NETFLIX

Μανιακός και καταθλιπτικός: Τι έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Netflix

Όλα όσα θα ανέβουν στην πλατφόρμα για ατελείωτο binge-watching τον Σεπτέμβριο.

Τον Σεπτέμβριο μπορείς να περάσεις καλά στον καναπέ σου εσύ. Ή στην παραλία. Ή στο γραφείο. Ή όπου.

Παρακάτω θα βρεις όσα μπορείς να καταβροχθίσεις στο ελληνικό Netflix:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

MANIAC

Το ‘Maniac’ ήταν ούτως ή άλλως ανάμεσα στην ποπ κουλτούρα που περιμένουμε περισσότερο από το υπόλοιπο 2018, αλλά το τρέιλερ ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Λογικό, αφού το remake της ομώνυμης νορβηγικής σειράς έρχεται με την υπογραφή του ταλαντούχου σκηνοθέτη του ‘True Detective’ και του ‘Jane Eyre’ (2011), Cary Fukunaga. Η σειρά επανενώνει την Emma Stone με τον Jonah Hill μετά το ‘Superbad’, έχει χροιά ‘Legion’ και επιστρατεύει την οσκαρική Sally Field, τον Justin Theroux (The Leftovers), τη Jemima Kirke (Girls) και τη νεαρή Julia Garner που ολοκληρώνει μια φανταστική χρονιά μετά το ‘Americans’, το ‘Waco’ και το ‘Ozark’. -Ιωσηφίνα Γριβέα

Πρεμιέρα: 21/9

BOJACK HORSEMAN: SEASON 5

Το ‘Bojack Horseman’, μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν υπάρξει επιστρέφει για 5η σεζόν. Ο Bojack, ο ξεπεσμένος σταρ της καρδιάς μας, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό όσο και αν πιστεύει ότι προσπαθεί. Στην 4η σεζόν ξέφυγε η σειρά από τον ίδιο, τον έβαλε στο παρασκήνιο και μας είπε την ιστορία της μητέρας του. Σε αυτή ελπίζουμε να μάθουμε για την Princess Carolyn. <3 -Nαστάζια Καπέλλα

Πρεμιέρα: 14/9

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιο αληθινός ήρωας που είδα ποτέ στην τηλεόραση
Τι αγαπήσαμε στην 4η σεζόν του Βojack Horseman
Tribute στη Sarah Lynn, τη θλιμμένη πριγκίπισσα του Bojack
Η βαθιά, ξεκαρδιστική πίκρα του BoJack Horseman
Tuca & Bertie: Από το στούντιο που σας έφερε το ‘Bojack Horseman’

THE GOOD COP

Ένας παθολογικά ειλικρινής και ηθικός ντετέκτιβ προσπαθήσει να ισορροπήσει την καριέρα και τον πατέρα του.

Πρεμιέρα: 21/9

LA CATEDRAL DEL MAR

Στη Βαρκελώνη του 14ου αιώνα ένας πτωχός προσπαθεί να ανέβει τα σκαλιά της κοινωνίας του πλούτου και της εξουσίας και έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνία, τον πλούτο και την εξουσία. Και την Ιερά εξέταση.

Πρεμιέρα: 1/9

MARVEL’S IRON FIST: SEASON 2

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel συνέτριψε τα ταμεία με το ‘Infinity War’, πήγε οκέι με το ‘Ant-Man and the Wasp’, αλλά και το νετφλιξικό, τηλεοπτικό τοπίο του στούντιο καλά κρατεί. Μετά το πετυχημένο ποδαρικό του ‘Daredevil’, οι street heroes της Νέας Υόρκης ανέλαβαν ο καθένας τις δικές του σειρές, λίγο πριν ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ‘Defenders’. Μετά από δύο σεζόν για τον Daredevil λοιπόν, δύο για τη Jessica Jones, δύο για τον Luke Cage και μία για τον αντι-ήρωα της παρέας The Punisher, σειρά έχει η δεύτερη σεζόν του Iron Fist.  –Ιωσηφίνα Γριβέα

Πρεμιέρα: 7/9

CABLE GIRLS: SEASON 3

Αν είσαι φαν των ισπανικών σειρών, αυτή εδώ μη σου ξεφύγει. Ο τίτλος της σειράς μπορεί να μην ‘γεμίζει’ το αυτί σου, αλλά από το πρώτο επεισόδιο θα καταλάβεις πόσο δυνατή είναι. Δεν έχει πιστολίδια, δολοφονίες και μυστήριο. Ωστόσο, αγγίζει λεπτά θέματα, όπως τη θέση της γυναίκας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και καταπιάνεται με την ανακάλυψη του τηλεφώνου. Πρωταγωνίστριες είναι τέσσερις γυναίκες, όλες διαφορετικές μεταξύ τους, χαρακτήρες που έχουν να δώσουν πολλά. -Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Πρεμιέρα: 7/9

AMERICAN VANDAL: SEASON 2

Μια σάτιρα της true crime ντοκιμαντέρ φόρμας που το ίδιο το Netflix βοήθησε να γίνει υπερ-δημοφιλής με σειρές σαν το ‘Making a Murderer’ εξελίσσεται σε μια πανέξυπνη κωμωδία με απολαυστικούς χαρακτήρες, σπαρταριστούς διαλόγους και -πιο φοβερό από όλα- αληθινή αφοσίωση στο whodunnit και το μυστήριο της υπόθεσης. Σύντομα ξεχνάς πως βλέπεις κωμικό mockumentary, κι απλά απολαμβάνεις την δεξιοτεχνία με την οποία η σειρά θριαμβεύει εντός των ορίων και των κανόνων που με αγάπη όσο και αυθάδεια σατιρίζει. -Θοδωρής Δημητρόπουλος

Πρεμιέρα: 14/9

ATYPICAL: SEASON 2

Ο 18χρονος αυτιστικός Sam αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα να ερωτευτεί και μαζί με τη μητέρα του ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο την ανεξαρτησία του. Με την υποψήφια για Όσκαρ Jennifer Jason Leigh στον ρόλο της μητέρας.

Πρεμιέρα: 7/9

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ;

Το ‘La Femme la plus assassinée du monde’ εκτυλίσσεται στη Γαλλία των 30s, όπου μία διάσημη για τις σκηνές θανάτου της ηθοποιός αναμετράται με έναν stalker και με φαντάσματα από το παρελθόν της.

Πρεμιέρα: 7/9

SIERRA BURGESS IS A LOSER

Η Shannon Purser, η Barb του ‘Stranger Things’, συνεχίζει με έναν ακόμη Barb ρόλο, μόνο που εδώ είναι η πρωταγωνίστρια και ονομάζεται Sierra Burgess. Γίνεται φίλη με την ωραία, κουλ του σχολείου και μαζί καταστρώνουν σχέδιο κατάκτησης ωραίου, κουλ αγοριού. Κλασική, ανάλαφρη, teen κομεντί.

Πρεμιέρα: 7/9

HOLD THE DARK

Xαμένο παιδί, βετεράνος πολέμου, λύκοι. Ακόμη ένα απόκοσμο θρίλερ για τον Σεπτέμβρη μας.

Πρεμιέρα: 28/9

ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

CHEF’S TABLE: SEASON 5

 Η πλατφόρμα έχει φανταστικό ιστορικό μέχρι στιγμής στα cooking shows με τα ‘Chef’s Table’, ‘Ugly Delicious’, ‘Nailed It!’ και ‘Sugar Rush’. Πολύ έτοιμοι λοιπόν για ακόμη μία σεζόν ‘Chef’s Table’.

Πρεμιέρα: 28/9

QUINCY

Quincy Jones, αυτή είναι η ζωή σου!

Πρεμιέρα: 21/9

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:

BETTER CALL SAUL: SEASON 4

«Ξέρεις γιατί ο Θεός έφτιαξε τα φίδια πριν τους δικηγόρους; Χρειαζόταν την εξάσκηση». Η μεταμόρφωση του Jimmy McGill στον Saul Goodman του ‘Breaking Bad’ έχει ξεκινήσει. Η 4η σεζόν του αγαπημένου μας prequel ‘Better Call Saul’ άργησε να βγει κι έτσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις των Emmy, αλλά από εμάς έχει ήδη όλα τα βραβεία.

Από 4/9

MR. SUNSHINE

Η σειρά ξεκινά κατά τη διάρκεια του Shinmiyango του 1871, της εξόρμησης δηλαδή της Αμερικής στη Νότια Κορέα, και ακολουθεί έναν γιο υπηρέτη που το σκάει σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο. Επιστρέφει στη γενέτειρά του ως ενήλικος Αμερικανός στρατιώτης, ερωτεύεται την κόρη ενός ευγενούς και ανακαλύπτει, ένα σκοτεινό πλάνο αποικισμού που απειλεί τη χώρα απ’ την οποία ήθελε κάποτε να ξεφύγει. Το ζήτημα του Shinmiyango κατέληξε στον θάνατο εκατοντάδων θυμάτων, οπότε υπάρχει και ιστορικοπολιτικό ενδιαφέρον προς εξερεύνηση.

Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από τις σειρές εποχής τους. -Ιωσηφίνα Γριβέα

Από 1/9

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

THE RING

Σε ακόμα ένα Νιώσε Γέρος κεφάλαιο, το ‘The Ring’ (ιαπωνικό ‘Ringu’) έκλεισε 16 χρόνια ζωής. Κι εσύ ξεπερνώντας τις προσδοκίες των μόλις 7 ημερών που περίσσευαν σε όποιον έβλεπε τη βιντεοκασέτα, έζησες για να αφηγηθείς την πρώτη φορά που είδες τη Samara να κυλιέται στα πατώματα με τα μαλλιά της σφουγγαρίστρα.

Η ταινία, παρότι δίχασε τους κριτικούς, έσκισε στο box office και ξεκίνησε ένα κύμα remakes ιαπωνικών θρίλερ με ταινίες όπως το ‘The Grudge’ και το ‘Dark Water’ (για το ‘Rings’ δε μιλάμε). Από σήμερα στοιχειώνει και το Netflix. -Ιωσηφίνα Γριβέα

Στριμάρει από 1/9.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

13 πράγματα που δεν ήξερες για το ‘The Ring’

Θα ανέβουν ακόμη: The Dragon Prince (14/9), Suits: Season 6&7 (27/9), Brooklyn Nine-Nine: Season 4 (20/9), Sophie’s Choice (8/9), The Mummy Franchise (1/9)

Απόλαυσε τα παραπάνω και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.