Γιατί όλοι βγαίνουν στην οδό Πετράκη;
Ο δρόμος που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας.
- 11 ΑΠΡ 2022
Ο δρόμος που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας.
Η τρίχα στο πιάτο του Albert Adria, ένα καψόνι με πατάτες, μαντραπήδες από το στρατόπεδο, χωρίς ρεύμα σε γεμάτο εστιατόριο και άλλες ιστορίες από κουζίνες εστιατορίων και μη. Δημήτρης Κατριβέσης, Βασίλης Καλλίδης, Άρης Βεζενές, Άγγελος Μπακόπουλος, Αργυρώ Κουτσού και Αλμπέρτο Σιμιλλίδης κρατούν το τιμόνι της αφήγησης.
Ο pastry chef μάς ξεναγεί στο Κολωνάκι μέσα από τις δικές του αγαπημένες στάσεις για πρωινό, καφέ, φαγητό και φυσικά γλυκό.
Μερικές στάσεις για ζουμερό burger, αυθεντική pizza margherita, ιαπωνικό σουβλάκι και την πιο φίνα πάβλοβα στον δρόμο που ενώνει το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια.
Η πόλη ακολουθεί ήδη το τρίτο κύμα καφέ κι αυτό μεταφράζεται μέσα από αξιόλογα μέρη που χτίζουν σχέσεις με τους επισκέπτες τους.
Σε μία πόλη που δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα της νηστείας, άλλοι την επιλέγουν για θρησκευτικούς λόγους και άλλοι για detox του οργανισμού.
Pinchos και montaditos που συνδυάζουν εκλεκτά τυριά, αλλαντικά και προϊόντα της Μεσογείου συνδυάζονται με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, δροσιστική λευκή sagria και αποστάγματα.
Από το Philos που άνοιξε ξανά τις πόρτες του και σερβίρει ακόμα και τραχανά με twist μέχρι το διαχρονικό New Taste, αυτά είναι τα μέρη που σερβίρουν το καλύτερο brunch στην πόλη.
Το φημισμένο παστίτσιο του Γκίκα Ξενάκη, το μεσογειακό σεβίτσε του Σταμάτη Τσίλια, ένα πληθωρικό μπιφτέκι προβατίνας και νόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι.
Το πιο πρόσφατο εγχείρημα των Κώστα Πισιώτη, Σωτήρη Κοντιζά και Μάνου Μπαμπούνη στήθηκε ακριβώς δίπλα στο Nolan, θυμίζει εργαστήριο βγαλμένο από sci-fi ταινία (παρότι είναι ένα αστικό ζαχαροπλαστείο με σύγχρονη αισθητική), και σερβίρει σε τρόλεϊ μερικά από τα πιο περιζήτητα γλυκά της Αθήνας: από pasteis de nata μέχρι «καμένο» cheesecake.
Εκατό εστιατόρια της πόλης σε περιμένουν για να τα επισκεφτείς, μέσα από ειδικά προνομιακά μενού των 15€, 30€ και 60€, αλλά και των 80€ για επιλεγμένα μαγαζιά, τα οποία έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin
Όταν η μαγειρική ακολουθεί τον κύκλο της φύσης και οι chefs προκαλούν τους εαυτούς τους.
Από τα τηγανητά κεφτεδάκια και τα μακαρόνια με κιμά μέχρι το τσουρέκι και το ποντικάκι, συνεχίζουμε να βρίσκουμε παρηγοριά στα φαγητά και τα γλυκά που μας μεγάλωσαν.
Γιατί κάποιες τάσεις στο φαγητό τείνουν όλο και περισσότερο προς τα άκρα; Ξημερώνει μία νέα μέρα ή όλα αυτά είναι απλά υπερβολές;
Το Golden Hall προτείνει 9 στάσεις για φαγητό, καφέ και γλυκό.