Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson
ΠΟΛΗ

Στα punk δισκάδικα της Αθήνας για craft μπίρες

Super Van στα Εξάρχεια και Black Hole στην Κυψέλη δημιουργούν τις δικές τους κοινότητες για όσους αγαπούν την punk rock μουσική και τις ιδιαίτερες μπίρες.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία ενός καθαρόαιμου δισκάδικου. Υπάρχουν, ωστόσο μέρη που συνδυάζουν την αγάπη για τα βινύλια με craft μπίρες, που γνωρίζουν τη δική τους άνθιση στην πόλη.

Δισκάδικα που συνδυάζουν taprooms, γεμίζουν τα ψυγεία τους με μπίρες από ψαγμένα ζυθοποιεία κι έχουν μικρές γωνιές με ρούχα και αξεσουάρ, λειτουργούν σαν μικρές κοινότητες για θαμώνες που μοιράζονται κοινά μουσικά ακούσματα και τρόπο ζωής.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις μία βόλτα στην Αθήνα, μπορείς να συνδυάσεις την έξοδο για μία μπίρα στο χέρι, ψάχνοντας δίσκους και ανταλλάσσοντας ιδέες περί μουσικής και όχι μόνο.

Δίσκοι από προσωπικές επιλογές και γούστα, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανεξάρτητα labels, merchandise και – σύντομα – εισιτήρια συναυλιών συγκεντρώνονται στο Super Van Records (Χαριλάου Τρικούπη 2) τον ζεστό χώρο που έφτιαξαν με πολλή προσωπική εργασία οι 1000mods.

Στα punk δισκάδικα της Αθήνας για craft μπίρες

Σε μία μικρή στοά στη Χαριλάου Τρικούπη, η μπάντα και ο tour manager τους, Γιώργος Αστέρης, στήνουν τη δική τους «δισκοθήκη» και λειτουργούν τόσο ως δισκάδικο αλλά και ως ένα στέκι για να ακούσεις punk rock μουσικές, να ανταλλάξεις ιδέες και να περάσεις την ώρα σου ευχάριστα.

Εδώ, στεγάζεται και η Ouga Booga, η ανεξάρτητη δισκογραφική τους που συγκεντρώνει όλο και περισσότερες μπάντες στο δυναμικό της, φτιάχνοντας μια ενδιαφέρουσα κοινότητα.

Στα punk δισκάδικα της Αθήνας για craft μπίρες

«Έχει χαθεί αυτό το παλιό, ωραίο του πάω να πάρω το εισιτήριο. Χάθηκε με την καραντίνα, με το online κομμάτι. Τουλάχιστον στη μουσική, το θέμα δεν είναι μόνο ο δίσκος, αλλά η σύνδεση. Να πιάσεις κουβέντα με κάποιον, να μάθεις κάτι, να γνωρίσεις ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική. Να μη χαθεί η σύνδεση στην εποχή της ψηφιοποίησης. Και δεν το λέμε με νοσταλγία, έτσι κι αλλιώς είμαστε η πρώτη DSL γενιά», λένε οι δημιουργοί του Super Van.

Συνεργάζονται με μικρές ζυθοποιίες όπως Noctua, Blame the Sun, Strange Brew και Seven Island αλλά θα βρεις επίσης και μία επιλογή σε cocktail, δικής τους συνταγής.

Η Κυψέλη απαρτίζεται από μικρές γειτονιές και σε καθεμία από αυτές θα βρεις τα παλιά μαγαζιά να εναρμονίζονται με πιο νέες αφίξεις. Προερχόμενος από την punk κοινότητα, ο Θανάσης δημιούργησε το Black Hole (Κυψέλης 26), ιδανικό pit stop για να προμηθευτείς ιδιαίτερες μπίρες και παράλληλα να αναζητήσεις άλμπουμ των Ramones, Siouxise and the Banshees, Joy Division και Iggy Pop.

Στα punk δισκάδικα της Αθήνας για craft μπίρες Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Στο ψυγείο του φιγουράρουν ιδιαίτερες ετικέτες από ελληνικές και ευρωπαϊκές craft μπίρες, και φυσικά τη δική τους Black Hole. Κατά καιρούς οργανώνουν διάφορα events, όπως dj sets με βινύλια και συμπράξεις με φίλους.

Η μουσική πήγαινε ανέκαθεν τέλεια με μια παγωμένη μπίρα, άλλωστε όλοι κρατάμε από ένα ποτήρι στα φεστιβάλ. Τώρα αυτή την φεστιβαλική αίσθηση μπορείς να την βρεις και στα punk δισκάδικα της πόλης μας.