WOMEN

Στους X-Men, οι γυναίκες είναι που κάνουν τη σέξι διαφορά

Γιατί καλός και άγιος ο Wolverine, αλλά αλλιώς, πιο εφαρμοστά, το φοράει το 'κοστούμι' π.χ. η Mystique, η Storm ή η Jean Grey.

Eννοείται πως αφορμή είναι το X-Men Apocalypse που προσγειώνεται όπου να’ναι στις ελληνικές αίθουσες. Εκεί που, δίπλα στην Jennifer Lawrence, τα X-Girls εκπροσωπούνται επάξια με την Sophie Turner του Game of Thrones από την μια και την σεξοπορνοδιαστροφική Olivia Munn από την άλλη.

 

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτό, δίπλα στην 2η καλύτερη -από άποψη σωματικών προσόντων- Mystique του franchise, Jennifer Lawrence, στέκεται η νέα Jean Grey, Sophie Turner.

 

Η οποία με το συνδυασμό τακούνια + 175 εκατοστά, φαίνεται πιο επιβλητική από όλες τις διπλανές της. Δηλαδή την Alexandra Shipp ως -2η καλύτερη- Storm, την Lana Condor ως Jubilee (τον χαρακτήρα έχουν παίξει, χωρίς επιτυχία, παλιότερα οι Katrina Florece και Kea Wong) και την αγαπημένη μας Olivia Munn ως Psylocke. Μια μεταλλαγμένη που, σύμφωνα με την Olivia, απολαμβάνει να σκοτώνει. Άσε που το κορίτσι δυσκολεύτηκε αφάνταστα να ‘σφηνώσει’ στο latex κοστούμι του. Τι τα θες, παλιόκοσμος, παλιοδουλειά.

 

Ενώ από την εικόνα, όπως και από το άρθρο μας (αφού δεν έχει υπερ-δυνάμεις) απουσιάζει η κατά τα άλλα εξαιρετική -και ως ηθοποιός και ως γυναίκα- Rose Byrne ως Moira Mactaggert.

 

Τι εννοείς ποια είναι η καλύτερη Mystique; (Από άποψη σωματικών προσόντων γιατί, υποκριτικά, είναι φάση ‘Κλάφτα Χαράλαμπε’). Μα φυσικά η Rebecca Romijn-Stamos του αρχικού cast. (ναι, όπως κατάλαβες, εδώ δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στα X-Girls και τις αντιπάλους τους).

 

Όπως καλύτερη με διαφορά Storm ήταν, είναι και παραμένει η Οσκαρική Halle Berry (η μοναδική, μαζί με την Jennifer, ‘φιλενάδα’ του θείου Όσκαρ στο franchise-έτσι για να μην ξεχνιόμαστε).

 

Ουσιαστικά, όσο ιεροσυλία και αν ακουστεί, από το 2ης γενιάς cast του νέου X-Men μόνο η Jean Grey Sophie Turner μοιάζει να έχει τα προσόντα να ξεπεράσει την original Famke Janssen (εξαιρετική και ως Phoenix στο X-Men 3), για τους ατσαλένιους μηρούς της οποίας έχουμε ήδη μιλήσει.

 

Οι καλύτερες κακές ως το κόκκαλο

Εννοείται πως η Psylocke της Munn και είναι προφανώς ανώτερη από την -που την θυμήθηκες τώρα- Psylocke της μοντέλας Mei Melançon στο X-Men Last Stand.

 

Tην ίδια ταινία στην οποία θυμίζω ότι είδαμε την πληθωρική Δομινικανή Dania Ramirez (του Entourage και του Devious Maids) να πλακώνεται -ως Callisto- με την Storm.

 

Όπως η Olivia είναι ανώτερη και από την, όπως συνήθως πανέμορφη αλλά παγερή, January Jones ως Emma Frost. Ναι, το ξέρω, εσύ μόνο τα εσώρουχά της θυμάσαι.

 

Oυσιαστικά η μόνη που, προσωπικά, θεωρώ ότι είναι στο level της είναι η πρώην Teen USA Kelly Hu ως Lady Deathstrike στο X2: X-Men United πίσω στο 2003. Εκείνη με τα μακριά νύχια που το μόνο που ήθελε ήταν να γρατσουνίσει τη μούρη του Wolverine.

 

Ποιες άλλες έχουν τιμήσει την ακαδημία τους

Το θέμα μια χαρά το έχουμε καλύψει. Αλλά θα ήταν κρίμα να μην αναφέρουμε την fan favoritre Anna Paquin ως Rogue στο X2: X-Men United . Εκείνη που, αν θυμάσαι, σκοτώνει ότι αγγίζει (επίσης η μοναδική που είδε τον ρόλο της στο προηγούμενο, Days of Future Past, να κόβεται στο μοντάζ).

Και, φυσικά, την Ellen Page ως Kitty Pryde / Shadowcat στο X-Men 3: The Last Stand (πήρε τον ρόλο επειδή ο σκηνοθέτης την είδε και τρελάθηκε στο Hard Candy). Είδες τι έπαθε ο Vinnie Jones που την υποτίμησε; Βάραγε κανονικά το κεφάλι του στον τοίχο.

 

Ειδική μνεία στην Zoë Kravitzl ως φτερωτή Angel Salvadore στο X-Men: First Class. Προσωπική μου αδυναμία και όχι μόνο και μόνο επειδή την πρώτη φορά που την γνωρίζουμε χορεύει σε strip club.