
Τα πιο λαχταριστά γλυκά της πόλης για να συνοδεύσεις τον καφέ σου
Είτε προτιμάς κρουασάν είτε αρωματικά ρολά, οι διευθύνσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η Αθήνα ξέρει να συνδυάζει τον καλό καφέ με μοναδικές λιχουδιές.
- 1 ΟΚΤ 2025
Η απόλαυση ενός καλού καφέ δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς το κατάλληλο συνοδευτικό. Στην πόλη έχουν εμφανιστεί μικρά διαμαντάκια που συνδυάζουν εξαιρετικής ποιότητας καφέ με γλυκά (και αλμυρά) που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις. Από αφράτα τσουρεκόνε και κρουασάν μέχρι σιροπιαστά tres leches και προζυμένιες λιχουδιές, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο δελεαστικές στάσεις για να κάνεις το ιδανικό pairing.
Τσουρεκόνε στο Shake ‘n Bake
Στο Shake ‘n Bake ο καφές έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με ένα exclusive blend από την ελληνική εταιρεία SAMBA Coffee Roasters, αλλά και μονοποικιλιακές επιλογές για τους πιο απαιτητικούς.Το ίδιο ισχύει και για τα τσουρεκόνε, με τις γεύσεις αλλάζουν συχνά: από lemon pie και banoffee μέχρι cheesecake, πραλίνα-κανέλα, apple pie αλλά και αλμυρές εκδοχές, όπως τσένταρ με μπέικον ή μοτσαρέλα με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό. Μην προσπεράσεις τα berliner, δηλαδή αφράτα γεμιστά ντόνατ που ψήνονται στον φούρνο.
SHAKE ‘N BAKE
- Ερατοσθένους 11, Παγκράτι
- 2110011256
Pasteis de nata στο Temps Perdu
Στον Πειραιά, το Temps Perdu των Δημήτρη Δρίτσα και Γιάννη Βλασίου κερδίζει τις εντυπώσεις. Το εργαστήριο ζύμης τους στηρίζεται σε εκλεκτά, εποχιακά και τοπικά υλικά, ενώ το μενού αποκαλύπτει τη γαλλική φινέτσα τους. Δοκίμασε κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας, το ακαταμάχητο cinnamon bun, τη δική τους λουκανικόπιτα και φυσικά τα pasteis de nata, που τρώγονται σε δύο μπουκιές. Η εμπειρία συμπληρώνεται με έναν εξαιρετικό καφέ 3 sips 100% Arabica από τη Mr. Bean.
TEMPS PERDU
- Καραΐσκου 114, Πειραιάς
- 2104296027
Κρουασάν στο Slow
Στο Γαλάτσι, το Slow τιμά το όνομά του: όλα γίνονται με υπομονή και αργούς ρυθμούς, για να δίνουν έμφαση στη γεύση και στην απόλαυση της στιγμής. Οι τρεις δημιουργοί του, με μεγάλη πορεία στον καφέ, σερβίρουν specialty coffee και πληθώρα από γλυκές και αλμυρές δημιουργίες με προζύμι.
Οι επιλογές ξεκινούν από ρολά κανέλας και κάρδαμου, συνεχίζονται με βάσκικο cheesecake και φτάνουν μέχρι λαχταριστές φοκάτσιες. Ο καφές εκχυλίζεται αργά, το ζυμάρι ωριμάζει με τον χρόνο του και το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που σε μαθαίνει να απολαμβάνεις τη στιγμή.
SLOW
- Αγίου Σπυρίδωνος 18, Γαλάτσι
- 2102138561
Tres Leches στο Fouet
Στο Fouet ξεχωρίζει το tres leches, ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ με τρία είδη γάλακτος, καραμέλα και λευκή σοκολάτα – έμπνευση που φέρνει κάτι από Ισπανία αλλά και από την Αλβανία, την πατρίδα των ιδιοκτητών. Ένα γλυκό με χαρακτήρα που σπάνια συναντάς αλλού. Ο καφές επιλέγεται με προσοχή, καθώς συνεργάζονται με την ελληνική εταιρεία Kor Coffee Roasters. Για μια πιο παιχνιδιάρικη πινελιά, δοκίμασε τον cappuccino με χρωματιστό αφρόγαλα, που θα κάνει το πρωινό σου ακόμα πιο χαρούμενο.
FOUET PASTRY LAB
- Ελ. Βενιζέλου 39, Χολαργός
- 2106510177
Banana Bread στο Batard
Το όνομα («μπάσταρδος» στα γαλλικά) εκπροσωπεί και τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του νέου micro-bakery στο Παγκράτι, καθώς το Batard δεν είναι ένας αμιγώς γαλλικός φούρνος, αλλά ένα εργαστήριο ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Γιώργος Κηρύκος δεν σταματούν μόνο στο ψωμί και τα σάντουιτς αλλά αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και γεμίζουν τα μπριός τους με λαχταριστές επιλογές, ενώ ξεφουρνίζουν επίσης banana bread και babka, τα τέλεια γλυκά για τον καφέ σου.
BATARD
- Πύρρωνος 23, Παγκράτι
- 2107518573
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.