OPINIONS

Η σημασία της ταπεινότητας

Ο θρίαμβος των Raptors και ο σπουδαίος Kawhi Leonard ήρθαν να μας θυμίσουν τα βασικά του αθλήματος και της ζωής.

Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, τα λόγια δεν μετράνε και πολύ. Μπορείς να μιλάς όλη μέρα, να υπόσχεσαι και να δημιουργείς προσδοκίες, στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό που μένει είναι το κατά πόσο μπορείς να πραγματοποιήσεις όσα υποσχέθηκες.

Διαβάστε περισσότερα

Στο 'Thank you, Next' οι millennials γράφουν δημόσια τα γκομενικά τους

Η κλειστή ομάδα του Facebook που σε λίγες μέρες μετράει ήδη 8.500 μέλη λέει πολλά για τον ψυχισμό μας.

Yπάρχουν τρία δεδομένα με τα οποία ξεκινάω το κείμενο αυτό: α) oι millennials άρχισαν να (ξαν)ανακαλύπτουν τη σημασία της ψυχανάλυσης και του ψυχαναλυτή, β) το facebook αφήνει την εντύπωση ότι όλο και εγκαταλείπεται και το μόνο hot κομμάτι του αυτή την περίοδο για τις ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες  είναι οι κλειστές ομάδες και γ) το κομμάτι ‘thank u, next’ της Ariana Grande, όσο ποπ και να προσπαθώ να το παίξω, ε, δεν μου αρέσει και πολύ. Το άλμπουμ δεν το έχω ακούσει ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσοι ακόμα δημοσιογράφοι χωρούν στα ψηφοδέλτια;

Το πέρασμα στην άλλη όχθη δεν είναι πάντα τόσο δεοντολογικό.

Υπάρχει μια περιρρέουσα και σχεδόν κυριαρχική αντίληψη που ομολογώ με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, ένας δημοσιογράφος πρέπει να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, να μην παίρνει άμεσα θέση, να μην εκφράζει πολιτικές απόψεις ή να μη λέει τι ομάδα είναι. Οποτεδήποτε κάνει κάτι τέτοιο, γίνεται αντικείμενο σκληρής κριτικής στη βάση ακριβώς αυτής της αντίληψης. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Ότι αυτό είναι προφανώς αδύνατο.

Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως, είναι απολύτως λογικό ένας 17χρονος να ψηφίσει Χρυσή Αυγή

Όταν η εκπαίδευση έχει ως κύριο σκοπό να δημιουργήσει εθνική συνείδηση, μπορεί να συμβούν και ατυχήματα.

Ο 17χρονος που ψήφισε Χρυσή Αυγή, ένα μήνα πριν μάθαινε απ' έξω τη συνθήκη των Σεβρών, τη "μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε", έβλεπε και ξανάβλεπε τον χάρτη της 'Μεγάλης Ελλάδας', τον σύγκρινε με το σημερινό και έβλεπε να λείπουν η μισή Θράκη, η Σμύρνη και η ενδοχώρα της. Διάβαζε για τη Μικρασιατική Καταστροφή, για τους νεκρούς, για τη συνθήκη της Λωζάνης.

Διαβάστε περισσότερα

Κυριάκος Βελόπουλος, ένας ευρωβουλευτής με συστατική επιστολή από τον Ιησού

Το success story ενός πολιτικού που απλά συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν άλλες πατριωτικές παρατάξεις.

Παρακολουθώντας τα όσα όμορφα συμβαίνουν στην υπέροχη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης, ένα πράγμα μπορώ πια να δηλώσω με σιγουριά: τίποτα δεν είναι ικανό να με σοκάρει. Επομένως, για τίποτα από όσα βλέπω τον κόσμο γύρω μου να πέφτει από τα σύννεφα δεν αισθάνομαι πραγματική έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν ήμουν ο κορυφαίος στην Ελλάδα στον Ναρκαλιευτή

Ο Θέμης Καίσαρης αναπολεί την εποχή που τερμάτιζε το Expert σε λιγότερο από ένα λεπτό και τα βάζει με όσους λένε ότι παίζεται στην τύχη.

Ποτέ δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που πιστεύουν πως ο Ναρκαλιευτής παίζεται στην τύχη. Εντάξει, ούτε κι αυτούς που πιστεύουν στ' αλήθεια πως ο Ρονάλντο είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Μέσι, αλλά πες εκεί πως είναι ένα προσωπικό bias, αυτόν γουστάρουν, αυτόν θεωρούν καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Η απαγόρευση των αμβλώσεων είναι το πραγματικό Handmaid's Tale

Άνδρες πολιτικοί με απόλυτη άγνοια περί του γυναικείου σώματος, γίνονται δικαστές των γυναικείων επιλογών.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Kay Ivey ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την διενέργεια αμβλώσεων, τιμωρώντας μέχρι και με 99 χρόνια φυλάκιση όποιον γιατρό πάει κόντρα στο γράμμα του νόμου. Οι αμβλώσεις θεωρούνται νόμιμες μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της κυοφορούσας, σε κάθε κάθε άλλη περίπτωση, τα σωφρονιστικά ιδρύματα της πολιτείας θα ανοίγουν νέα κελιά για ‘εγκληματίες’ γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

Κανένας γονιός δεν θέλει να διαβάσει αυτό το κείμενο

Μιλήσαμε με την παιδοψυχολόγο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, Κωνσταντίνα Κωστάκου.

Σκιτσάροντας το τελευταίο πορτρέτο του Γιάννη Ιωάννου

Έξι Έλληνες σκιτσογράφοι αποχαιρετούν τον δάσκαλό τους.

Ο τελευταίος ρινόκερως

Η ιστορία του Ταμ, του τελευταίου τριχωτού ρινόκερου της Μαλαισίας, που πέθανε κι άφησε πίσω του ένα γενετικό κενό 10.000 ετών.

Social Man
PROMO