WOMEN

Oι Ελληνίδες που θέλουμε να δούμε στο νέο Next Top Model

Το μοντελο-reality επιστρέφει δριμύτερο. Εδώ η λίστα 'απαιτήσεών' μας για να κάτσουμε να το δούμε.

Εννοείται πως η φάση είναι λίγο ‘Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε’ αφού το μόνο που γνωρίζουμε για το νέο κύκλο του Next Top Model είναι ότι ξεκινάει στο Star, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ήδη διαθέσιμες και ότι μάλλον παρουσιάστρια του θα είναι η Σίσσυ Χρηστίδου (εδώ η νικήτρια του 2ου κύκλου, Σιντορέλα Τόλη).

Αλλά είπαμε, επειδή έτσι μας μεγάλωσε η μάνα μας (βλέπε να βοηθάμε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας), να βιαστούμε να δώσουμε μια χείρα βοηθείας στον casting director ώστε να αναδείξουμε μαζί τη νέα γενιά Ελληνίδων μοντέλων.

Εκείνη που θα έχει δηλαδή τη δυναμική να κάνει κανονική καριέρα στα ‘ξένα’, όπως συνέβη -παρόλο που δεν νίκησε- στην πρώην σουβλατζού Ιωάννα Ντέντη

Και, απροσδόκητα ομολογώ, στην πάλαι ποτέ τσουπωτή Ντένια Αγαλιάνου που πλέον κάνει κανονική καριέρα ως ηθοποιός και τραγουδίστρια στο Μεξικό.

Τις δυο πιο επιτυχημένες, με άλλα λόγια, αποφοίτους των δυο πρώτων κύκλων του παιχνιδιού (εδώ το τι απέγιναν οι υπόλοιπες) παρότι δεδηλωμένη καψούρα μας ήταν και παραμένει η Αθηνά Μουρκούση με το συγκλονιστικό πρόσωπο που πλέον δουλεύει ως make up artist.

Η εξ Ελβετίας Σεράινα Καζαμία, μια καρτ ποσταλ μεσογειακής ομορφιάς με μπόνους τους σμιλεμένους -λόγω προϋπηρεσίας ως πρωταθλήτρια στο σκουος- γλουτούς.

Και, φυσικά, η MILF Αλίκη Καρποδίνη, με τους βραζιλιάνικους γλουτούς που έκαναν δικαίως τον κριτή Χάρη Χριστόπουλο να λιποθυμήσει, τα ίχνη της οποίας έχουμε χάσει.

Το πραγματικό δηλαδή sex symbol που μας προέκυψε από το παιχνίδι, παρόλο που την πλειονότητα του αντρικού ενδιαφέροντος τότε είχε μονοπωλήσει η Κρητικοπούλα Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Πάμε στα καινούργια τώρα. Η αλήθεια είναι ότι, από τότε που σταμάτησε το παιχνίδι, σοβαρά νέα μοντέλα (που δεν είναι μόνο πασαρέλας και fashion friendly, όπως π.χ. η Ρος Γεωργίου, αλλά είναι αρκετά fit & athletic ώστε να αρέσουν και στους άντρες) δεν έχουν σκάσει μύτη, με την εξαίρεση της αψεγάδιαστης Πατρινής Σταρ Ελλάς Ηλιάννας Παπαγεωργίου, που κάνει δικαίως καριέρα στην Νέα Υόρκη.

Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι, αρκετά από τα insta models που έχουμε αγαπήσει και κάνει τον κόπο να γνωρίσουμε από κοντά, είναι petite σε σχέση με το minimum 1,75 ύψος που οφείλει να έχει ένα μοντέλο που θέλει να κάνει κανονική καριέρα.

Άλλωστε, όπως σοφά μας διευκρίνισε στην πρόσφατη της συνέντευξη η Βουλιώτισσα Kirsten Ciel Lauder του Ξημερώματα (άλλο ένα μοντέλο που διέπρεψε στο εξωτερικό μέσα στην κρίση), ‘Άλλο πράγμα το instagram model. Άλλο το μοντέλο που έχει instagram. Υπάρχει τεράστια διαφορά’

Με τη λογική αυτή (βεραμάν μοντέλο, ψηλό σαν λυγαριά) αποφασίσαμε να κάνουμε ένα γερό μακροβούτι στο new faces section των πιο γνωστών ελληνικών πρακτορείων μοντέλων μπας και ανακαλύψουμε κάτι φρέσκο.

Όπως π.χ. την Darya Turovnik που πρόλαβε και την ‘τσίμπησε’ πρώτο το Survivor.

Την Βεροιώτισσα Εύη Ιωαννίδου που προλάβε να τσιμπήσει το Nomads.

Ή την ραγδαία ανερχόμενη Θεσσαλονικιά Τζωρτζίνα Δεληλάνου.

Ή τουλάχιστον κάτι που να μην το έχουμε κάνει εντελώς λύσσα ακόμη όπως την δίμετρη Ελληνοβραζιλιάνα Amanda Chrishell, που θυμίζει Φουρέιρα, την οποία δεσμευόμαστε άμεσα ότι θα σπεύσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήμασταν ιδιαίτερα ευγνώμονες αν ο casting director του παιχνιδιού έπειθε να μπουν μέσα οι κάργα εντυπωσιακές Σοφία Χαρμαντά και Ιώαννα Μπέλλα.

Παρότι και οι δυο τους δουλεύουν ήδη φουλ, οπότε δεν τον έχουν ανάγκη τον τίτλο για να λανσάρουν την καριέρα τους.

Ή αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι και πει το ναι η ‘με διαφορά ωραιότερη Ελληνίδα’ Βασιλιάννα, που αδίκως δεν είναι τόσο γνωστή όσο της αξίζει.

H αλήθεια είναι ότι το ‘θεάρεστο’ αυτό έργο μας αποδείχθηκε δυσκολότερο από ότι περιμέναμε.

Εν μέρει γιατί δεν υπάρχει πλέον εγχώρια αγορά που να χρειάζεται Ελληνίδες μοντέλα. 

Ούτε περιοδικά ή εκπομπές μέσω των οποίων να προβληθούν.

Οπότε, νομοτελειακά, και αυτές σκάνε μύτη με πιο αργούς ρυθμούς.

Εν μέρει γιατί οι παλιές, εκείνες που δεν έχουν παντρευτεί, ανοίξει μπουτίκ ή γενικώς αποκατασταθεί, δεν φεύγουν, οπότε γίνεται το αδιαχώρητο. 

Εν μέρει γιατί, για τις νεότερες, είναι πιο εύκολο να βγάλουν καλό μεροκάματο από το instagram από ότι να τρέχουν όλη μέρα σε castings.

Εν μέρει γιατί και ο θεσμός των καλλιστείων δεν έχει την αίγλη που είχε κάποτε, οπότε ούτε από εκεί υπάρχει άφθονο φρέσκο αίμα.

Εν μέρει γιατί, άκουσον άκουσον, αρκετές προτιμούν να τελειώσουν τις σπουδές  και να κάνουν κάτι άλλο (π.χ. παιδιά), παρά να εστιάσουν σε αυτό που έχει σημασία, δηλαδή να μας κάνουν χαρούμενους. 

Δεν πειράζει όμως, μην ανησυχείς. 

Το ένστικτό μου μου λέει ότι η λύση θα έρθει από την Θεσσαλονίκη.

Εκείνη την πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μοντελο-μάνα.

Εκείνη την πόλη στην οποία ανακαλύψαμε θησαυρούς όπως την Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου με το πρόσωπο που αγγίζει την τελειότητα.

Εκείνη την πόλη από την οποία στοιχηματίζουμε ότι θα προέλθει η νικήτρια του 3ου κύκλου του Next Top Model.