WOMEN

Οι Ελληνίδες που έχουν αναδείξει το μπικίνι & τατού σε τέχνη

Γιατί τι νόημα έχει να 'στολίζεις' το σώμα σου με ωραίες 'ζωγραφιές' αν δεν ξέρεις πως να τις αναδείξεις με το σωστό μπικίνι.

Ο συνδυασμός καυτής insta σάρκας και ευφάνταστου μελανιού είναι κάτι που ποτέ δεν μας αφήνει αδιάφορους. 

Κατάλοιπο, όσον αφορά εμού και λοιπών ‘μπαρουτοκαπνισμένων’ βετεράνων των αντρικών περιοδικών, από την εποχή που χάναμε εβδομάδες από την ζωή μας προκειμένου να πείσουμε κάποια να μας δείξει τα τατού της μπροστά στον λαίμαργο φακό του φωτογράφου.

Πάντα με εξαίρεση τις -πάντα γενναιόδωρες- Εύα Λάσκαρη με τα τατού σε όλα τα σωστά σημεία, την Ιωάννα Πηλιχού με το τεράστιο τατού στο μέσα μέρος του μηρού της, την Χρύσα Δρακάκη με το ευλογημένο τριαντάφυλλο στους γυμνασμένους γλουτούς της, την Σάσα Μπάστα με την νεράιδα στους γλουτούς της και, πάνω από όλα, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου η οποία, από την πρώτη φορά που έσκασε μύτη στις ‘Ιστορίες τους αστυνόμου Μπέκα’, τον δικό της τυχερό άγγελο, μας τον έδειχνε σταθερά σε κάθε φωτογράφηση.

 

Για αυτό και μας ενθουσίασε τόσο η φάση με την Αγγελική Ηλιάδη, όταν άρχισε δηλαδή να γεμίζει το αψεγάδιαστο κορμί της με τατού. Κάποια φανερά. Κάποια κρυφά όπως προκύπτει από την δήλωση ‘Όντως έχω κάποια τατού που δεν φαίνονται. Ας πούμε απλά ότι το ένα έχει να κάνει με δυο ‘πονηρές’ καρδιές και το άλλο έχει ένα μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου’

 

Κάτι που, στα κιτάπια μας, την έκανε το πιο μεγάλο όνομα (όχι, δεν ξεχνώ, Μαριάντα Πιερίδη- η μοναδική ελληνίδα που τόλμησε να το χτυπήσει κάτω από το στήθος, τύπου Miley Cyrus- και Ελισάβετ Σπανού, πως και εσείς αγαπάτε το άθλημα) που τίμησε τόσο παράφορα τα τατού.

Αν και, για την ιστορία, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η νέα αγαπημένη μας τατουαρισμένη τραγουδίστρια είναι η Έλενα Τσαγκρινού των Otherview (παρότι έχει μόνο στα χέρια).

Είτε σόλο, είτε μαζί με την κολλητή της Josephine Wendel που επίσης επιμένει να χρησιμοποιεί τα χέρια της για να ‘καταγράψει’ κάθε σκέψη της.

Και μετά τα τατού έγιναν mainstream μόδα ακριβώς πάνω στη φάση που σχεδόν κάθε Ελληνίδα επώνυμη άρχισε να ανεβάζει στο instagram όλα όσα μας κρατούσαν κρυφά (τα τατού εννοώ).

Με ειδική αναφορά στην Ευρυδίκη Βαλαβάνη, κάθε post της οποίας αυτό το καλοκαίρι καταφέρνει να μας κάνει να εκτίμησουμε την δεξιοτεχνία του να ποζάρεις φορώντας μαγιό που αναδεικνύουν όλα τα τατού σου valavani3.

Γιατί, όπως μπορεί να επιβεβαίωσει και η Μαίρη Συνατσάκη, τα τατού της οποίας στις αρχές του καλοκαιριού (ένεκα μιας καμπάνιας για μπικίνι) είχαν κάνει κατάληψη στα βαγόνια του μετρό και στο πλάι των λεωφορείων, είναι όντως τέχνη αυτό.

Ειδικά όταν έχεις πολλά τατού και όχι ένα φιδάκι να αχνοφαίνεται λίγο πάνω από το μπικίνι (εσένα κοιτάζω Νικολέτα Καρρά), μια καρδούλα στον ώμo (εννοείται πως έψαχνα ευκαιρία να αναφέρω την Χριστίνα Κολέτσα) εκεί.

Ή ένα στρογγυλό κάτι στο χέρι όπως η μπικινο-πρωταθλήτρια Αθηνά Οικονομάκου που κοίτα τι ωραία, τι οργανικά μας το δείχνει εδώ.

Όπως, παρότι επίσης μικρό, ωραία μας το δείχνει και η Χριστίνα Μπόμπα που όχι, δεν θα βαρεθούμε να λέμε ότι είναι όνομα και πράγμα.

Αν και, η αλήθεια είναι, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αντίστοιχα της Φελίσια Λαπάτη που έχει ένα μικρό στο χέρι, το τατού είναι το κερασάκι στην τούρτα, όχι όλη η τούρτα.

Τουλάχιστον η Ειρήνη Κολιδά, βρε παιδάκι μου, τα έχει γεμίσει φουλ τα χέρια της. Βγάζουν μάτι.

Να γεύεσαι την ζωή ως την τελευταία στάλα…… #liveyourlife #loveyou #dowhatyouwant #greece #greecestagram #lovemycountry #olaece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irini Kolida (@irini_kolida_original) στις

Για αυτό και, προσωπικά, προτιμώ πιο τρανταχές περιπτώσεις bikini & τατου όπως η Ελληνομαροκινή Σοφία Κωτσοπούλου με τις αβυσσαλέες καμπύλες.

Η ‘μας βγάζει νοκ άουτ, εντός και εκτός ρινγκ’ Μαριάννα Καλλέργη με τις περικοκλάδες της.

Η Θεσσαλονικιά Πωλίνα Τριγωνίδου του Survival Secrets που τα έχει πολλά και διάσπαρτα, εμπρός και πίσω.

Η φωτογράφος Έβελυν Κορνηλίου με τα πολλά και τα ωραία, μεταξύ των οποίων δυο φτερά αγγέλου που βγαίνουν μέσα από το μπικίνι.

H εντυπωσιακή μετρ Ιωάννα Κιοσέ που είναι παντού στολισμένη με τατού.

H social & fitness influencer Βαλέρια Κοβαλένκο που μας προέκυψε φουλ ζωγραφισμένη αυτό το καλοκαίρι (ναι, χένα είναι, αλλά την αναφέρουμε γιατί της πάει πολύ). kovalenko

Η Κόνι Μεταξά, τέκνο ΛΕ ΠΑ, το μεγαλύτερο τατού της οποίας καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της μέσης της.

Η ωραιότερη Ελληνίδα barwoman, Μαρία Καζάριαν, που επίσης είναι γεμάτη όπου πέφτει το μάτι.

Tι μένει για το τέλος;

Τα τατού στο μπροστινό μέρος των μηρών δυο εντυπωσιακών γυναικών που μας αρέσουν πολύ (Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, Ιωάννα Μπέλλα). Προσοχή. Οι γυναίκες, όχι απαραίτητα τα συγκεκριμένα τατού. Αλλά το μπικίνι μια χαρά το γεμίζουν. Γιατί και αυτό έχει τη σημασία του.