ΓΕΥΣΗ

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα τσουρέκια για τα Χριστούγεννα

Mε μαχλέπι, με σοκολάτα ή και κάστανο - ό,τι τσουρέκι κι αν επιθυμείς, θα το βρεις στα παρακάτω μαγαζιά.

Αν ψάχνεις μια ευκαιρία για να βουτήξεις μοσχομυριστό τσουρέκι σε ζεστή σοκολάτα ή στο γάλα σου (δεν κρίνουμε), αυτή είναι τα Χριστούγεννα. Τσουρέκια αρωματικά με μαχλέπι, με σοκολάτα ή και κάστανο ζυμώνονται καθημερινά και φουρνίζονται σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους της Αθήνας. Ο παρακάτω οδηγός συγκεντρώνει πέντε διευθύνσεις για σίγουρη επιτυχία.

Maxim

τσουρέκι

Στο Maxim, ο κύριος Κώστας μετράει πάνω από 30 χρόνια ακούραστης δουλειάς, φέρνοντας στο ζαχαροπλαστείο του αυθεντικές πολίτικες συνταγές. Το τσουρέκι του μοσχοβολάει ακόμα και μέσα από το περιτύλιγμά του – φαντάσου τι γίνεται μόλις το ξετυλίξεις. Οι Πολίτες τρώνε το τσουρέκι τους με ένα κομμάτι τυρί, το συνοδεύουν με το τσάι τους και γενικά δεν το “μπουκώνουν” με περιττά υλικά. Αρκεί το καλό μαχλέπι και η μαστίχα. Για τους αμετανόητους choco lovers, υπάρχει και η επιλογή για γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα.

Lido

τσουρέκι

Αυτό το μικρό πολίτικο ζαχαροπλαστείο ξεφουρνίζει τσουρέκι όλο τον χρόνο, αλλά τις γιορτές έχει την τιμητική του. Το μαχλέπι του ακούγεται όσο χρειάζεται και εκτός από την κλασική εκδοχή, το βρίσκεις με σοκολάτα και κάστανο. Αν πας νωρίς, μη φύγεις χωρίς ζεστή τυρόπιτα, το καλύτερο πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Rita’s Cookies

τσουρέκι Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Με ό,τι καταπιάνεται η Ρίτα Αμιραλιάν το φέρνει εις πέρας με επιτυχία. Η ίδια έστησε το μαγαζί της το 1989, προσελκύοντας πελάτες από όλη την Αθήνα για τους διάσημους κουραμπιέδες της. Δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για να επισκεφτείς το Rita’s Cookies αφού θα φύγεις με μπισκότα, κουλούρια, λιβανέζικα γλυκά, όπως το μααμούλ και το μπαραζί και φυσικά το τσουρέκι της που φτιάχνεται με φρέσκο γαλλικό βούτυρο και κομματάκια αληθινής σοκολάτας.

RITA'S COOKIES

Rio Patisserie

Η νέα γενιά συνεχίζει την κληρονομιά του Απόστολου Αποστολίδη, ο οποίος ήρθε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα τη δεκαετία του ’70 και αφού εργάστηκε σε κάποια ζαχαροπλαστεία, άνοιξε το Rio το 1981. Τα δύο αδέρφια Στέφανος και Γιώργος ακολουθούν πιστά το ήθος και τη φιλοσοφία του πατέρα τους, φτιάχνοντας καθημερινά παραδοσιακές συνταγές. Το τσουρέκι ανήκει στα ευπώλητα, αφού συνοδεύει την καθημερινή συνήθεια του τσαγιού για τους πελάτες που έχουν πολίτικες ρίζες. Το φρέσκο βούτυρο και το γεγονός ότι όλα γίνονται στο χέρι είναι τα δύο μυστικά που κάνουν τόσο το τσουρέκι όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα να ξεχωρίζουν.

Μεράκι

Το Μεράκι

Εδώ, το τσουρέκι είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Κλασικό με μαχλέπι, μαστίχα και φρέσκο βούτυρο φτιάχνεται κάθε πρωί με αγάπη. Εκτός από το κλασικό όμως βρίσκεις κι ένα στρογγυλό τσουρέκι που μοιάζει με babka. Πρόκειτα για μια παραλλαγή του κλασικού, που αποκτά την τραγανή κρούστα χάρη στην πραλίνα που καραμελώνει με το ψήσιμο. Εκτός από τη σοκολατένια εκδοχή, το βρίσκεις με μήλο και λεμόνι.