WOMEN

Καλή μάγισσα είναι η καυτή μάγισσα

Οι πιο σέξι μάγισσες που έχουμε δει σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Κάτι η Melisandre του Game of Thrones (SPOILER-όταν, φυσικά, φοράει το περιδέραιο της) και η Scarlet Witch του Captain America (έστω και αν έχει απλώς το όνομα), κάτι ακόμη το γεγονός ότι το The Witch (για το οποίο θα σας μιλήσουμε προσεχώς) είναι το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς, ήρθε και έδεσε η ιδέα για το συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Δεν ξέρω αν οι μάγισσες έχουν την δυναμική να εξελιχθούν στα επόμενα zombies, πάντως, τον τελευταίο καιρό, είναι ολοένα και συχνότερα εντός του οπτικού μας πεδίου. Εννοείται διαβολικές.

 

Αν και, συχνά πυκνά (Όχι πάντως στο The Last Witch Hunter με τον Vin Diesel. Εκεί η witch queen δεν ήταν ακριβώς καλλονή), είναι ταυτόχρονα και γκλαμουρο-σέξι. Όπως για παράδειγμα στο σίκουελ του Snow White And The Huntsman, Winter’s War, όπου δίπλα στην πειστικότατη Charlize Theron ήρθε και στρογγυλοκάθισε και η Emily Blunt ως η αδελφή της (βλέπε κεντρική εικόνα).

Όπως στο Maleficent με την Angelina Jolie ως την προσωποποίηση του κακού (αν και η συγκεκριμένη ‘σατανική σκύλα’, στα χαρτιά, είναι νεράιδα και όχι μάγισσα-συμφωνώ, σιγά τη διαφορά. Θα ήταν κρίμα να μην την συμπεριλάβουμε εδώ).

 

(Ενώ κάπου εδώ θυμίζω και την 3η σεζόν του American Horror Story με τίτλο Coven)

 

Πολύ σέξι για το κακό τους

Εν αρχή η ‘Bond Woman’ Monica Bellucci ως The Mirror Queen στο The Brothers Grimm. Combo σατανικής βασίλισσας και μάγισσας σε ένα και σίγουρα η πιο πληθωρικά σέξι μάγισσα όλων των εποχών.

 

Με την 2η θέση να ανήκει δικαιωματικά στην Charlize Theron ως η ‘συνάδελφός’ της Ravenna στο Snow White And The Huntsman. Εκεί που ήταν τόσο παγωμένη όσο ακριβώς μας αρέσουν οι μαγισσές μας.

Και την 3η στην διαχρονική Veronica Lake στο I Married A Witch ως μια μάγισσα του 17ου αιώνα που επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση από όσους την έκαψαν στην πυρά. Το μεγαλύτερο sex symbol που έχει παίξει ποτέ σε αντίστοιχο ρόλο σε μια ταινία που αποτέλεσε έμπνευση για το τηλεοπτικό Bewitched.

 

(Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάμε την Kim Novak που ξελογιάζει με ευκολία τον αρραβωνιασμένο James Stewart στο The Bell, The Book, and Candle του 1958).

 

Πιο hardcore επιλογές, που είπαμε να τις αφήσουμε για τη μέση του άρθρου, η γυμνόστηθη Ισραηλινή supermodel Moran Atias στο Mother of Tears, ως η τελευταία από ένα τριο πανίσχυρων μαύρων μαγισσών (εδώ πρωταγωνιστεί η Asia Argento).

 

Το τρίτο δηλαδή μέρος της cult τριλογίας του Dario Argento που επίσης περιλαμβάνει το -πιο γνωστό όλων- Suprisia και το Inferno με την εκθαμβωτική Ania ‘αχ, βαχ, τι μάτια είναι αυτά’ Pieroni.

 

Και η θρυλική scream queen Barbara Steele στο Black Sunday του Mario Bava ως η σέξι μάγισσα που αναστήθηκε για να πάρει εκδίκηση από τον αδελφό της.

 

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στα πιο λάιτ και χολιγουντιανά (εννοείται πως τα παραπάνω ιταλικά αξίζουν ξεχωριστό άρθρο και περαιτέρω ανάλυση) δικαίως μια θέση εδώ ανήκει στην Famke Janssen του Hansel & Gretel: Witch Hunters, υπεύθυνη για τον θάνατο των γονιών των πρωταγωνιστών. Μια γυναίκα γενετικά κατασκευασμένη για να παίζει ακριβώς αυτό, τη σέξι μάγισσα.

 

Στην ‘σεξότατη’ Helen Mirren ως εκθαμβωτική Morgana στο Excalibur (όπου και πάλι έπρεπε να παίρνει το αντι-γηραντικό της για να παραμένει φρέσκια και ποθητή).

 

Καθώς επίσης στην Eva Green ως ζηλόφθονα μάγισσα Angelique Bouchard στο Τζονιντεπικό Dark Shadows και ως Witch Queen of the Inari στο The Golden Compass και την Emmy Rossum του Shameless ως Ridley Duchannes στο Beautiful Creatures, στη μαύρη μαγεία της οποίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθείς.

 

Την λίστα συμπληρώνει η μπουστάτη Cassandra Peterson ως Elvira στο Elvira: Mistress Of The Dark.

 

Η Kelly Hu ως Cassandra στο The Scorpion King. Ιδανική μαγισσο-ερωμένη του σατανικού Αιγύπτιου αυτοκράτορα Memmon. Κρίμα που, με το που χάσει την παρθενιά της, χάνει και τις δυνάμεις της.

 

Και οι εξίσου εξωτικές Tia Carrere και Aishwarya Rai ως Akivasha στο Kull the Conqueror και Tilo στο The Mistress of Spices αντίστοιχα.

 

Ενώ δεν θα ήταν σωστό και πρέπον να μην αναφέρουμε -μεταξύ άλλων- καθόλου την Kat Graham του The Vampire Diaries, την Katie McGrath ως Morgana στο Merlin του BBC (δες φωτό), την Kelly Preston του Spellbinder, την Cate Blanchett του The Gift και τις Lana Parilla και Rebecca Mader του Once Upon a time.

 

Ενώ ‘φουλ’ στις μάγισσες είναι επίσης το Sleepy Hollow (εσένα κοιτάζω Katia Winter) και, προφανώς το Salem (Janet Montgomery, φυσικά και δεν σε ξέχασα).

 

Η ισχύς εν τη ενώσει

Ως γνωστόν, οι μάγισσες έρχονται σε σμήνη. Τότε είναι που το εφέ τους (και το sex appeal τους) είναι έτη φωτός μεγαλύτερο. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των Michelle Pfeiffer, Cher και Susan Sarandon ως The Witches of Eastwick (όχι, δεν είπα οι bitches του Jack Nicholson) πίσω στο μακρινό 1987.

 

(Αν και η Pfeiffer, ‘σαν να κοιτάς τον ήλιο κατάματα’ στα ντουζένια της, μας είχε ήδη μαγέψει ως Lamia στο Stardust-εκεί που έπρεπε να τρώει καρδιές για να παραμείνει νέα)

 

Με την επόμενη ομάδα που έρχεται νομοτελειακά στο νου να είναι αυτή του τηλεοπτικού Charmed το οποίο, στις οχτώ σεζόν του, μας χάρισε τη συσσωρευμένη witch power των Alyssa Milano, Shannen Doherty, Rose McGowan, Holly Marie Combs αλλά και Kaley Cuoco.

 

Εξίσου αρχετυπικό είναι το blockbuster & φωτογενές τρίο των Michelle Williams, Mila Kunis και Rachel Weisz που είδαμε στο Oz the Great and Powerful (εντάξει, η αλήθεια είναι ότι μόνο για την Mila το βάζουμε εντός λίστας).

 

Tα καλά καθολικά κορίτσια (Neve Campbell, Fairuza Balk-μεγάλη εφηβική μου καψούρα, Robin Tunney και Rachel True) του The Craft. Κομπλέ με τις αντίστοιχες σχολές. Ιδανική ενσάρκωση των φαντασιώσεων του σίγουρα άντρα που το έγραψε και του σίγουρα άντρα που του έδωσε το πράσινο φως.

 

Και, δυστυχώς, λιγότερο, τα αντίστοιχα (Britt Robertson, Phoebe Tonkin, Shelley Hennig και Jessica Parker Kennedy) του πιο πρόσφατου The Secret Circle.

 

Ή του Witches of East End (2013-2014) με την υπέροχη Jenna Dewan Tatum.

Καθώς επίσης οι Rebecca Romijn, Lindsay Price και Jaime Ray Newman στην τηλεοπτική μεταφορά του Eastwick (2009-2010) που δεν φτούρησε. Ναι, παρότι έπαιζε η Rebecca Romijn που μόνο ευτελή περίπτωση μάγισσας δεν την λες.

 

Με τις Sandra Bullock και Nicole Kidman ως αδελφές μάγισσες  στο Practical Magic να γράφουν γλυκά/γλυκανάλατα τον επίλογο.

 

Δεν τις ξεχάσαμε, απλώς είναι πολύ γλυκανάλατες

Εννοείται πως η Elizabeth Montgomery ως Samantha Stephens στο τηλεοπτικό Bewitched είναι μια από τις πιο καυτές μάγισσες όλων των εποχών. Μας είχε ήδη από το πρώτο κούνημα της μύτης της. (Και εννοείται πως είναι πολύ κρίμα που βρέθηκε να την παίζει η ξυλάγγουρο Nicole Kidman στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς)

 

Χαρακτηριστική περίπτωση μιας μάγισσας που είναι υπερβολικά ‘καλή’ για να μπει στην συγκεκριμένη λίστα. Όπως αντίστοιχα η Julie Andrews ως Mary Poppins (γιατί δεν είναι σωστό να βλέπουμε μια κυρία έτσι), η Alyson Hannigan ως Willow στο Buffy the Vampire Slayer, η Emma Watson ως Hermione Granger στο Harry Potter (Τι εννοείς γιατί; Επειδή ήταν ακόμη παιδί όταν ξεκίνησε να παίζει τον ρόλο) και η Melissa Joan Heart ως Sabrina the teenage witch (που, ωστόσο, ήταν 20 όταν ξεκίνησε η σειρά).