ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON
ΓΕΥΣΗ

Η Αθήνα έχει ακόμα 3 εστιατόρια με Αστέρι Michelin

Η λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης μεγαλώνει, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.

Τρία νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι Michelin περιλαμβάνουν οι επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2023, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Hervé, Tudor Hall και Patio μπήκαν στη λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά τους την ανοδική πορεία της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.

«Ο Οδηγός Michelin βρίσκεται στην Αθήνα ήδη από το 1987 και όλα αυτά τα χρόνια, η δέσμευση για μαγειρική υψηλής ποιότητας παραμένει απολύτως ακλόνητη», σχολίασε ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN, προσθέτοντας: «Η τοπική αγορά επιδεικνύει μεγάλο δυναμισμό, ενώ παράλληλα δίνει μεγάλη προσοχή στα τοπικά προϊόντα. Οι τοπικές παραδόσεις είναι πολύ γευστικές και προσφέρουν ένα ιδανικό πεδίο στους chefs τις χώρας να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, με αυθεντικές γεύσεις που αντανακλούν την ιστορία και την κουλτούρα της».

Στο εστιατόριο Hervé, οι ιδιοκτήτες chefs Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης, παρουσιάζουν μία κουζίνα με επιρροές από Γαλλία, Ιταλία και Ασία σε ένα δυναμικό μενού 15 πιάτων. Το Tudor Hall βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου King George και συνδυάζει την υψηλής ποιότητας σύγχρονη μαγειρική του chef Αστέριου Κοστούδη με υπέροχη θέα. Το Patio βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Margi, όπου ο chef Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει μοντέρνα κουζίνα με μια πραγματική φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι».

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Αστέρι το 2022 διατηρούν τη γαστρονομική διάκρισή τους.  Αυτή τη χρονιά, το Patio προστίθεται στη λίστα των εστιατορίων που έλαβαν πέρυσι Πράσινο Αστέρι από τους επιθεωρητές του Οδηγού Michelin (Delta και Soil). Πρόκειται για μία βράβευση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2020 με σκοπό  να αναδείξει τα εστιατόρια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων πρακτικών, εμπνέοντας τους πελάτες τους αλλά και τα άλλα εστιατόρια. Με την προσέγγισή του «από τη φάρμα στο τραπέζι», ο chef Παναγιώτης Γιακαλής διασφαλίζει στο Patio τη χρήση των καλύτερων τοπικών προϊόντων για να μεγιστοποιήσει τη γεύση των τοπικών συνταγών και των αγαπημένων ελληνικών γεύσεων.

Με Bib Gourmand (γευστικές επιλογές που προσφέρουν αυθεντικότητα και ποιότητα σε προσιτές τιμές) βραβεύτηκε το Jerár, το εστιατόριο του chef Χάρη Νικολούζου. Μακριά από το τουριστικό κέντρο της Αθήνας, χαρακτηρίζεται από μία χαλαρή ατμόσφαιρά με μία ελκυστική ανοιχτή κουζίνα. Εδώ, ο chef αναδεικνύει τις ελληνικές ρίζες, με κάποιες διεθνείς νότες από τη Γαλλία ή ακόμα και την Ιταλία. Την ίδια βράβευση κατέκτησε και το Fine Mess, με τη chef Έλενα Καπέρδα να προτείνει ένα BBQ μενού σε ένα cosy περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία «Low & Slow» προσέγγιση.

Να σημειωθεί ότι όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Bib Gourmand το 2022 διατηρούν τη διάκρισή τους. Μαζί με τα παραπάνω εστιατόρια, ο Oδηγός Michelin Αθήνας 2023 καλωσορίζει στις νέες επιλογές το See/ds και το Simul.

Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN Αθήνας για το 2023, με μία ματιά:
31 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:
– 1 εστιατόριο με Δύο Αστέρια MICHELIN
– 11 εστιατόρια με Ένα Αστέρι MICHELIN (3 νέα)
– 5 εστιατόρια Bib Gourmand (2 νέα)
– 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
– 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)

Η πλήρης λίστα με τις επιλογές του Οδηγού MICHELIN Αθήνας για το 2023 είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα και στο app του Οδηγού MICHELIN. Περιλαμβάνει τις επιλογές εστιατορίων αλλά και τις επιλογές ξενοδοχείων, με τα πιο μοναδικά και συναρπαστικά μέρη για να μείνει κανείς στην Αθήνα αλλά και σε όλο τον κόσμο.