρι

ψωμί

Ένα bakery και viennoiserie νέας γενιάς άνοιξε  ο Περικλής Βούρθης στο Χαλάνδρι, το οποίο επανασυστήνει το ψωμί όπως παλιά, σε συνεργασία με τον bread & pastry chef Θανάση Σταμούδη. Το ψωμί του Bread BC γεννιέται αποκλειστικά από φυσικό προζύμι αργής ωρίμασης, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή ζάχαρη και ωριμάζει για 18 ώρες.

Στο καινούριο bakery του Χαλανδρίου βρίσκεις τέσσερα διαφορετικά ψωμιά και ένα ψωμί του τοστ με προζύμι κι ένα γεμιστό με χαρούπι, καρύδια και κράνμπερις. Το Before Christ Bread ή «τέσσερις αρχαίοι σπόροι», με φαγόπυρο, λιναρόσπορο, τεφ και αγριοκρίθαρο, το πιτυρούχο με άλευρα ολικής, σπόρους και ολόκληρο κριθάρι και το καρβέλι σικάλεως με 50% σίκαλη, και το City loaf, ένα λευκό σταρένιο με κίτρινο σκληρό αλεύρι.

Τα artisan ψωμιά αργής ωρίμανσης, συμπληρώνουν φρέσκα κρουασάν βουτύρου ή γεμιστά με κρέμα, σοκολάτα, φιστίκι, cheesecake αλλά και με τυριά και αλλαντικά, καθώς επίσης γλυκά και αλμυρά αρτοποιήματα γαλλικής τεχνικής. Η τυρόπιτα με χειροποίητη σφολιάτα, το σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί και προπύρες, το κρουασάν αυγό με πατάτες και μια κις λορέν με σπανάκι και τυριά αποτελούν επιλογές ιδανικές για πρωινό, αλλά δε λείπουν επίσης τα κέικ, οι μπάρες με αληθινή σοκολάτα, οι γλυκιές τάρτες, τα cookies και τα buns γεμιστά με κρέμες. Tο Bread BC σερβίρει speciality καφέ σε συνεργασία με τους Roosters.