Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα
ΓΕΥΣΗ

Σορμπέ ανανάς και jalapeños; Τελικά τα παγωτά της Αθήνας είναι γαστρονομικά

Η γεύση που προτείνει το Maraboo στην Αρχελάου ενώνει τον τροπικό ανανά με την πικάντικη πιπεριά jalapeño και αποκτά το δικό της φανατικό κοινό.

Πόση φαντασία μπορεί να χωρέσει σε μία μπάλα παγωτό; Πολλή, όπως μας αποδεικνύουν συνέχεια τα αγαπημένα μας μαγαζιά στην Αθήνα. Δεν είναι όμως μόνο οι ανατρεπτικές γεύσεις, αλλά και ο τρόπος που επιλέγουν ορισμένοι να φτιάξουν το παγωτό τους, ακολουθώντας αποκλειστικά τη φυσική παραγωγή. Το αποτέλεσμα; Γαστρονομικά παγωτά που αναζητάμε ξανά και ξανά.

Στο Maraboo, η Βίκυ και ο Ιγκόρ προσφέρουν νόστιμο παγωτό απαλλαγμένο από καθετί τεχνητό. Τι σημαίνει αυτό; Βάσεις που φτιάχνουν οι ίδιοι και αποκλειστικά φυσικά υλικά. Χρώματα, αρώματα, μονο-διγλυκερίδια λιπαρών οξέων και συντηρητικά δεν έχουν θέση στο εργαστήριο. Και κάπως έτσι, απολαμβάνεις παγωτό εύπεπτο, με ελάχιστη ζάχαρη και αληθινά συστατικά, όπως τα φρέσκα φρούτα.

maraboo ice cream Ο Ιγκόρ και η Βίκυ
Ο Ιγκόρ και η Βίκυ

Οι δυο τους φτιάχνουν καθημερινά 10 με 12 γεύσεις, με τις τέσσερις από αυτές να είναι οι σταθερές (ανθόγαλα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα μαύρη σορμπέ και αλατισμένη καραμέλα). Η ιδιότητα της Βίκυς ως γευσιγνώστρια κρασιού, της δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα. Να συνδυάζει φαινομενικά ετερόκλητες γεύσεις και να φαντάζεται τους πιο τρελούς συνδυασμούς.

Όπως ένα σορμπέ με ανανά και jalapeños. Πρόκειται για ένα παγωτό που φτιάχνεται με φρέσκο ανανά και αποξηραμένη πιπεριά jalapeño, την οποία η Βίκυ χρησιμοποιεί με σύνεση, προκειμένου να δώσει μία πικάντικη νότα αλλά να μην το παρακάνει.

«Όταν το πρωτοφτιάξαμε, είπα ότι δε θα έχει μεγάλη απήχηση, αλλά τώρα υπάρχουν κάποιοι που το ζητούν φανατικά. Έστω κι ένας να ζητήσει μία γεύση με πάθος, θα τη φτιάξουμε. Είναι αλήθεια αυτό» λέει με χαρά η Βίκυ. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που μας έχουν εκπλήξει με τις γεύσεις των παγωτών τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το παγωτό με μαύρη μπύρα ενώ στο παρελθόν, έχει προτείνει γεύσεις όπως η φινετσάτη καρύδα με γιασεμί, καρύδα με φύλλα δάφνης και σμέουρα με ντοματίνια.

Το Maraboo αγαπάει τα σορμπέ και το δείχνει, καθώς οι περισσότερες γεύσεις είναι vegan χωρίς να γίνεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια γι΄ αυτό. Φυσικό σορμπέ σημαίνει ότι δε θα νιώσεις στη γλώσσα σου αυτό το στρώμα λιπαρότητας, για το οποίο ευθύνονται τα τεχνητά συστατικά. Για την ακρίβεια στις δικές τους παρασκευές δε χρησιμοποιούν καν γάλα αμυγδάλου ή άλλα φυτικά γάλατα, αλλά απλό νερό.

«Χρησιμοποιούμε τις δικές μας τεχνικές και φυσικά υλικά για να φτιάξουμε τα παγωτά μας, να τους δώσουμε υφή και γεύση. Η φιλοσοφία μας είναι να γίνονται με όσο το δυνατόν λιγότερη προσθήκη ζάχαρης και τα φυσικά λιπαρά να μην ξεπερνούν το 10%».

Αισθάνεσαι περιπετειώδης; Αν ναι, το σορμπέ ανανάς jalapeños είναι για σένα.

MARABOO ICE CREAM