Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΓΕΥΣΗ

Στην Κυβέλη της Κυψέλης για σπιτικό και προσιτό φαγητό

Χορταστικά πιάτα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και ορεκτικά, επιλογές σε ψάρι και μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά συνθέτουν το μενού στο μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που έχεις την ανάγκη να επιστρέφεις σε αγαπημένα στέκια. Σε μαγαζιά που νιώθεις άνετα, που το φαγητό τους είναι προσιτό και που αισθάνεσαι ότι τρως σπιτικά. Μετά από τις καλοκαιρινές περιπλανήσεις, η Κυβέλη στην Κυψέλη σε περιμένει με τα τραπέζια της στην πλατεία Αγίου Γεωργίου αλλά και τη φιλόξενη σάλα της, είτε θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό είτε μια βραδινή έξοδο με φίλους.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι μία από τις πιο ζωντανές της Αθήνας. Από το 2016 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, το μεζεδοπωλείο έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες, βάζοντας κι αυτό με τη σειρά του το λιθαράκι του για καλό φαγητό στην περιοχή. Είναι η ευγένεια και η εξυπηρέτηση – εστιατορική αλλά όχι επιτηδευμένη – που σε κερδίζει αρχικά στην Κυβέλη.

Η ομάδα είναι πάντα πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει, να σου προτείνει πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις και να σε ενημερώσει για καθετί καινούργιο, όπως τα πιάτα ημέρας που αλλάζουν καθημερινά. Και ύστερα είναι η κουζίνα του Γιώργου Κόντα ο οποίος φροντίζει συνεχώς για το καλύτερο. Επιλέγει φρέσκες πρώτες ύλες, τυροκομικά από την Ήπειρο και προσφέρει μια ποικιλία για κάθε διατροφική προτίμηση, σχεδιάζοντας ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, που σε καλεί να θυμηθείς τη γαστρονομία του τόπου μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά.

Χορταστικά πιάτα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και ορεκτικά, επιλογές σε ψάρι και μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά συνθέτουν το μενού στην Κυβέλη. Στα κλασικά πλέον βρίσκεται η σαλάτα Ποπάι και Σουίπι με ρόκα, τρυφερό σπανάκι, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ντοματίνια, παντζάρι, φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα και βινεγκρέτ χαρουπόμελο, το ταμπουλέ με μαύρες φακές, αποξηραμένα φρούτα και πράσινα αρωματικά, η ρέγγα στη σχάρα με λεμονάτα φασόλια πιάζ, φρέσκο κρεμμυδάκι και κουρκουμά και οι πληθωρικοί κολοκυθοκεφτέδες.

Ο σεφ Γιώργος Κόντας έχει βάλει την προσωπική του πινελιά με τα πιάτα ημέρας, με επιλογές όπως ολόκληρο τηγανητό λαβράκι, χουνκιάρ μπεγιεντί και χοιρινό από ελληνικές φάρμες, να έχουν ήδη αγαπηθεί. Επιλογές όπως το κοντοσουβλάκι χοιρινό, το χαρακίρι κοτόπουλο, η μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, τα κεμπαμπάκια πάνω σε αφράτες πίτες και το συκώτι σχάρας παραμένουν πρώτες στις προτιμήσεις όσων αναζητούν νόστιμες επιλογές σε κρέας. Το ψαρονέφρι σοτέ σε σος μελιού και τα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τα comfort πιάτα.

Κυβέλη

Η Κυβέλη είναι από αυτά τα μαγαζιά που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση και στιγμή. Τις ώρες που έχει περισσότερο ησυχία είναι ωραίο να απολαμβάνεις την μπύρα σου με θέα την πλατεία και να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε χωριό. Όταν όμως επιλέγεις ημέρες και ώρες αιχμής, καλό είναι να έχεις προνοήσει κάνοντας κράτηση – η οποία γίνεται εύκολα και μέσα από τα social media ή το site της Κυβέλης

Αν μία από τις υποσχέσεις που έχεις δώσει στον εαυτό σου για το φθινόπωρο είναι να προσέχεις λίγο περισσότερο τη διατροφή σου, η Κυβέλη σου λύνει τα χέρια. Μπορείς να παραγγείλεις και από τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες ντελίβερι (efood, Wolt, Box) και φυσικά να πάρεις το φαγητό σου πακέτο για το σπίτι. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να φας κάτι νόστιμο και σπιτικό αρκεί ένα σκρολάρισμα στο online menu και σύντομα θα απολαμβάνεις το φαγητό σου.