Μιχάλης Τσίτας
ΓΕΥΣΗ

6 εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να μείνεις για γλυκό

Από τη φανταστική tarte tatin της Cookoovaya μέχρι τον - new entry - λουκουμά με κρέμα πατισερί και μήλο του Artisanal, συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια στα οποία αξίζει να μείνεις για γλυκό.

Το επιδόρπιο είναι η καλύτερη στιγμή σε ένα γεύμα. Όσο χορτάτος και να είσαι, πάντα υπάρχει χώρος για ένα γλυκό φινάλε. Είτε πρόκειται για κάτι ελαφρύ και δροσιστικό, όπως ένα παγωτό χαμομήλι, είτε για κάτι πιο πληθωρικό όπως ένα σουφλέ σοκολάτας, τα αθηναϊκά εστιατόρια προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές.

Από τη φανταστική tarte tatin της Cookoovaya μέχρι τον – new entry – λουκουμά με κρέμα πατισερί και μήλο του Artisanal, συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια στα οποία αξίζει να μείνεις για γλυκό.

Η tarte tatin στην Cookoovaya

Η τάρτα αχλάδι που σερβίρεται με μία μπάλα παγωτό βανίλια, αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο κάθε γεύματος στην Cookoovaya. Φτάνει στο τραπέζι σου μια φρέσκια, ζεστή σφολιάτα, με το άρωμα της καραμέλας βουτύρου να ξεχύνεται – ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που κάνει αυτό το επιδόρπιο να σου μείνει αξέχαστο.

Ο γεμιστός λουκουμάς στο Artisanal

γλυκό εστιατόρια

Ένα από τα σπέσιαλ γλυκά στη νέα κάρτα πρωινού που δημιούργησε ο chef Δημήτρης Δημητριάδης είναι ο λουκουμάς γεμιστός με κρέμα πατισερί και μήλα. Πασπαλισμένος με τραγανή ζάχαρη και σος καραμέλας είναι μια ωδή στην παιδική μας ηλικία.

Το σουφλέ σοκολάτας στο Spiros & Vasilis

γλυκό

Δύσκολο να διαλέξεις ένα επιδόρπιο, αφού το καθένα έχει τη δική του γοητεία. Οι Crêpes Suzette είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακές στην παρασκευή τους και το προφιτερόλ με παγωτό, εξαιρετικά δροσιστικό και ελαφρύ. Όταν όμως μπαίνει στο παιχνίδι το σουφλέ σοκολάτας, το οποίο ετοιμάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και έρχεται με σος σοκολάτας και κρέμα γάλακτος στο πλάι, τότε μάλλον τα λόγια είναι περιττά.

SPIROS & VASILIS

Photo credits: treat_me_tastyfood

Το παγωτό χαμομήλι στο Simul

γλυκό

Ένα πραγματικά δροσιστικό επιδόρπιο και εξαιρετικό δείγμα δημιουργικότητας, περιλαμβάνει το ανανεωμένο μενού του Simul. Παγωτό χαμομήλι με αφρό μέντας και shiso για να ολοκληρώσεις το φαγητό σου χωρίς να βαρύνεις.

Το εκλέρ στο ΦΙΤΑ

γλυκό

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα γλυκά των τελευταίων χρόνων είναι το εκλέρ του ΦΙΤΑ. Έρχεται σε XL μέγεθος, με πληθωρική κρέμα και είναι σίγουρα η τέλεια επιλογή μετά από ψαροφαγία.

Photo credits: @aisthiseon_gefseis

Τα churros στο Chilangos

Μπαστουνάκια τηγανητής ζύμης, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, τα οποία βουτάς σε ζεστή σοκολάτα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα churros, τα οποία είναι ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του Chilangos.