Πού τρώμε τον Νοέμβριο στην Αθήνα
Αυτόν τον μήνα, το μενού έχει συκώτι πετεινού σαβόρο, σάντουιτς με πορκέτα, ψαράκι στο τηγάνι και καναδέζικη πίτσα.
- 26 ΟΚΤ 2025
Αυτόν τον μήνα, το μενού έχει συκώτι πετεινού σαβόρο, σάντουιτς με πορκέτα, ψαράκι στο τηγάνι και καναδέζικη πίτσα.
Τα ζυμαρικά είναι ένας πραγματικός «καμβάς» γεύσεων, ικανός να υποστηρίξει από τις πιο απλές και κλασικές συνταγές μέχρι τις πιο δημιουργικές και πρωτότυπες γαστρονομικές εμπνεύσεις.
Έχει συνδεθεί με το ξενύχτι, το αλκοόλ, αλλά και όσους δουλεύουν νύχτα. Ο πατσάς όμως είναι πολλά περισσότερα από ένα καλτ πιάτο και στην Αθήνα τον απολαμβάνουμε στην πιο νόστιμη εκδοχή του.
Ταβέρνες, καφενεία και κουτούκια, συνοικιακά μαγαζιά, παγωμένα στο χρόνο, πέρασαν σε λίγο καιρό από τη ράθυμη καθημερινότητα με τη μικρή σταθερή τους πελατεία, στα γεμάτα τραπέζια και την ανάγκη για κράτηση δύο εβδομάδες πριν.
9 διευθύνσεις από παλιούς και νέους φούρνους για νόστιμα κρουασάν, σάντουιτς, τυρόπιτες και όχι μόνο.
9 μαγαζιά για ζουμερά και αφράτα κεμπάπ, σε μερίδα ή τυλιχτά.
Μέρη που διατηρούν την οικεία και φιλόξενη αίσθηση μίας τρατορίας και προσφέρουν νόστιμο φαγητό αλά ιταλικά.
3 μαγαζιά για Pad Thai, Tom Kha Gai και μερικά ακόμα κλασικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας.
6 διευθύνσεις για παραδοσιακές ψησταριές στην Αθήνα, για να φας από παϊδάκια και μπριζολάκια μέχρι συκώτι.
Η λίστα μας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πιάτων, από τους λαχανοντολμάδες στην Ταβέρνα του Οικονόμου και το σουβλάκι στη Βόλβη, μέχρι το σάντουιτς στο Guarantee και το βάσκικο cheesecake του Sweet Nolan.
Πού απολαμβάνεις ένα από τα πιο αγαπημένα σοκολατένια γλυκά στην πόλη.
Ο Περικλής Κοσκινάς και ο Μάριος Κοροβέσης από την Cookoovaya συνεταιρίστηκαν με τον Γιάννη Λουκάκη και τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη από τα Άκρα και έστησαν ένα αναψυκτήριο – ψησταριά στην πλατεία Πλυτά.
Μιλήσαμε με τον άνθρωπο πίσω από το Botilia.gr και έναν από τους διοργανωτές του Wine & Art Festival, της αγαπημένης γιορτής που παντρεύει το κρασί με την τέχνη.
Οινοποιοί, δημιουργοί και κοινό συναντιούνται για να γιορτάσουν την παράδοση και την καινοτομία του ελληνικού κρασιού μέσα από φεστιβάλ που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις και αναδεικνύουν τη σύγχρονη οινική ταυτότητα της χώρας.
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025 κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς και εγχώριας γαστρονομικής σκηνής θα συγκεντρωθούν στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ σε να φεστιβάλ που φέρνει τη γεύση, τη γνώση και την έμπνευση στο ίδιο τραπέζι.