WOMEN

63 χρόνια γεμάτα playmates

Ο Hefner αποφάσισε να ρίξει την αυλαία στις γυμνές φωτογραφήσεις. Ώρα να πούμε 'αντίο' με τον σωστό τρόπο στα λαγουδάκια μας.

‘Μια φορά Playmate, για πάντα Playmate’. Ένα motto που ισχύει απολύτως καθώς, όλες όσες είδαμε, από την πρώτη μέρα που ο Hugh, πίσω στο 1953, στην κουζίνα του σπιτιού του και με 1.000 δολάρια δάνειο από την μάνα του, αποφάσισε να βάλει την ανερχόμενη Marilyn Monroe ως το πρώτο του εξώφυλλο, έτσι θα τις θυμόμαστε.

Το τελευταίο (και πιο δημοφιλές) γυμνό εξώφυλλο

Η Pamela Anderson, στα 48 της, επιλέχθηκε προσωπικά από τον Χιου, να είναι το τελευταίο γυμνό εξώφυλλο στην ιστορία του αμερικάνικου Playboy. Όπως άλλωστε είναι και δίκαιο και ηθικό. Αυτό ήταν το 14ο εξώφυλλό της για το Playboy, στα πλαίσια του οποίου φωτογραφήθηκε από την Ellen Von Unwerth και της πήρε συνέντευξη ο James Franco.

Μπόνους η τελευταία Playmate, αυτή του Φεβρουαρίου 2016. Tη λένε Kristy Garett, είναι Γεωργιανή, μιλάει 6 γλώσσες και ζει και δουλεύει στο Μαϊάμι.

PEOPLE# news#magazine# #officially thank you #playboy#im stop #with #nude #too…#bye bye

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kristy Garett (@kristygarett) στις

 

Η πρώτη (και καλύτερη) Ελληνίδα

Χωρίς να θέλω να προσβάλω καμία από τις υπόλοιπες 11 της λίστας, το παιχνίδι για το ποια είναι η καλύτερη είχε λήξει πριν καν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη. Λογικό όταν ξεκινάς με κάποια τόσο διεθνών προδιαγραφών όσο η Κάτια Ζυγούλη, πίσω στο 1997, την εποχή που μόλις είχε προσγειωθεί από την Θεσσαλονίκη στη ζωή μας.

Όσον αφορά το Αμερικάνικο Playboy, η μοναδικής ελληνικής καταγωγής Playmate είναι η Suzi Athens Simpson (Ιανουάριος 1992) που γεννήθηκε στην Αθήνα από μπαμπά Αμερικάνο μπαμπά και αεροσυνοδό μητέρα.

Οι πιο διάσημες

Είπαμε, εδώ για Playmate μιλάμε. Όχι για τις επώνυμες που έχουν κατά καιρούς φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο, όπως οι Sharon Stone (μετά το Total Recall και πριν το Βασικό Ένστικτο), Drew Barrymore, Bo Derek, Kim Basinger, Daryl Hannah, Denise Richards, Ursula Andress και Farrah Fawcett (που το αποφάσισε στα 48 της, αλλά και πάλι συγκλονιστική ήταν).

Αν και δεν θεωρώ σωστό να περάσω -νοητά- έξω από την έπαυλη και να μην πω ένα γεια σε καψούρες της νιότης μου, όπως τη Shannen Doherty εν μέσω Beverly Hills 90210 και την Sherilyn Fenn την εποχή του Twin Peaks.

Ή πρόσφατες καψούρες, όπως την Olivia Munn (δυστυχώς ντυμένη) και την Tricia Helfer του Galactica

Εδώ μιλάμε για εκείνες τις γυναίκες που πρώτα γδύθηκαν και μετά έκαναν καριέρα (για αυτό και δεν είναι πουθενά εντός λίστας π.χ. Η Carmen Electra, παρόλο που οι φωτογραφήσεις της εδώ την βοήθησαν).

Εκείνα τα κορίτσια της διπλανής πόρτας που ήταν τόσο σέξι ώστε ο κόσμος τα ‘έσπρωξε’ στην κορυφή. Όπως την Betty Paige που έγινε φουλ pin up είδωλο μετά την εμφάνισή της στο Playboy τον Ιανουάριο του 1955.

Tην πυρηνική σεξοβόμβα Jayne Mansfield, Μις Φεβρουάριος 1955, ανταγωνίστρια της Monroe (Η πρώτη όλων. Εμφανίστηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου 1953 με τον τίτλο ‘Sweetheart of the Month’) και εκείνη που έκανε μέχρι και την Sophia Loren να αισθάνεται ανορεξική.

Την αιθέρια -μαμά της Liv Tyler- Bebe Buell (Νοέμβριος 1974).

Την μετέπειτα soft porn βασίλισσα Shannon Tweed, Μις Νοέμβριος 1981 και Playmate of the Year 1982 (μπόνους ότι την 2η φορά ήταν μαζί με την αδελφή της, Tracy).

Tην Donna D’ Errico, ιδιοκτήτρια εταιρείας με λιμουζίνας στο Las Vegas η οποία, μετά την φωτογράφηση της στο Playboy, βρέθηκε σούμπιτη στο Baywatch.

Tην Kelly Monaco (μια από τις αγαπημένες μου) η οποία, μετά το τεύχος Απριλίου 1997 βρέθηκε να κάνει κανονική καριέρα ως ηθοποιός, να εμφανίζεται στο Dancing with the Stars και να είναι υποψήφια για δυο Emmy για τον ρόλο της General Hospital.

Tην συμπρωταγωνίστρια του Steven Seagal στο Under Siege (ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που βγαίνει μέσα από την τούρτα) και κορίτσι του Baywatch Erika Eleniak, που, στα 19 της, επέμενε και κατάφερε να βρει τρόπο για να φωτογραφηθεί για το περιοδικό (βλέπε Ιούλιος 1989).

 

Καθώς επίσης τις ‘δίδυμες από άλλη μάνα’ Pamela Anderson και Anna Nicole Smith (για το στήθος τους μιλάω), με την τελευταία να βλέπει την καριέρα της να απογειώνεται μετά την φωτογράφηση της τον Μάιο του 1992 και τον τίτλο Playmate of the year 1993 που δικαιωματικά καβάντζωσε.

Ενώ η θεόρατη Τεξανή αποτελεί επίσης και poster girl της γνωστής και ως ‘κατάρας του Playboy’ με όσες είχαν άσχημη τύχη. Όπως π.χ. Την Playmate 1980 Dorothy Stratten, την οποία σκότωσε ο ζηλιάρης σύζυγός της.

Ειδικά μνεία στην Ana Cheri, Playmate Οκτωβρίου 2005 και από τα πιο γνωστά insta-fitness girl αυτή τη στιγμή στην πιάτσα.

Under the mistletoe!        Tag a friend and spread the holiday cheer!!!       ❤️ #AnaCheri #Cheri #jinglebells

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης anacheri (@anacheri) στις

 

Η πρώτη (και η καλύτερη) Playmate of the Year

Πρώτη ήταν η Lisa Winters το 1957, τότε γραμματέας του Hefner στα γραφεία του στο Chicago, που γύρισε μετά και 1-2 ταινίες. Πιο πληθωρικές οι Anna Nicole Smith του 1993 και ‘με δύναμη από τη Σουηδία’ Victoria Silvstedt του 1997 (πραγματικά νόμιζες ότι την ξεχάσαμε;)

Αν και εκείνη που, κατά τη γνώμη μου, αντιπροσωπεύει καλύτερα τη φιλοσοφία του περιοδικού είναι η Playmate 1994, Jenny McCarthy, ξαδέλφη της Melissa του Mike & Molly και σαφώς η πιο έξυπνη και αστεία Playmate των 90s. Εκείνη που προσπάθησε να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο και η οποία συνεχίζει να διαπρέπει ως συγγραφέας και παρουσιάστρια.

Όπως αντίστροφα, εκείνη που την αντιπροσωπεύει χειρότερα είναι η ‘μαύρο πρόβατο’ Teri Weigel (Απρίλιος 1986), η μοναδική Playmate που μετά το γύρισε στο πορνό (δείτε την στο βίντεο να την εξυπηρετεί ο Al Bundy).

 

Από εκεί και πέρα, ως άντρας που μεγάλωσα στα 90s, θυμάμαι χαρακτηριστικά την Playmate 1996 Stacy Sanches.

Ενώ αναγνωρίσιμα ονόματα είναι επίσης αυτά των Brande Roderick, Playmate of the Year 2001, που μετέπειτα εμφανίστηκε στο Baywatch, σε διάφορα reality και έκανε και ένα καλό γάμο με ένα star του NFL.

 

Και, πάνω από όλα, της υπερ-δραστήριας Sara Jean Underwood, Playmate of the year 2007, που μετέπειτα έπαιξε την Playmate στο House Bunny, γύρισε 1-2 θριλεράκια και κατάφερε να στήσει κανονική καριέρα ως παρουσιάστρια (με κάποιο μαγικό τρόπο, είναι πάντα στην επικαιρότητα)

  Aaaaaalll byyyy myyyyseeeelf       by @stevebitanga

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sara Underwood (@saraunderwood) στις

 

Επίσης βρέθηκε και να εκτελεί χρέη scouter αφού εκείνη ήταν που ανακάλυψε, καθώς ψώνιζε στο Rodeo Drive, την Ida Ljungqvist, Playmate 2009 και την πρώτη γεννημένη στην Αφρική Playmate of the Year. Επίσης την 2η Σουηδή, αφού η μαμά της είναι Τανζανή και ο μπαμπάς της Σουηδός.

Το πιο ‘συγκινητικό’ από όλα; Όχι ότι το κορίτσι μας ήταν η πρώτη που αφιέρωσε τον τίτλο της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αλλά ότι, το 2012, μετά από ένα αποτυχημένο γάμο, τα έφτιαξε με την Kristina Sannon, μια από τις δυο δίδυμες γκόμενες του Hefner, Playmate Αυγούστου 2009.

Εκείνες που ‘έσπασαν’ το φυλετικό φράγμα

Μπορεί οι περισσότερες Playmate να υπήρξαν Καλιφορνέζικα ξανθοτούμπανα, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πρώτη Αφροαμερικανίδα Playmate ήταν η Jennifer Jackson το 1965 (μπόνους ότι έχει και δίδυμη), πρώτη που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο (μαζί με άλλες) η -μετέπειτα σύντροφος του Richard Burton- Jean Bell το 1969 και πρώτη που βγήκε στο εξώφυλλο μόνη της η Darine Stern το 1971 (αν και δεν ήταν Playmate), στην χαρακτηριστική λήψη που αργότερα ‘αντέγραψε’ η Marge Simpson.

Ειδική μνεία στην Renee Tenison, την πρώτη Αφροαμερικανή Playmate of the Year (το σωτήριο έτος 1990). Η οποία, 12 χρόνια αργότερα, πόζαρε ξανά για το εξώφυλλο με την δίδυμη αδελφή της.

(Γενικώς το Playboy είχε έφεση στις δίδυμες. Ενώ, τον Δεκέμβριο του 1998, μας έκανε δώρο και τρίδυμες. Συγκεκριμένα τις Nicole, Erica και Jaclyn Dahm).

Aντίστοιχα πρώτη Ασιατικής καταγωγής Playmate ήταν η China Lee τον Αύγουστο του 1964 και πρώτη Λατινοαμερικάνικης καταγωγής η -εκ του Παναμά- Ester Cordet τον Οκτώβριο του 1974. Ενώ η πρώτη Μεξικάνικης καταγωγής Playmate of the Year ήταν η Raquel Pomplun μόλις το 2013.

#ModelMonday in this winter #Monday ❄️ #RaquelPomplun #Pomplunation

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Raquel Pomplun (@rpomplun) στις

 

Άλλες, λιγότερο σημαντικές, πρωτιές περιλαμβάνουν την Δανέζα Elsa Sorensen η οποία τον Σεπτέμβριο του 1956 έγινε η πρώτη μη Αμερικανίδα Playmate, τη Sue Williams που έγινε (τον Απρίλιο του 1965) η πρώτη σιλικονάτη Playmate και τις Carol & Simone Eden που έγιναν οι πρώτες μάνα και κόρη Playmates (η πρώτη τον Δεκέμβριο του 1960 και η άλλη τον Φεβρουάριο του 1989).