Κι όμως, οι ντομάτες έχουν περισσότερα γονίδια από τους ανθρώπους
Όσα δεν ήξερες για το πιο παρεξηγημένο φρούτο της κουζίνας σου.
- 8 ΙΟΥΛ 2025
Όσα δεν ήξερες για το πιο παρεξηγημένο φρούτο της κουζίνας σου.
Από τα διάσημα συριανά λουκούμια μέχρι τα αμυγδαλωτά της Σίφνου, δεν υπάρχει κυκλαδονήσι που να μην έχει το δικό του γλυκό, αυτό που θα δοθεί ως κέρασμα στους επισκέπτες και στις χαρές κάθε σπιτιού.
Η γαστρονομική εμπειρία που λάτρεψαν οι επισκέπτες, εξελίσσεται και επιστρέφει πιο δυναμική και δημιουργική.
Με αυθεντικότητα και τρυφερότητα, αναδεικνύει τη γευστική μνήμη και τα συναισθήματά μας.
Μια γουλιά και το μπαρ μεταμορφώνεται σε παλάτι. Στη νέα τηλεοπτική καμπάνια που πρωταγωνιστούν οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί, την παράσταση κλέβει η «βασίλισσα» Kaiser.
Οι μικρές πράσινες οάσεις των σπιτιών μας ενισχύουν το αστικό οικοσύστημα και τη μαγειρική μας.
Το ayran (αριάνι ή αϊράνι), ένα απλό μείγμα από φρέσκο γιαούρτι, νερό και αλάτι ανακουφίζει τον οργανισμό σου τις καυτές μέρες.
Μια απολαυστική διαδρομή στις γεύσεις, τα αρώματα και τη φιλοξενία του νησιού.
Η απάντηση είναι πιο πρακτική απ’ όσο νομίζεις.
Στη φετινή #BourdainDay θυμόμαστε το όνειρο του chef, να δειπνήσει για τελευταία φορά στο Sukiyabashi Jiro, μαζί με τον μάστερ του sushi.
Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι το μεσημεριανό γεύμα είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη σωματική και πνευματική απόδοση όσο και για την ψυχική ευεξία.
Η σεφ Αγγελική Χαραμή παρουσιάζει ένα νέο degustation menu με γεύσεις αληθινές, εντυπωσιακές αλλά και γεμάτες συναίσθημα.
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των The World’s 50 Best Restaurants, ως το «Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου για το 2025», το Περού μπαίνει ξανά στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Κι όμως, τα κρουασάν δεν είναι γαλλικά. Ή τουλάχιστον, όχι τόσο όσο νομίζαμε.
Η σεφ Αγάπη Μιχελή και η δημοσιογράφος Δέσποινα Τριβόλη προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση για το τι θα θυμούνται τα παιδιά στο μέλλον ως μαμαδίστικη γεύση.