iSTOCK
ΓΕΥΣΗ

9 δροσιστικά πιάτα που τρώμε τώρα στην Αθήνα

Χορταστικές σαλάτες, μεσογειακά πιάτα, fusion συνταγές και παγωτογλυκά, για να ξέρεις πού και τι θα παραγγείλεις στην επόμενη έξοδό σου.

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Αθήνα τόσο αναζητάμε πιάτα που μας χορταίνουν αλλά και μας χαρίζουν τη δροσιά τους. Αφήνουμε στην άκρη τις πολύπλοκες παρασκευές και τις βαριές γεύσεις και αποζητάμε χορταστικές σαλάτες, μεσογειακές συνταγές και fusion πιάτα γεμάτα αρώματα, εντάσεις και φρεσκάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόρπια, καθώς θέλουμε να συνδυάζουν την επιθυμία για γλυκό με τη δροσιά ενός παγωτού.

Ξέρουμε πού και τι θα παραγγείλεις όταν αναζητάς ένα ή και περισσότερα δροσιστικά πιάτα στην πόλη, στην επόμενη έξοδό σου.

Η σαλάτα με ντοματίνια στη Γαλάντρα

Ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι, τσαλαφούτι και παξιμάδια χαρουπιού συνθέτουν τη σαλάτα που βρίσκεις στη Γαλιάντρα. Το μικρό και περιεκτικό μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μαγαζιού, μιας υπαίθριας καντίνας με φεστιβαλική διάθεση, για τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

Δε λείπουν φυσικά τα περίφημα κεφτεδάκια της Γωγώς Δελογιάννη.

ΓΑΛΙΑΝΤΡΑ

Η σαλάτα με πεπόνι στο Black Duck Garden

Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η νεαρή τότε βασίλισσα Αμαλία καθώς ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο της προσωρινής της κατοικία με τον Όθωνα, το 1836.

Με σεβασμό στο ιστορικό και φυσικό περιβάλλον, το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot παραμένει το ιδανικό σημείο συνάντησης στην καρδιά της πόλης, για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, προσφέροντας ένα all day menu με δροσιστικές επιλογές.

Στις πρόσφατες προσθήκες, βρίσκεις μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με πρωταγωνιστή το δροσερό και αρωματικό πεπόνι, μαζί με ντοματίνια και μπουράτα.

Τα Soba noodles στο Nolan

Τα soba noodles με καπνιστό σολομό και ταχίνι είναι ένα γνώριμο πιάτο στον κατάλογο του Nolan και αυτή την εποχή έχει την τιμητική του. Προτίμησε να κάνεις μία στάση για μεσημεριανό -το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα.

Όσοι πιστοί σπεύσατε, καθώς το αθηναϊκό εστιατόριο θα παραμείνει ανοιχτό στην πόλη μόνο για τον μήνα Ιούνιο. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στη Μύκονο για τους επόμενους δύο μήνες.

Η ceviche στο Mayan by Aliento Experience

mayan nikkei Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Για τον Σταμάτη Τσίλια, ο σεβασμός τις κουζίνες του κόσμου έρχεται μέσα από τη σωστή επιλογή και χρήση των υλικών και φυσικά την παρουσίαση.

Η σεβίτσε (ο chef επιμένει ότι είναι γένος θηλυκού), όλο αρώματα και εντάσεις, «πατάει» στην παράδοση του Περού και δημιουργείται με γνώση και αγάπη από τον chef, ο οποίος είναι γνώστης της Nikkei κουζίνας.

Η «καλοκαιρινή» στον Βλάσση

Ιλίσια Η καλοκαιρινή του Βλάσση / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Το καταπράσινο πάρκο που μεσολαβεί μεταξύ εστιατορίου και Μιχαλακοπούλου, γίνεται ο ιδανικός προορισμός για τα ζεστά βράδια στην Αθήνα.

Ο Βλάσσης, στα Ιλίσια, αποτελεί σταθερή αξία για απλό ελληνικό φαγητό, χωρίς να λείπει όμως και η πιο μοντέρνα προσέγγιση στην Αθήνα. Στο μενού, βρίσκεις ποικιλία σε λαδερά, τα οποία έχουν και την τιμητική τους αυτή την εποχή. Για να κάνεις την αρχή, επίλεξε την «καλοκαιρινή», ένα πιάτο με μελιτζάνες, πιπεριές, γιαούρτι, ντομάτα, μαϊντανό και σκόρδο.

ΒΛΑΣΣΗΣ

Η σαλάτα Ποπάι & Σουίπι στην Κυβέλη

πιάτα ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Η φιλοσοφία στην κουζίνα της Κυβέλης παραμένει σταθερά δημιουργική ελληνική και μεσογειακή.

Ο chef Γιώργος Κόντας, που βρίσκεται στο εστιατόριο της Κυψέλης από το 2019 έχει καταφέρει να δώσει συνέπεια στη γεύση, χρησιμοποιώντας αγαπημένα τοπικά υλικά και ενσωματώνοντας τρέχουσες τάσεις και ανάγκες.

Στο μενού βρίσκεις πιάτα με υψηλή διατροφική αξία και νοστιμιά, όπως το κριθαρότο λαχανικών και η τσιπούρα φιλέτο. Το ίδιο ισχύει και για τη σαλάτα Ποπάι & Σουίπι – ένα σούπερ χορταστικό πιάτο με ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, τοματίνια, πατζάρι ψητό, φιλέτο κοτόπουλου, παρμεζάνα και βινεγκρέτ χαρουπόμελου.

 

Η σαλάτα με παντζάρι στο Leafy.gr

πιάτα

Σαλάτες παραδοσιακές και πρωτεϊνούχες, υγιεινά γεύματα, wraps και bowls με φρούτα είναι οι επιλογές που προσφέρει το leafy.gr. Βρίσκεις μεγάλη ποικιλία από θρεπτικά πιάτα και μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου εύκολα και γρήγορα, online.

Η σαλάτα με παντζάρι, ραντίτσιο, λαχανίδα, ψητά καρότα, καρύδια και γιαούρτι είναι εξίσου δροσιστική και χορταστική.

LEAFY.GR

Το μπισκότο με παγωτό στο The Cookie Spot

Το πρώτο bake-to-order κατάστημα στην Αθήνα φτιάχνει καθημερινά τα μπισκότα του με τις καλύτερες πρώτες ύλες – από τη σοκολάτα Callebaut και το φρέσκο αγελαδινό βούτυρο μέχρι το φυσικό εκχύλισμα βανίλιας και τα φρούτα εποχής.

Chocolate chip με ή χωρίς καρύδια, Double dark chocolate με διπλή μαύρη σοκολάτα, Brownie με ανθό αλατιού, Peanut butter με φυστικοβούτυρο βρίσκονται ανάμεσα στις κλασικές επιλογές, αλλά το μενού εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες συνταγές, γεύσεις και υλικά.

Τώρα, η ομάδα του The Cookie Spot προτείνει να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό «σάντουιτς». Δύο ολόφρεσκα μπισκότα και παγωτό της αρεσκείας μας στη μέση και έχουμε το τέλειο παγωτογλυκό.

Το προφιτερόλ με παγωτό στο Spiros & Vasilis

Τα γλυκά αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στο αθηναϊκό εστιατόριο που υπηρετεί τη γαλλική κουζίνα για περισσότερα από 40 χρόνια.

Οι Crêpes Suzette είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακές στην παρασκευή τους, ενώ για το σουφλέ σοκολάτας, που ετοιμάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και συνοδεύεται με σος σοκολάτας και κρέμα γάλακτος, τα λόγια είναι περιττά.

Ο καιρός όμως απαιτεί ένα δροσιστικό κλείσιμο μετά το δείπνο, έτσι το προφιτερόλ με παγωτό, περιχυμένο με πλούσια σοκολάτα είναι απλώς ονειρικό.