6 αγαπημένα ουζερί για τηγανητά καλαμαράκια και γαύρο μαρινάτο
Από το κέντρο της πόλης μέχρι τη θάλασσα, τα μαγαζιά που θα συνδυάσεις το αγαπημένο απόσταγμα και τους κατάλληλους μεζέδες γιατί το ούζο δεν πάει ξεροσφύρι.
- 7 ΦΕΒ 2024
Από το κέντρο της πόλης μέχρι τη θάλασσα, τα μαγαζιά που θα συνδυάσεις το αγαπημένο απόσταγμα και τους κατάλληλους μεζέδες γιατί το ούζο δεν πάει ξεροσφύρι.
Ποια είναι η χρήση τους και πώς μπορείς να τα εντάξεις στη μαγειρική σου.
Από τυρόπιτα και αλμυρό κρουασάν μέχρι καρμπονάρα και μπολ με σούσι, το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο με νόστιμες επιλογές για το χέρι.
Μεζέδες, λίγα μαγειρευτά φαγητά, ρετσίνα και ψώνια για το τραπέζι σου.
5 προτάσεις που δίνουν την απάντηση στο πού να πάμε για φαγητό στην πόλη.
Οι μάγειρες δίνουν επιτέλους μία θέση στο comfort food της ελληνικής κουζίνας με νόστιμες συνταγές.
Η ιστορία του αθηναϊκού εστιατορίου πάει αρκετά πίσω όταν το πρώτο μαγαζί άνοιξε το 1983 κάτω από τον Λυκαβηττό και συνεχίζει με συνέπεια στην ποιότητα και τη γεύση.
Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός του Μεξικού υπάρχει πια και στα μαγαζιά της Αθήνας.
Ασιατικές γωνιές στην Αθήνα για να απολαύσεις διαφορετικά στυλ μαγειρικής από το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Κορέα.
Τα όσπρια πρωταγωνιστούν στα πιάτα των εστιατορίων που ορίζουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Έχει συνδεθεί με το ξενύχτι, το αλκοόλ, αλλά και όσους δουλεύουν νύχτα. Ο πατσάς όμως είναι πολλά περισσότερα από ένα καλτ πιάτο και στην Αθήνα τον απολαμβάνουμε στην πιο νόστιμη εκδοχή του.
Τα πιάτα που αδειάσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη και θυμόμαστε ακόμα για τη νοστιμιά τους.
Η ιαπωνική σούπα, με τις κινέζικες ρίζες, σε τρία μαγαζιά της Αθήνας για να την απολαύσεις σε διαφορετικές και πάντα νόστιμες εκδοχές.
Το νέο εστιατόριο που άνοιξε στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη έχει στο εσωτερικό του ένα και μοναδικό τραπέζι δώδεκα θέσεων, γύρω από την ανοιχτή κουζίνα, και σερβίρει νόστιμο φαγητό.
Μία φορά την εβδομάδα φουρνίζει αληθινό προζυμένιο ψωμί στο σπίτι του, με τα social media να λειτουργούν ως δίαυλος επικοινωνίας.