ΓΕΥΣΗ

Στο Bungalow 7 τα υλικά της κουζίνας έχουν θέση στα cocktails

Στο μπαρ του νέου εστιατορίου που άνοιξε στα Αστέρια Γλυφάδας, απολαμβάνεις cocktails με απρόσμενα υλικά, όπως ελαιόλαδο και κατσικίσιο τυρί.

Η ώρα που δύει ο ήλιος. Αυτή είναι η πιο ωραία ώρα για να απολαύσεις το cocktail σου στο Bungalow 7, το νέο εστιατόριο που άνοιξε στα Αστέρια Γλυφάδας. Το σκηνικό ξυπνά μια νοσταλγική γοητεία καθώς αντλεί έμπνευση από τα ιστορικά bungalows των Αστεριών τα οποία αποτέλεσαν σημείο αναφοράς κατά την χρυσή εποχή του θρυλικού θερέτρου.

Θα σου θυμίσει μία όμορφη παραθαλάσσια κατοικία με ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους που έχει ως βεράντα της την ακρογιαλιά. Ακριβώς από πάνω, σε προνομιακό σημείο, η πισίνα με τις ρετρό ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το Pool Bar.  Η δομή του χώρου ακολουθεί τις γεωμετρικές αρχές του Μοντερνισμού και τα έπιπλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το εν λόγω concept, κινούνται σε καθαρές και κομψές γραμμές.

Στο Bungalow 7, μπορείς να πας και μόνο για ποτό το οποίο απολαμβάνεις σε διάφορα σημεία του χώρου. Αν επιλέξεις ωστόσο να μείνεις για φαγητό, το μενού υπογράφει ο chef Ντίνος Φωτεινάκης, ο οποίος συνδυάζει αρμονικά μεσογειακά υλικά, ιαπωνικές επιρροές και ασιατικές τεχνικές. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, βρίσκεις επιλογές όπως φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές αλλά και προτάσεις sushi – όλα συνδυασμένα με ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Bungalow 7

Τις δύο διαφορετικές λίστες των cocktails – για το εστιατόριο και την πισίνα / παραλία, έχει επιμεληθεί το δίδυμο Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης, Executive Bar Managers, με Bar Manager τον Φώτη Γαβαλά. Η κάθε λίστα έχει τη δική της φιλοσοφία, με την ομάδα να έχει πραγματοποιήσει πολύμηνη έρευνα για να καταλήξει σε μια πιο γαστρονομική προσέγγιση για τα cocktails του εστιατορίου.

Η σύνδεση με το φαγητό είναι εμφανής. Το ίδιο και ο διάλογος με την κουζίνα, αφού στα cocktails έχουν παρουσία υλικά που χρησιμοποιούνται για τα πιάτα του μενού. Για παράδειγμα, στο Hyogo, τη δική τους εκδοχή για όποιον αγαπάει το Campari, χρησιμοποιούν ελαιόλαδο και φύλλα shiso. Το τελευταίο, πρόκειται για αρωματικό βότανο που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μέντα και συνοδεύει παραδοσιακά το sushi και το sashimi.

Το Togarashi είναι μία εκδοχή της κλασικής Margarita με μαύρο πιπέρι
Sendo με Opurist, αγγούρι, άνηθο, μαύρο πιπέρι και μέντα

Στο Yoso-Gai, μία από τις έξι επιλογές του καταλόγου για το εστιατόριο, το κατσικίσιο τυρί είναι ένα από τα συστατικά που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σου. Παρά τις οποίες αμφιβολίες που μπορεί να έχεις, ταιριάζει ιδανικά με το Fords London Dry Gin, τη φράουλα και το θυμάρι. Τέλος, το Sendo με Opurist, αγγούρι, άνηθο, μαύρο πιπέρι και μέντα, αναδεικνύει το εκλεκτό αυτό απόσταγμα με απλά υλικά. Φυσικά υπάρχουν πάντα και τα classics, αλλά και κάποιες εκδοχές τους που προτείνει το μπαρ όπως το Negroni και η Margarita.

Yoso-Gai με Fords London Dry Gin, κατσικίσιο τυρί, φράουλα και θυμάρι
Yoso-Gai με Fords London Dry Gin, κατσικίσιο τυρί, φράουλα και θυμάρι

Τα cocktails του Bungalow 7 επιβεβαιώνουν τη νέα τάξη πραγμάτων που κυριαρχεί στα πιο επιδραστικά μπαρ του κόσμου. Οι mixologists στρέφονται στα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα, επιλέγουν την ουσία χωρίς φιοριτούρες αλλά δεν υπολείπονται τεχνικών και καινοτομίας στη δουλειά τους, όπως το fat washing ή το clarification.

Για να επιτευχθεί αυτό στην προκειμένη περίπτωση έχει δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος προετοιμασίας όπου ετοιμάζονται όλα τα υλικά από τις πρώτες ύλες τους. Από cordial έως νερά και μοντέρνες τεχνικές, όλα γίνονται στο εργαστήριο. Στην πισίνα και την παραλία υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία, με μια αποκλειστική λίστα που εστιάζει κυρίως σε slushy, low ABV cocktails, που είναι πιο ταιριαστά με τις βουτιές.