ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Τα κείμενα που διαβάσατε περισσότερο στο OneMan φέτος

Συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, πολύ φαγητό, σε μια γεμάτη χρονιά που έμοιαζε μετά από καιρό με κανονική ζωή.

Το 2022 ήταν μια γεμάτη χρονιά, με τα καλά της και τα κακά της. Η ζωή άρχισε να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς κι εμείς εδώ στο OneMan, κάναμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα: συναντήσαμε και μιλήσαμε με σημαντικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάναμε έρευνες και ρεπορτάζ για τα καυτά θέματα που μάς απασχόλησαν και φυσικά, κυκλοφορήσαμε στην πόλη. Πολύ. Ας τα βάλουμε όλα σε μια σειρά κι ας επιλέξουμε μερικά από τα πολλά δικά μας και δικά σας αγαπημένα, καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ένα ζήτημα που μάς απασχόλησε πολύ, ήταν φυσικά η στάση του μετρό στα Εξάρχεια. Στο μεγάλο ρεπορτάζ του OneMan, μέσα από οκτώ ενότητες, εξετάσαμε το χρονικό του πλέον αμφιλεγόμενου σταθμού στην ιστορία της Αττικό Μετρό. Ακόμη, ζητήσαμε από 3 συγκοινωνιολόγους να μας εξηγήσουν γιατί έχει τόση κίνηση στη Λεωφόρο Κηφισού καθώς και από τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς και ερευνητές να ρίξουν φως στους λόγους πίσω από το εκρηκτικό τοπίο των μισθώσεων στην Αθήνα.

Ο εθελοντής από τα Κύθηρα Μιχάλης Πρωτοψάλτης πήρε τον γερανό του και έσωσε από βέβαιο θάνατο 80 πρόσφυγες και μάς περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές, ενώ ο Κώστας Ονισένκο μάς μετέτεφερε τη φρίκη που βίωνε η Μαριούπολη από τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ταξιδέψαμε στην Κύπρο, εκεί όπου το πρωτάθλημα συνεχίστηκε κανονικά, παράλληλα με τη δράση στο Κατάρ.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, αγαπάμε πολύ να συναντάμε και να μιλάμε με πρόσωπα που μας απασχόλησαν, ανθρώπους που θαυμάζουμε και εκτιμούμε. Μερικοί μόνο εξ αυτών που φιλοξενήθηκαν φέτος στο OneMan ήταν οι Saske, Έλλη Τρίγγου, Γιώργος Μαυρωτάς, Τάσος Γιαννόπουλος, Στέλιος Μάινας, Soteur, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Moose, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σεβαστέρης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Απόστολος Χρήστου, Λένα Παπαληγούρα, Ερρίκος Λίτσης, Θάλεια Ματίκα, Ανδρέας Tetei, Όλγα Ντάλλα, Hawk, Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Andy Xhuma, Μάνος Καζαμίας, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κώστας Νικούλι, Λάμπρος Φισφής και Daphne Lawrence.

The Bear 24Media Creative Team

Δε μείναμε βέβαια μόνο εντός συνόρων. Viggo Mortensen, Brad Pitt, Jeff Mills, Ewan McGregor, Fontaines DC, Erika Lust, Ben Whishaw, Willem Defoe, Martin Freenan, o δημιουργός της σειράς της χρονιάς, The Bear, Matty Matheson, Guillermo del Toro, Guy Pearce ο νικητής του βραβείου Booker, Damon Galgut και ο νομπελίστας οικονομικών, Jean Tirole.

Και φυσικά, βγήκαμε ξανά έξω, φάγαμε, ήπιαμε και χορέψαμε. Φάγαμε σουβλάκια, πίτσες, burger, ήπιαμε κοκτέιλ, ψηφίσαμε τα αγαπημένα μας πιάτα,  συναντήσαμε τις γυναίκες που βρίσκονται στα παρασκήνια της κουζίνας. Τα είπαμε με σεφ όπως οι Τάσος Μαντής, Βασίλης Καλλίδης, Ερβέ Προνζάτο, Κλεομένης Ζουρνατζής, σομελιέ όπως ο Γιώργος Μιχελής, με καταξιωμένους μπάρμεν αλλά και σομελιέ νερού.

Τα καλύτερα 67 πιάτα από όλη την Αθήνα Κωνσταντίνος Μπαντούνας

Προφανώς, μάς έπιασε και μια νοσταλγία με όλα αυτά, κι έτσι αναπολήσαμε τα μπαρ στην Αθήνα που μάς λείπουν, ζητήσαμε από 10 θαμώνες της Rebound να αφηγηθούν τις νύχτες που έζησαν στο θρυλικό γκοθάδικο της οδού Μηθύμνης και 6 σεφ έβγαλαν από συρτάρι ιστορίες που τους στοιχειώνουν μέχρι και σήμερα.