ΓΕΥΣΗ

Το θρυλικό 608 του Γαλατσίου έγινε μπίρα

Η ομάδα της 608 Brewing συνδυάζει την τρέλα της για ποιοτική μπίρα και την αγάπη της για το Γαλάτσι.

Το 608 είναι το λεωφορείο που αγαπούν να μισούν οι κάτοικοι αυτής της πόλης. Η φήμη του είναι τόσο μεγάλη όσο και η διαδρομή που διανύει κατά μήκος της Αττικής, καθώς ξεκινάει από το Άλσος Βεΐκου και καταλήγει στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η συνολική απόσταση μεταξύ των δύο περιοχών φτάνει τα 12 χιλιόμετρα, ενώ ο μέσος χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το δρομολόγιο αγγίζει τη μία ώρα και δέκα λεπτά. Μπορεί να φανταστεί κανείς τις ατελείωτες ιστορίες που καταγράφονται καθημερινά στο μυαλό όσων το χρησιμοποιούν για να φτάσουν στον προορισμό τους. Και δεν είναι λίγοι, αφού ο αριθμός των επιβατών ξεπερνά καθημερινά τους πενήντα χιλιάδες.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία παρέα που αποφάσισε να δώσει το όνομα του θρυλικού λεωφορείου σε μία μπίρα. Ο Χριστόφορος, ο Κώστας και ο Γιάννης αποτελούν την ομάδα της 608 Brewing που σκέφτηκε να συνδυάσει την τρέλα της για ποιοτική μπίρα και το Γαλάτσι (της).

Το θρυλικό 608 του Γαλατσίου έγινε μπίρα

«Το 608 αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του Γαλατσίου και ξεπερνάει τα όρια μιας απλής γραμμής λεωφορείου καθώς έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Πρακτικά περνάει σχεδόν από όλο το κέντρο της Αθήνας, και συνδέει το Γαλάτσι, που είναι η αφετηρία με τη περιοχή του Ζωγράφου (κάποια στιγμή φτάνει) που είναι ο τερματισμός. Οπότε καταλαβαίνεις φοιτητές, εργαζόμενοι, και γενικά οποιοσδήποτε το έχει χρησιμοποιήσει αγαπά να το μισεί», λένε, δίνοντας μία γεύση πίσω από τις μπίρες τους.

Η 608 Pale Ale είναι μία ευκολόπιοτη PALE ALE 5,6% Alc με αρώματα τροπικών φρούτων και πυρηνόκαρπων. Αφιλτράριστη και απαστερίωτη με ελαφριά επίγευση ροδάκινου και εσπεριδοειδών, είναι ιδανική για να συνοδεύσει πιάτα με κρέας ή ένα burger.  Η 608 IPA – A Bitter Stop είναι μία West Coast IPA, με αρωματική έκρηξη εσπεριδοειδών, μακρά χαρακτηριστική επίγευση, στο 6,08% Alc και προτείνεται για πιο πικάντικες γεύσεις, όπως μεξικάνικο.

«Έχουμε τη χαρά να ζυθοποιούμε σε δύο από τις μεγαλύτερες – και ας μας επιτραπεί – καλύτερες ζυθοποιίες στην Ελλάδα. Η πρώτη μας μπίρα, το σήμα κατατεθέν μας, η 608 Pale Ale, ζυθοποιείται στην Alea Brewing co, Μικροζυθοποιία Μεταμόρφωσης. Είχαμε την χαρά να ξεκινήσουμε την τρέλα μας με μία τρομερή ομάδα ανθρώπων. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε σε συνεργασία με τη Noctua, Μικροζυθοποιία Αθήνας, που νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για ένα brand που είναι στην αγορά αισίως επτά χρόνια. Εκεί παράγεται η δεύτερη μας μπύρα, η 608 ΙPA “A Bitter Stop” της οποίας περιμένουμε τις επόμενες ημέρες fresh batch, με νέα ετικέτα 100% Γαλάτσι».

Το θρυλικό 608 του Γαλατσίου έγινε μπίρα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται περισσότερες μικρές ζυθοποιίες και ως εκ τούτου craft μπίρες, κάτι που για τους ίδιους δεν είναι απλώς μία τάση. «Δείχνει ότι ο κόσμος ψάχνεται και θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούριο, διαφορετικό και πιο ποιοτικό. Θέλουμε να στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα σε όλα τα επίπεδα και θεωρούμε ότι στην μπίρα πλέον αυτό κάνει την διαφορά».

Οι μπίρες της 608 Brewing εξαπλώνονται σταδιακά σε όλο και περισσότερα σημεία στην Αθήνα κι εκτός. Τις βρίσκεις παντού στο Γαλάτσι αλλά και σε taprooms/pubs όπως Beans and Hops και Ρούκουνα στα Πατήσια, Sorry Mom Taproom στην Αγία Παρασκευή,Tapfield στου Ψυρρή, Strange Brew Taproom στο Κουκάκι, Κάβα Πιτταράς Ερμού.

Στο μυαλό της ομάδας η διαδρομή του 608 ξεφεύγει από την προκαθορισμένη, καθώς η επόμενη μπύρα τους θα αποτελεί μία συνεργασία με τη Sourmena Brew, τη νομαδική ζυθοποιία που έχει ως έδρα τα Σούρμενα.