Το κοντοσούβλι με πατάτες φέρνει την παράδοση στο πιάτο σου
Κάθε φορά που αναζητώ ένα οικείο πιάτο, ο νους μου αναπόφευκτα με οδηγεί στην Ήπειρο, στην καρδιά της παράδοσης και της γαστρονομικής αυθεντικότητας.
- 2 ΜΑΙ 2025
Κάθε φορά που αναζητώ ένα οικείο πιάτο, ο νους μου αναπόφευκτα με οδηγεί στην Ήπειρο, στην καρδιά της παράδοσης και της γαστρονομικής αυθεντικότητας.
Πράγματα που σίγουρα έχεις προσέξει, αλλά ίσως δεν είχες καταλάβει πως ήταν στρατηγικές κινήσεις ώστε να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα όταν τρως σε ένα εστιατόριο.
Οι επιστήμονες έμαθαν ότι τα σωματίδια από τα ελαστικά των αυτοκινήτων είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τη μείωση του σολομού στον βορειοδυτικό Ειρηνικό (και βρίσκονται και στα δικά μας σώματα).
Μια απολαυστική συζήτηση με μία σπουδαία επιστήμονα που ρίχνει εδώ και χρόνια φως στην ιστορία της ελληνικής διατροφής.
Είμαστε ό,τι ηλικία τρώμε. Ή κάπως έτσι.
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη λανσάρει το Van Dough, ένα παγωτό βανίλια διακοσμημένο με μικρά τραγανά κομματάκια σοκολάτας.
Τι θα πει το όνομά του; Τι είναι η Πλεκτή που αναγράφεται στα Ομηρικά Έπη; Και πόσες μέρες χρειάζεσαι για να τυλίξεις ένα κοκορέτσι τόσο μεγάλο που θα σε βάλει στο ρεκόρ Γκίνες;
Βρήκαμε την τέλεια συνταγή στο βιβλίο My Greek Vegan Food.
Είχε τη φήμη ότι είναι ταυτόχρονα δηλητηριώδης και πηγή πειρασμού.
Μόλις 5 ημέρες κραιπάλης οδηγούν σε παρατεταμένες αλλαγές στη δραστηριότητα του εγκεφάλου -ακόμη και αν δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.
Το ψάρι μπιάνκο, μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές της Κέρκυρας, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της θάλασσας με την απλότητα της ελληνικής κουζίνας.
Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο ανήκει στη χώρα μας και όχι, δεν είναι αυτή που νομίζεις.
Η ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι συνοδεύει την κυκλαδίτικη φουρτάλια ή φρουτάλια, ένα αγαπημένο πιάτο που έχει συνδεθεί με την Άνδρο.
Κάθε φορά που μια γεύση μάς συγκινεί ή μας κάνει να χαμογελάσουμε, ίσως δεν είναι μόνο το φαγητό που μας αρέσει, αλλά κι αυτό που θυμόμαστε.
Με 100 διαφορετικές κουζίνες και περισσότερα από 3.500 εστιατόρια, η Μελβούρνη παίρνει τον τίτλο δικαιωματικά.