Πού βρίσκεις τα πιο νόστιμα τσουρέκια για τις γιορτές στην Αθήνα
Mε μαχλέπι, με σοκολάτα ή και κάστανο – ό,τι τσουρέκι κι αν επιθυμείς, θα το βρεις στα παρακάτω μαγαζιά.
- 25 ΔΕΚ 2025
Mε μαχλέπι, με σοκολάτα ή και κάστανο – ό,τι τσουρέκι κι αν επιθυμείς, θα το βρεις στα παρακάτω μαγαζιά.
Είναι τόσο εύκολο να ενσωματωθεί αυτή η ιαπωνική πάστα στο ψήσιμο για να δημιουργήσει κανείς νόστιμα μπισκότα.
Οι φούρνοι της πόλης ξεφουρνίζουν αρωματικά, γιορτινά ψωμιά που μοσχοβολούν μπαχάρια και είναι γεμιστά με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, για τα τραπέζια των ημερών.
Ταυτισμένα με τη θαλπωρή και τη ζεστασιά, τα φαγητά της κατσαρόλας φαίνεται να κερδίζουν ξανά μια θέση στα αθηναϊκά εστιατόρια.
Δίπλες, ξεροτήγανα, χριστουγεννιάτικοι κορμοί και επιδόρπια με κάστανο μπαίνουν στη λίστα με τα γλυκά που θέλουμε να φάμε (και) αυτές τις γιορτές.
Εντυπωσιακοί κορμοί, αφράτα brioches, αρωματικό πανετόνε, τραγανά μπισκότα βουτύρου και λαχταριστές ατομικές προτάσεις συνθέτουν μια πλούσια γιορτινή παλέτα για κάθε περίσταση.
Τα φετινά Χριστούγεννα, οι σεφ εμπνέονται από την παράδοση και τα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια, που μας γεμίζουν θαλπωρή.
Το εβραϊκό γλυκό δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που έφτιαχναν κάποτε οι νοικοκυρές. Είναι πιο αφράτο, πληθωρικό, σοκολατένιο και – κατά γενική ομολογία – πιο νόστιμο.
Οι γιορτές θέλουν ρυθμό, ατμόσφαιρα και ένα τραπέζι.
Με φόντο τη θάλασσα και τα φώτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τα ASTERIA Γλυφάδας υποδέχονται τα Χριστούγεννα ως ένας ολοκληρωμένος προορισμός εμπειριών – από τον πρωινό καφέ και τις οικογενειακές βόλτες μέχρι τα γιορτινά δείπνα, τη live μουσική και τα βραδινά parties.
Κάποιοι περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να βρεθούν στο νέο πρωινό στέκι της Αθήνας που είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα concept store, και δεν μοιάζει με κανένα άλλο καφέ ή αρτοποιείο.
Το γιορτινό μενού έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη του οικογενειακού και φιλικού τραπεζιού, προσφέροντας λύσεις ολοκληρωμένες και απόλυτα ποιοτικές.
Ένας all-day προορισμός με σύγχρονο, κομψό ύφος που προσαρμόζεται διακριτικά στη ροή της ημέρας. Από το πρωινό έως τα late-night cocktails, κάθε στιγμή αποκτά τον δικό της ρυθμό.
Ο μάστορας του ιταλικού χριστουγεννιάτικου γλυκού που κατέκτησε τον κόσμο (και προσφέρεται όλο τον χρόνο στην Αθήνα), Αντώνης Σελέκος, εξηγεί τι πληρώνουμε όταν αγοράζουμε ένα πανετόνε και πώς μπορούμε να το απογειώσουμε γευστικά, πέρα από το να το φάμε σκέτο.
Στο plateaux.gr δημιουργούν θεματικά grazing boxes με ξεκάθαρο χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και προσοχή στη λεπτομέρεια.