«Το τσίπουρο είναι λίρα»: Μια ημέρα στο καζάνι της Ραψάνης
Βρεθήκαμε στους πρόποδες του Ολύμπου, την εποχή που τα καζάνια για το τσίπουρο, παίρνουν φωτιά.
- 2 ΝΟΕ 2025
Βρεθήκαμε στους πρόποδες του Ολύμπου, την εποχή που τα καζάνια για το τσίπουρο, παίρνουν φωτιά.
Φυσικά, υπάρχουν πιο τρομακτικά πιάτα αλλά κανένα δεν έχει την ίδια οικουμενικότητα με τα μακαρόνια.
Την 1η Νοεμβρίου, το Ξινόμαυρο, η πιο χαρακτηριστική ερυθρή ποικιλία κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, γιορτάζει.
Ταξιδέψαμε για δύο μέρες σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα και ζήσαμε το «οίνος ευφραίνει καρδίαν» μέσα από την επίσκεψή μας σε τέσσερα ξακουστά οινοποιεία.
Μια καντίνα-διαμάντι στην καρδιά της πόλης, αποδεικνύει ότι το street food μπορεί να είναι προσεγμένο.
Πώς ένα μόνο υλικό γίνεται η βάση πολλών συνταγών αλλά και η «μασκότ» του Halloween.
Μια πλήρης εμπειρία στους αμπελώνες και την παραγωγή του τσίπουρου Τσιλιλή, όπου παράδοση και ποιότητα συναντιούνται.
Σε μερικές, αυτή η καμπύλη είναι αρκετά βαθιά ενώ σε άλλες πιο ρηχή.
Σήμερα το βούτυρο είναι αγαπημένο τρόφιμο σε πολλές κουλτούρες ανά τον κόσμο, και μας φαίνεται παράξενο ότι υπήρξε εποχή που θεωρούνταν ένδειξη υποτίμησης.
Ενώ οι πρώτες έρευνες έδειχναν ιδανικό το μαγείρεμα σε air fryer από άποψη υγιεινής, τα νέα στοιχεία δείχνουν το ανάποδο. Αλλά τελικά, όλα είναι θέμα χειρισμού.
Από την ενέργεια του Bacardi & Cola μέχρι τις κορυφαίες συμμετοχές, το πάρτι της χρονιάς είχε όλα όσα χρειάζεσαι για να το θυμάσαι.
Το κρασί χαλάει όντως και αυτό όχι, δεν είναι μύθος.
Ένα περίεργο χαρακτηριστικό που μάλλον δεν έχεις προσέξει.
Η ιδανική συνθήκη για το τηγάνισμα αυγού, ώστε να πάρουμε τα περισσότερα οφέλη που έχει να προσφέρει η τροφή.
Το αθηναϊκό The Bar In Front Of The Bar στο Νο.48 έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του στη λίστα των World’s 50 Best Bars 2025.