WOMEN

Τα τατουάζ των Eλληνίδων που βάζουν μπουρλότο στο Instagram

Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον insta ήλιο. Ειδικά ό,τι αφορά καυτή σάρκα και ευφάνταστο μελάνι.

Την παλιά, ‘ξεχασμένη’ σχεδόν εποχή της παντοκρατορίας των αντρικών περιοδικών, ήταν σχετικά δύσκολο να πείσεις κάποια όπως π.χ. την Ευρυδίκη Βαλαβάνη (το πιο επίκαιρο entry στον κλάδο), να σου δείξει τα τατού της μπροστά στον λαίμαργο φακό του φωτογράφου.

Για την ακρίβεια ήταν δύσκολο να την πείσεις να σου τα δείξει όλα. Σωστά, Μάρω Λύτρα, εσύ με το υπέροχα χαοτικό μυαλό, που κάποτε μας είχες πει κάτι για μια μαύρη γάτα που έχει ως ‘φωλιά’ ένα σημείο της ανατομίας σου που ποτέ δεν έχουμε δει;

Σωστά Αγγελική Ηλιάδη, εσύ που κανονικά θα έπρεπε να κάνεις βόλτα στις αμερικάνικες λεωφόρους ως αρχηγός μιας θηλυκής συμμορίας με Hell’s Angels, που επίσης κάποτε μας δήλωσες πως ‘Όντως έχω κάποια τατού που δεν φαίνονται. Ας πούμε απλά ότι το ένα έχει να κάνει με δυο ‘πονηρές’ καρδιές και το άλλο έχει ένα μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου’

Για αυτό και πάντοτε είχαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας γυναίκες όπως η Πηνελόπη Αναστασοπούλου η οποία, από την πρώτη φορά που έσκασε μύτη στις ‘Ιστορίες τους αστυνόμου Μπέκα’, τον δικό της τυχερό άγγελο, μας τον έδειχνε σταθερά σε κάθε φωτογράφηση. Και μπράβο της.

Τον είχαμε εμπεδώσει, ρε παιδί μου, τον άγγελο. Όπως είχαμε εμπεδώσει τα υπόλοιπα τατού της, τον τεράστιο τατού στο μέσα μέρος του μηρού της Ιωάννας Πηλιχού, το ευλογημένο τριαντάφυλλο στους γυμνασμένους γλουτούς της ‘που χάθηκες και γιατί;’ Κρητικιάς Χρύσας Δρακάκη και, πάνω από όλα, την τυχερή (για εμάς) νεράιδα στους γλουτούς της ‘μου έλειψες, να το ξέρεις’ Σάσας Μπάστα.

Προσοχή. Τα είχαμε εμπεδώσει, αλλά δεν είχαμε βαρεθεί να τα βλέπουμε. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε αφού τα τσεκάραμε (ακόμη και στην περίπτωση της Χρύσας) σπάνια και σπανίως (βλέπε 2 λήψεις στις 15 φωτογραφήσεις);

Η συγκεκριμένη Σασο-νεράιδα, για την ακρίβεια, υπήρξε μάλλον το πιο χαρακτηριστικό τατού της δεκαετίας που μας πέρασε. Όχι ρε Εύα Λάσκαρη, δεν σε ξεχνάμε. Απλώς σε έχουμε για λίγο παλιότερη επειδή ξεκίνησες μια πενταετία τουλάχιστον νωρίτερα.

 

Κάτι που, προσεχώς, αν δηλαδή δεν αποφασίσει να τα βγάλει δηλαδή (κάτι που όντως σκέφτεται), μπορούν να εξελιχθούν τα τατού στον πάνω μέρος των αψεγάδιαστων μηρών της δίμετρης Βεροιώτισσας Ιωάννας Μπέλλα.

Ειδικά αν σκεφτείς την απίστευτη ιστορίας επιβίωσης που κρύβουν από πίσω καθώς τα έκανε για να θυμάται την περίοδο που, λόγω ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού, είχε βρεθεί σε αναπηρική καρέκλα για πάνω από ένα χρόνο.

Ναι, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου. Φυσικά και το ξέρουμε ότι έχεις και εσύ (όπως και η Ζέτα Θεοδωροπούλου) τατού στο συγκεκριμένο μέρος (ένα σημείο που καθόλου δεν μας αρέσει, να είμαστε ειλικρινείς, και κανονικά θα πρέπει να προσθέσουμε στην λίστα με τα 10 γυναικεία τατουάζ που είναι υποψήφια για απαγόρευση). Αλλά, επειδή ακόμη δεν έχουμε βρεθεί από κοντά ώστε να κάνουμε κανονική συνέντευξη, θα πρέπει να περιμένεις λίγο πριν μας πεις την ιστορία τους.

Ναι, insta φαινόμενο Μαίρη Συνατσάκη, προφανώς και το ξέρουμε ότι η δική σου ιστορία της ζωής είναι επίσης γραμμένη στα (πολλά) τατού σου. Τα οποία ασφαλώς και μας αρέσουν πολύ.

Που θέλω να καταλήξω, αναρωτιέσαι φαντάζομαι Χριστίνα Κολέτσα; Σωστά;

Ότι με το instagram τα πράγματα για όλους εμάς τους tattoo lovers (ή haters, το ίδιο κάνει) εκεί έξω τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Όχι μόνο γιατί η εποχή -καλώς ή κακώς- το έχει μετατρέψει το τατουάζ σε απαραίτητο αξεσουάρ της γυναικείας εμφάνισης (σου πάνε όντως πολύ Έλενα των Otherview).

Είτε είσαι π.χ. σέξι χορεύτρια στο club (για την ακρίβεια η πιο σέξι όλων των εποχών).

Είτε σέξι κληρονόμος, όπως η Εριέττα Κούρκουλου (το γούστο της οποίας στα τατού, οφείλουμε να παραδεχθούμε, είναι εξαίσιο).

Αλλά επειδή το account καθεμιάς από τις παλιές και τις καινούργιες λειτουργεί ουσιαστικά ως ένας non stop φωτογραφικός φακός στραμμένος πάνω τους.

Και ο φακός, ως γνωστό, τα λατρεύει τα τατουάζ.

Οπότε δεν περνά κυριολεκτικά μέρα που να μην βρισκόμαστε φάτσα φόρα με ένα παλιό και αγαπημένο τατού (όπως αυτά της πρωτεργάτριας Μαριάντας Πιερίδη, που την γνωρίσαμε από τα περιοδικά με ένα πάνω trademark πάνω από τους γλουτούς και μετά χτύπησε ένα ακόμη πιο χαρακτηριστικό, τύπου Rihanna κάτω από το στήθος).

Όποτε δεν περνά κυριολεκτικά μέρα που να μην ανακαλύπτουμε ένα καινούργιο που παίζει να εξελιχθεί σε αγαπημένο μας.

Και όχι, δεν μετράμε μόνο αυτά που βγάζουν μάτι.

Σαφώς και μας αρέσουν και τα πιο διακριτικά. Εκείνα που πρέπει να κοιτάξεις διακριτικά για να τα προσέξεις. Ακόμη και αν αυτά, σε περιπτώσεις αψεγάδιαστων κορμιών, όπως αυτό της -δεδηλωμένης αδυναμίας μας- Φελίσιας Λαπάτη (στο χέρι το έχει πατριώτη, εσύ που κοιτάς;), που μόλις μπήκε στο Survivor, είναι ομολογουμένως κομματάκι δύσκολο.