Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Pizza, pasta, piazza είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στο P3

Στην πλατεία Υμηττού, ένα μαγαζί συνδυάζει πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, καλοφτιαγμένα ζυμαρικά και χαλαρή διάθεση.

Τα τελευταία χρόνια, οι γειτονιές της πόλης ζωντανεύουν όλο και περισσότερο, με τα ωραία μαγαζιά να ξεφεύγουν από τις πολύβουες πιάτσες του κέντρου. Και κάπως έτσι, συναντάμε όλο και πιο συχνά μαγαζιά που γίνονται σημείο συνάντησης για τους μόνιμους κατοίκους μιας περιοχής αλλά και μια αφορμή για να ανακαλύψουμε νέα μέρη.

Στην πλατεία Υμηττού, λίγα μέτρα ακριβώς από το πατρικό του σπίτι, ο Αντώνης Χατζηνικολάου αποφάσισε να ανοίξει τον Απρίλιο του 2019 το P3 που μεταφράζεται στο τρίπτυχο της επιτυχίας: pizza, pasta, piazza. Το μαγαζί περιβάλλεται από τζαμαρίες, ένα στοιχείο που το κάνει ένα πραγματικό κομμάτι της γειτονιάς, έχει λιτή διακόσμηση, αφού το φαγητό έχει τον πρώτο λόγο και η κουζίνα αποτελεί μια συνέχεια της σάλας, μιας και τίποτα δε συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και η εξυπηρέτηση άριστη. Μιλώντας για εξυπηρέτηση, στο P3 θέλουν να σε κάνουν να αισθανθείς όσο πιο άνετα γίνεται και έτσι τα τραπέζια που προορίζονται για δύο άτομα, κρύβουν μια έκπληξη: μία κομψή και βολική προέκταση του ξύλινου τραπεζιού σού δίνει επιπλέον χώρο όταν τον χρειάζεσαι.

Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος στέκει μεγαλοπρεπής, αφού είναι άλλωστε και ο πυρήνας του φαγητού. Τα χειροποίητα ζυμάρια ωριμάζουν για περισσότερες από 24 ώρες και στη συνέχεια κάθε πίτσα ετοιμάζεται και ψήνεται κατόπιν παραγγελίας. Το αποτέλεσμα είναι μία πίτσα τραγανή και καπνιστή με αρώματα από ελιές και οξιές. Τα υλικά επιλέγονται με προσοχή και οι συνδυασμοί είναι αρκετοί και λαχταριστοί.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Μετά τις κλασικές και αγαπημένες Margherita και Peperoni στις κόκκινες πίτσες, η Diavola με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και πικάντικο σαλάμι σπιανάτα που προέρχεται από τη Νότια Ιταλία είναι μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις. Στις λευκές, την παράσταση κλέβει η Tartufo με κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, prosciutto cotto, κολοκύθι, κρέμα και λάδι τρούφας.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Τις περισσότερες φορές τα πιο νόστιμα πιάτα είναι και τα πιο απλά και η pasta Pomodoro το επιβεβαιώνει. Το μυστικό της έχει να κάνει με το γεγονός ότι η προετοιμασία της σάλτσας ντομάτας γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας στον ξυλόφουρνο για να ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα. Εξίσου νόστιμη, με λίγα και καλά υλικά είναι η Πορτσίνι με κοτόπουλο. Η κρέμα πορτσίνι, το θυμάρι και η τριμμένη παρμεζάνα αρκούν για να κάνουν το γευστικό τους θαύμα.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Επιτυχία σε ένα εστιατόριο είναι όταν δίνεται έμφαση στις σαλάτες και τα ορεκτικά. Η Caprese έρχεται με νόστιμα ντοματίνια και πληθωρική μοτσαρέλα μπουράτα και το σκορδόψωμο είναι ίσως από τα καλύτερα που θα βρεις εκεί έξω. Χειροποίητο ζυμάρι, σκόρδο, μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα δημιουργούν ένα σχεδόν εθιστικό αποτέλεσμα.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, το μενού περιλαμβάνει επίσης μοσχαρίσια ταλιάτα black angus και δύο burger – ένα με παναρισμένο κοτόπουλο κι ένα με μοσχαρίσιο μπιφτέκι επίσης black angus. Κι επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, αξίζει να συνοδεύσεις το φαγητό σου με ροζέ house wine. Θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Αν είσαι περαστικός (και βιαστικός) μπορείς να πάρεις την παραγγελία σου πακέτο. Αν πάλι μένεις στη γύρω περιοχή, έρχονται όλα στην πόρτα σου με ένα κλικ.