Πού θα βρεις τα καλύτερα παγωτά, σορμπέ και γλυκά κατάψυξης στην πόλη
9 αθηναϊκά μαγαζιά που φροντίζουν να μας δροσίζουν με τις αναπάντεχες και πάντα ποιοτικές γεύσεις τους.
- 21 ΙΟΥΛ 2023
9 αθηναϊκά μαγαζιά που φροντίζουν να μας δροσίζουν με τις αναπάντεχες και πάντα ποιοτικές γεύσεις τους.
Ο ιδιοκτήτης του Lot51 μάς ξεναγεί σε μια ζωντανή γειτονιά που μέχρι πρόσφατα ήταν σχετικά άγνωστη, αλλά έχει πια μεταμορφωθεί στην πιο χαλαρή πιάτσα της πόλης.
Γυρίζουμε την πόλη με αμάξι, μηχανή, ποδήλατο, μετρό και φυσικά με τα πόδια, για να ζήσουμε τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές εμπειρίες.
Η γεύση που προτείνει το Maraboo στην Αρχελάου ενώνει τον τροπικό ανανά με την πικάντικη πιπεριά jalapeño και αποκτά το δικό της φανατικό κοινό.
Τουρσί, λαδερές, ακόμα και με ψάρι, οι μάγειρες αναδεικνύουν τις μπάμιες στις κουζίνες τους, κι εμείς τις τρώμε στην εποχή τους.
Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για τη λαϊκή αγορά, τι πρέπει να κοιτάς στα βιολογικά προϊόντα και πώς αναγνωρίζεις το καλό καρπούζι.
Χορτοφαγικό και καλοκαιρινό ταυτόχρονα, τα tacos με μελιτζάνα είναι το πιάτο που θέλουν όλοι στο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου.
Ο αλβανικός γιαουρτοταβάς άναψε τη σπίθα για να ασχοληθεί ο σεφ με συνταγές που φέρνουν κοντά τα Βαλκάνια. Νόστιμο φαγητό, ποιοτικές πρώτες ύλες και φιλοξενία στο Κουκάκι.
Οι τάσεις που αναδύθηκαν, οι νέες συνθήκες στα εστιατόρια και τα πρόσωπα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον μέχρι τώρα.
Φαγητά εκτός εποχής, φούρνος μικροκυμάτων, εντάσεις και έλλειψη αυθεντικότητας είναι μόνο μερικά από τα αρνητικά που εντοπίζουμε.
Terroir, διάρκεια ζωής, οικονομικά καλά κρασιά. Η σομελιέ του Oinoscent είναι η φίλη που θα ήθελε να έχει οποίος πίνει κρασί στην Αθήνα.
Η απάντηση είναι στο σπίτι σου, από το The Art of Dirty, γιατί το φαγητό -και ειδικά το «βρώμικο» θέλει τέχνη. Σκέψου παναρισμένο κοτόπουλο, pulled pork που λιώνει πριν καν φτάσει στο στόμα και μία αλμυρή εκδοχή του κρουασάν που θα σου γίνει εμμονή.
Αφήνουμε για λίγο τις παραλίες και πάμε σε λίμνες, βουνά και καταπράσινα πάρκα αναζητώντας δροσιά καταμεσής του καλοκαιριού.
Στο Solo Gelato στο Χαλάνδρι φτιάχνουν maritozzi – αφράτα μπριός γεμισμένα με βελούδινη κρέμα σαντιγί και πραλίνα, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.
Ο pastry chef Αντώνης Σελέκος, αποφάσισε να μας γνωρίσει καλύτερα το προζύμι στο οποίο βασίζονται τα ξεχωριστά πανετόνε του, με τον πιο fun τρόπο.