Τι σημαίνει «το φαγητό της μαμάς» για τις νεότερες γενιές
Η σεφ Αγάπη Μιχελή και η δημοσιογράφος Δέσποινα Τριβόλη προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση για το τι θα θυμούνται τα παιδιά στο μέλλον ως μαμαδίστικη γεύση.
- 18 ΙΟΥΝ 2025
Η σεφ Αγάπη Μιχελή και η δημοσιογράφος Δέσποινα Τριβόλη προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση για το τι θα θυμούνται τα παιδιά στο μέλλον ως μαμαδίστικη γεύση.
Υπάρχουν ακόμα επιλογές στις αθηναϊκές συνοικίες που δεν απαιτούν να βγεις εκτός budget ή κάνεις κράτηση εβδομάδες πριν.
Απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά σε πιάτο, στα τραπέζια των ζαχαροπλαστείων.
Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα λαχταριστό σάντουιτς όταν θέλεις να αποφύγεις τα ζεστά πιάτα.
Λίγα λόγια για το μικρό γαστριμαργικό διαμάντι που βρίσκεται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.
Είναι καιρός, ίσως, να επανεξετάσουμε τις έννοιες που χρησιμοποιούμε και να αποδομήσουμε εκείνες που – παρά τον ελκυστικό τους χαρακτήρα – δεν απαντούν πια στις ανάγκες μας.
Τα παραδοσιακά καφενεία, με την απλότητα και την αυθεντικότητά τους, λειτουργούν ως ζωντανά μνημεία της καθημερινής ζωής.
5 πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με τους δημιουργούς τους, κάνουν απόβαση στο νησί για πέντε ξεχωριστές βραδιές στο Minos Beach Art Hotel.
Από το brunch μέχρι τις τελευταίες γουλιές από ένα aperol spritz, κάθε στιγμή εδώ είναι προσεγμένη, αυθεντική, με ρίζες στην ιταλική παράδοση.
Βρεθήκαμε με τον μάγειρα, λίγο πριν ανοίξει το νέο του μαγαζί στη Φωκίωνος Νέγρη, που θα θυμίζει ένα τραπέζι για φίλους, από την Κρήτη ως τη Χώρα των Βάσκων.
Με κριτήρια τη θέα στη θάλασσα, τις δροσερές αυλές και το νόστιμο φαγητό, γυρίζουμε την Αττική και τα πέριξ για τις καλύτερες ταβέρνες μετά το μπάνιο.
Μαστίχα και σαλέπι προσδίδουν άρωμα και τη χαρακτηριστική υφή σε ένα παγωτό που σερβίρεται σχεδόν πάντα με σιρόπι βύσσινο και τριμμένο αμύγδαλο.
Τα εστιατόρια της πόλης ξεφεύγουν από τα τυπικά μενού της ψαροταβέρνας και προσεγγίζουν τις πρώτες ύλες από τη θάλασσα με φαντασία και ακρίβεια.
Από το κέντρο της Αθήνας έως τα νότια προάστια, αυτά τα εστιατόρια και bars ενώνουν το καλό φαγητό με το νερό, τη θέα με την ανεμελιά και τα cocktails με την αισθητική.
Στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο Tillas το ετοιμάζουν καθημερινά στην πιο λαχταριστή εκδοχή του.