WOMEN

Twags: Τα καυτά κορίτσια των δισεκατομμυριούχων nerds

Δεν είναι εύκολο να μπεις στο club των Τech billionaires’ wives and girlfriends. Αλλά μετά αράζουν μέχρι και τα δισέγγονα σου.

Η πρόσφατη σφοδρή ‘καψούρα’ που έπαθε η 31χρονη Amber Heard (net worth 14 εκ. δολάρια) με τον 45χρονο Elon Musk (των 13,9 δις δολαρίων), δημιουργό, μεταξύ άλλων του Paypal και των SpaceX και Tesla) μας έδωσε την αφορμή να μιλήσουμε αναλυτικά για τη νέα μας αγαπημένη κάστα γυναικών.

 

Κυρίως επειδή, για να ανήκεις σε αυτή, χρειάζεται -πέρα από σωματικά προσόντα- και ένα άλφα νιονιό.

Όλα αυτά λίγες εβδομάδες αφού η βαβαβούμ Τεξανή ξεφορτώθηκε για καλά τον Johnny Depp, δίνοντας τα 7 εκ. δολάρια που πήρε από το διαζύγιό της σε δυο φιλανθρωπικές οργανώσεις προκειμένου να κλείσει τα στόματα όσων την λένε προικοθήρα.

Μακάρι η σχέση, που μόλις επιβεβαιώθηκε όταν εκείνος πήγε να την επισκεφθεί στην Αυστραλία, προχωρήσει και η Amber γίνει  η τρίτη σύζυγός του και η πρώτη bisexual.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά καιρός είναι να αποκτήσει παρέα στο θρόνο η 34χρονη Miranda Kerr (net worth 38 εκ. δολάρια), αρραβωνιαστικός της οποίας είναι ο 26χρονος συνιδρυτής του Snapchat, Evan Spiegel (των 4,6 δις δολαρίων).

 

Μάλιστα τα δυο παιδιά, φουλ ερωτευμένα, έχουν αφήσει να εννοηθεί (βασικά εκείνη) ότι περιμένουν ως το γάμο μέχρι να ολοκληρώσουν τη σχέση τους. Κάτι τόσο κουλό, σόρι, ρομαντικό εννοούσα, όσο ακούγεται.

 

Άσε που ο γάμος τους, που όλοι θεωρούν ότι θα είναι ακόμη πιο ξετσίπωτα glamorous από τον αντίστοιχο στο μαγικό δάσος του Sean Parker του Napster με την τραγουδοποιό Alexandra Lenas, θα είναι και η μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε στενή επαφή όλες οι Άγγελοι της Βικτόρια με τους tech φίλους του γαμπρού. Σίγουρα κάτι θα προκύψει.

Εκεί που η δίμετρη Karlie Kloss (παρόλο που τα έχει από το 2012 με τον επενδυτή Joshua Kushner) θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, ένεκα του ότι ξέρει από προγραμματισμό.

 

Ενώ στη βασική τετράδα celebrity tech wives οφείλουμε να συμπεριλάβουμε και την 29χρονη Allison Williams του Girls (net worth 2 εκ. δολάρια) που παντρεύτηκε τον 29χρονο Ricky Van Veen, τον συνιδρυτή του CollegeHumor. Ο οποίος και της έκανε πρόταση όταν έβλεπαν και οι δυο το Βachelor.

 

Και την 35χρονη Serena Williams των 150 εκ. δολαρίων που ανακοίνωσε πρόσφατα τον αρραβώνα της με τον Alexis Ohanian, συνιδρυτή του Reddit. Αν και εδώ τα πράγματα, οικονομικά, είναι αντίστροφα αφού ο 33χρονος έχει μόλις 4,5 εκ. δολάρια προσωπική περιουσία. 

Οι συγκεκριμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποδεικνύουν αυτό που ήδη ξέραμε, ότι δηλαδή οι tech billionaires είναι οι σουπερσταρ της δεκαετίας. Πολύ πιο ποθητοί από ότι υπήρξαν κάποτε οι κινηματογραφικοί σταρ ή οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική κατηγορία έρχεται ενίοτε (π.χ. σεφ) στο προσκήνιο.

Κάτι που είναι και λογικό και δίκαιο, αφού οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συγκεκριμένων πρώην nerds έχουν πολλά περισσότερα μηδενικά από όλα των υπολοίπων μαζεμένα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για άτομα υψηλού επιπέδου που έχουν πάντα στόχο να αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί τι άλλο να κάνεις όταν φτάσεις π.χ. να διαθέτεις πριν τα 30 σου 1 δις δολάρια και πάνω;

Και αυτό παρόλο που οι συγκεκριμένοι δεν είναι και οι πιο smooth operators του πλανήτη, όπως αποδεικνύουν περιστατικά όπως αυτό της Keira Knightley, που όχι μόνο περιέγραψε την κοιλάδα των ονείρων ως ένα μέρος γεμάτο άντρες με hoodies και Crocs, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει όταν ένας της έδωσε την κάρτα του λέγοντας της να βρεθούν αν ήθελε να δει από κοντά ένα διαστημόπλοιο.

Ή, αντίστοιχα, μιας δημοσιογράφου της Vogue που της έστειλε μήνυμα γνωστός προγραμματιστής λέγοντας ‘Βλέπω ότι στο 50% των φωτογραφιών σου κρατάς ένα iPhone. Μπορεί να σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις ότι είμαι αυτός που το εφηύρε’.

Ενώ επίσης είναι workaholics και βαρετοί. Δεν το λέω εγώ, αλλά η Miranda που δήλωσε για τον αρραβωνιαστικό της ‘Είναι 25 αλλά συμπεριφέρεται λες και είναι 50. Δεν βγαίνουμε ποτέ έξω. Πηγαίνει στη δουλειά, γυρίζει σπίτι, τρώμε και μετά πάμε για ύπνο νωρίς’

Βέβαια, το να γίνεις twag, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο. Ρώτα, αν θέλεις, και τις καραβιές από κορίτσια από τη Νέα Υόρκη που έρχονται με charter πτήσεις στην Silicon Valley για να βρουν την τύχη τους. Γνωστές, πλέον, και ως ‘founder-hounders’ καθώς αυτό που κυνηγούν με λύσσα είναι οι ιδρυτές των ελπιδοφόρων start-ups.

Μόνο που εδώ πάνε τα βουνά από σιλικόνη και τα στενά φορέματα δεν έχουν την ίδια επίδραση με τον υπόλοιπο πλανήτη. Εδώ οι άντρες, από τον τελευταίο μαθητευόμενο μέχρι τον ιδρυτή της εταιρείας, χρειάζονται να δουν και άλλα πράγματα προκειμένου να ψηθούν.Όπως το να δείξει η άλλη ενδιαφέρον για τη δουλειά τους και να έχει ένα minimum κοινωνικής συνείδησης.

‘Πρωτεργάτρια’ του κινήματος υπήρξε η ηθοποιός Talulah Riley που γνώρισε τον Elon Musk πίσω στο 2008, όταν άρχισαν να τα πίνουν μετά από μια διάλεξή του στην Λονδρέζικη Royal Aeronautical Society. Εκεί που η παρθένα (έτσι λέει) και ο δισεκατομμυριούχος είχαν μια συζήτηση που είχαν για αστροφυσική κατάληξε σε ένα περιπετειώδη γάμο που κράτησε 6 χρόνια.

Καθώς επίσης το μοντέλο Lily Cole που άρχισε να βγαίνει με τον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey (των 1,5 δις δολαρίων) , το 2013 πριν τελικά καταλήξει να γίνει μάνα του παιδιού του Kwame Ferreira (που έχει πάθος για Νεπαλέζικους πίνακες του 16ου αιώνα και πλοία).

Ενώ άξιος μνείας είναι και ο πολυ-δισεκατομυριούχος συν-ιδρυτής της Oracle, ο 72χρονος Larry Ellison των 55 δις δολαρίων, που βρήκε (μετά από 4 γάμους) στο πρόσωπο της άγνωστης 20χρονης Ουκρανέζας ηθοποιού και μοντέλου Nikita Kahn.

Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος. Ότι δηλαδή στις celebrity twags συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Emma Watson η οποία, ωστόσο, ‘ψιλοξέπεσε’, καθώς ο δικός της σύντροφος, ο William Knight, είναι απλά manager στην Medallia με ετήσια έσοδα μόλις 150.000 δολάρια το χρόνο και κόλλημα με τα ταξίδια περιπέτειας.